RTL 4 verder met Spaanse Dorp, niet terug naar Italië

RTL 4 komt na Het Italiaanse Dorp: Ollolai en Het Spaanse Dorp: Polopos opnieuw met een editie in Spanje. Er wordt op dit moment gezocht naar kandidaten. Dat heeft de tv-zender laten weten. Het Spaanse Dorp is een realityprogramma waarin vijf Nederlandse koppels een nieuw bestaan opbouwen in een dorpje dat kampt met leegloop. Met ondernemende plannen moeten ze het dorpje weer op de kaart zetten. Dit jaar zou het om het Spaanse dorp Zuheros (vlakbij Córdoba) gaan. 

RTL 4 heeft de eerste beelden vrijgegeven in een kandidatenoproep en daarop is een wit dorpje met veel olijfbomen te zien. Spanje-kenners op SpanjeVandaag.com weten al om welk dorpje het gaat: Zuheros.

Al met al keert het programma dus niet terug naar Italië en SpanjeVandaag snapt dat wel. “Polopos is op de kaart gezet en een toeristische attractie geworden, meer dan het Italiaanse dorp Ollolai op het eiland Sardinië dat de hoofdrol speelde in de eerste editie van Het Dorp.

Het Italiaanse Dorp werd twee jaar geleden bedacht door RTL 4 om de prime-timeprogrammering in de zomer relatief goedkoop te vullen (het programma wordt vijf dagen per week om 21.30 uur uitgezonden), maar de kijker tegelijkertijd tóch iets nieuws te bieden.

Ook dit jaar zal Het Spaanse Dorp een prominente plek spelen in de zomerprogrammering van RTL 4.

De kandidatenoproep:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen