René van der Gijp gaat DWDD missen: ‘Die typetjes!’

Geplaatst op zo 16 feb 2020 om 8:05

René van der Gijp gaat De Wereld Draait Door missen. Hij geniet altijd behoorlijk van al die typetjes aan tafel. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in zijn talkshow Veronica Inside. Van der Gijp vindt het jammer. “Eerlijk is eerlijk: we hebben wel genoten. DWDD werd echt een programma in de loop der jaren van: als je dáár zat, dan telde je mee, dan hoorde je erbij bij ‘degenen die toch meer weten als de gemiddelde Nederlander’. We hebben natuurlijk geweldige types voorbij zien komen.”

Die typetjes zijn fantastisch, aldus Van der Gijp. “Je had bij Matthijs ook dingen die nérgens op sloegen. En niemand zei dat! Bijvoorbeeld het getal van het jaar… Dan zei Jan Mulder: ’58!!!’ Waar ging dat over?!“, giert hij.

De talkshow zat vol met excentriekelingen, zegt hij. “Weet je wat ik ook zo leuk vond? Die gozer met die baard. Die professor die toen op de tafel ging staan. Dat vond ik ook zo goed, ha ha. En die Paulien Cornelisse vond ik ook altijd zo leuk met weetjes over woordjes enzo. En die types die die boeken kwamen bespreken! En blij waren ze dat ze daar zaten! Geweldig man.”

Alles wordt daar volgens Van der Gijp wel heel groot gemaakt. “Veel groter dan het is. Nu zat die Jett Rebel er weer. Die jongen kan best wel wat, maar als hij optreedt in Kortrijk, denk ik niet dat er verder veel mensen komen kijken. Wat moet je ermee?

Maar ze zitten ernaar te kijken alsof ze godverdomme naar Bono en z’n achternicht zitten te kijken. Van: Jezus, wat is dit goed! Ik zit dan te kijken en denk: valt wel mee. Dat is de kracht van het programma! Dat je iets zó groot maakt, dat je denkt: zooo…”

Het fragment in VI:

Foto: BNNVARA
17 Reacties op “René van der Gijp gaat DWDD missen: ‘Die typetjes!’”


 1. Ronald de B.

  Van der Gijp is ook een typetje.
  Heel veel woorden en toch niks zeggen.
  Op zijn manier is het dan best knap om gehoord te worden.

  Jet Rebel vind ik verder niks meer dan een aandachttrekkend pubertje dat de heilige huisjes in Nederland omtrapte maar omdat oom Matthijs hem als het kleine neefje binnenhaalde mislukte dat zelfs ook helemaal.

 2. Minder of Mirjam

  Rene heeft gelijk. Jett Rebel is helemaal niemand, afgezien van een matige zanger die verslaafd is aan aandacht. Dwdd was een soort rariteitenkabinet wat niet zo mocht heten.

 3. Een ander geluid

  Die Erik Schredder is er ook in gaan geloven. Hij is denk ik meer op TV dan les geven op de universiteit.

 4. Sender

  ‘Volgens het meest recalitrante jongetje van de klas’ Paradijsvogels als J. Steven heb je ( los van de classificatie )in een samenleving nodig.van der Gijp weet dat als geen ander na een veelbewogen bestaan als voetballer(tje).
  Hij maakt gretig gebruik van zijn gave om maar een eind weg te lulllen, met name na zijn voetbalcarriere was het nog het enige waar hij inkomen uit kon genereren.

 5. Ikke

  Het opperhoofd der typetjes die andere typetjes de maat neemt. De wereld draait doorrrrr!!!!

 6. Theo

  @Minder of Mirjam
  Nederlands leren!

 7. .

  Gėnoten van Kassa.
  TLP wederom 3de…..
  Veronica doet het beter!

 8. Paul Lamote

  Hij heeft 100% gelijk

 9. Willie

  Ik mis van de Gijp al jaren niet meer. En voor typetjes kun je beter naar het programma Man Bijt Hond kijken veel leuker en slurpen niet bakken met geld op met steeds de zelfde typetjes en eenzijdig links gelul.

 10. John de mol

  Wordt die reclame bij Veronica Inside een beetje zat. En waarschijnlijk ben ik niet de enige aangezien de kijkcijfers behoorlijk dalen. Bovendien begint Derksen een beetje te net te worden, hypocriet….

 11. Arjan

  Die van der Gijp heeft een IQ van een garnaal, daar hoef je niet eerst een test bij af te leggen.

 12. sukkel

  Renee met zn domme gedrag nooit wat gedaan in zn leven altijd te lui te dom en zichzelf enorm vindt hij lacht chemisch…. irritant ventje die totaal geen algemene kennis heeft

 13. Bert

  Het waren hilarische afleveringen van deugdelijkheid, absurditeit en vooral uitgekauwde dingen blijven herhalen. Ze zaten in een aflevering van monty python of jiskefet zonder te weten dat zij de acteurs waren….

 14. Dr. Bibber

  Het lijk is nog niet koud en daar gaan we al!

 15. Snoepsoes

  Dan hoorde je erbij? Blij dat ik niet in zijn treurige wereld leef.

 16. Karel

  Van der Gijp, Genee en Derksen roepen zelf heel veel maar als de brand te dicht bij komt trekken ze hun keutel in. Lafhartige typetjes zijn het.
  Derksen’s ( oftwel MOJO ) blues village met Danny Vera en ‎John Fogerty‎, haahhahaaha.

 17. Respect ✌️

  Tsja.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.