Media bezorgd over gezondheid koningin Máxima

RTL Boulevard opende gisteren met een item vol geruchten over de gezondheid van koningin Máxima. Na enkele enorm drukke maanden laat ze zich nu weinig in het openbaar zien en haar agenda is nauwelijks gevuld. Is ze misschien oververmoeid? Royaltykenner Marc van der Linden vertelde aan de desk dat de zorgen niet helemaal ongegrond zijn, want de showrubriek kwam erachter dat zij niet het enige medium zijn dat bezorgd met de Rijksvoorlichtingsdienst heeft gebeld.

Meerdere media hebben ongerust bij de RVD aan de bel getrokken, aldus Van der Linden. “Ze is relatief weinig in beeld geweest en dat geeft de RVD ook toe. Wij hebben natuurlijk gevraagd: ‘Is er een reden voor?’ Toen zeiden ze: ‘U bent de zoveelste al die belt. We hebben al veel telefoontjes gehad van de media, omdat het opvalt dat ze zo weinig doet op dit moment.’ Maar er is niet echt een specifieke reden.

De RVD wijst op een groot bezoek dat niet door is gegaan. “Dan valt er meteen een gat in de agenda. Ze gaat dit jaar ook toevallig een keer niet naar New York en Washington waar ze meestal is voor de Wereldbank en de VN en dan krijg je al snel geruchten.”

Marieke Elsinga: “Wellicht kijkt ze naar ons. Majesteit, als u kijkt, doe het lekker wat rustiger aan en ga met de voeten omhoog.”

Van der Linden: “Of kom morgen hier langs.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen