René van der Gijp gaat DWDD missen: ‘Die typetjes!’

René van der Gijp gaat De Wereld Draait Door missen. Hij geniet altijd behoorlijk van al die typetjes aan tafel. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in zijn talkshow Veronica Inside. Van der Gijp vindt het jammer. “Eerlijk is eerlijk: we hebben wel genoten. DWDD werd echt een programma in de loop der jaren van: als je dáár zat, dan telde je mee, dan hoorde je erbij bij ‘degenen die toch meer weten als de gemiddelde Nederlander’. We hebben natuurlijk geweldige types voorbij zien komen.”

Die typetjes zijn fantastisch, aldus Van der Gijp. “Je had bij Matthijs ook dingen die nérgens op sloegen. En niemand zei dat! Bijvoorbeeld het getal van het jaar… Dan zei Jan Mulder: ’58!!!’ Waar ging dat over?!“, giert hij.

De talkshow zat vol met excentriekelingen, zegt hij. “Weet je wat ik ook zo leuk vond? Die gozer met die baard. Die professor die toen op de tafel ging staan. Dat vond ik ook zo goed, ha ha. En die Paulien Cornelisse vond ik ook altijd zo leuk met weetjes over woordjes enzo. En die types die die boeken kwamen bespreken! En blij waren ze dat ze daar zaten! Geweldig man.”

Alles wordt daar volgens Van der Gijp wel heel groot gemaakt. “Veel groter dan het is. Nu zat die Jett Rebel er weer. Die jongen kan best wel wat, maar als hij optreedt in Kortrijk, denk ik niet dat er verder veel mensen komen kijken. Wat moet je ermee?

Maar ze zitten ernaar te kijken alsof ze godverdomme naar Bono en z’n achternicht zitten te kijken. Van: Jezus, wat is dit goed! Ik zit dan te kijken en denk: valt wel mee. Dat is de kracht van het programma! Dat je iets zó groot maakt, dat je denkt: zooo…”

Het fragment in VI:

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen