Youp van ’t Hek vindt Albert Verlinde ‘ijdele nitwit’

Youp van ’t Hek gebruikt Albert Verlinde al sinds jaar en dag als zijn favoriete mikpunt van spot. Ook deze week is weer aan de beurt in zijn column in de VARAgids. Dat is te lezen in het televisieblad. Verlinde zat onlangs in de talkshow Op1 om samen met Bert van Leeuwen te vertellen over het programma De Laatste 24 Uur, waarin de showkenner als het ware de laatste 24 uur van zijn leven beleefde. Van ’t Hek keek naar hun talkshowoptreden en had gevoelens van walging.

De cabaretier noemt de showkenner denigrerend ‘mijn favoriete roddelkont’ en spreekt over EO-ster Van Leeuwen als ‘die altijd iets te bruinverbrande Teflon-Bertje’. “Dat is die brave borst met die rare limousine.

Als kijker had je medelijden met Job Cohen, die ook aan tafel zat, meent Van ’t Hek. “Hij moest luisteren naar een stralende Albert die met guitige pretoogjes over zijn door een niet bijster creatieve redactie in elkaar geflanste zogenaamde laatste dag van zijn leven zat te tutmutsen.”

Zelden heb ik iemand zich zo fantastisch zien vervelen. Hij viel bijna in slaap. En terecht trouwens. Het onderwerp was niet te harden. Maar door Job werd het leuk. Topamusement zelfs. Volgens mij is dit een nieuw kijkcijferwapen. Job achter een ijdele nitwit.

Mijn advies aan Op1! Zet vanaf nu Job Cohen achter niet te harden gasten.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen