Gerard Joling: ‘Nathalie Makoma vertoont divagedrag’

Geplaatst op zo 16 feb 2020 om 8:40

Gerard Joling heeft wel een idee waarom Nathalie Makoma nooit echt is doorgebroken in ons land. Ze vertoont divagedrag. Dat gaf de zanger vrijdag aan in de talkshow van Eva Jinek. De 37-jarige Makoma was in 2008 de verliezend finaliste van Idols 4; ze moest Nikki Kerkhof voor laten gaan. Een paar weken geleden dook ze op in de Joling-show All Together Now, waarin ze opnieuw met een spetterend optreden kwam. Aan het eind van de aflevering won ze 10.000 euro.

Het is Makoma nooit gelukt om echt bekend te worden in ons land. “Nathalie Makoma is een fantastische zangeres en een fantastische performer, maar het is niet alleen bekend worden en dan bekend zijn, maar ook bekend blijven. Dat is het allermoeilijkste.”

Hoe kan het dat het zo iemand niet lukt om door te breken? Joling heeft wel een idee. “ Zij is dan toch het type dat wel eens te laat komt, te vaak te laat komt, dan weer geld nodig heeft en lastig is en moet rekken en strekken. Dat heb ik ook gezegd.”

Hopelijk doet Makoma iets nuttigs met die 10.000 euro, zegt hij. “Dan denk ik: luister goed, je krijgt 10.000 euro, besteed het ook aan dat vak, doe er iets moois mee, maak er een mooie plaat van en luister ook naar andere mensen.”

Ik zeg altijd tegen jonge artiesten: zorg dat je op tijd komt en lever.

Nathalie in All Together Now:

Foto: RTL
28 Reacties op “Gerard Joling: ‘Nathalie Makoma vertoont divagedrag’”


 1. Anne

  Wijze woorden van Gerard. Eigenschappen als discipline, doorzettingsvermogen, stiptheid, betrouwbaarheid en planningsvaardigheden zijn minstens zo belangrijk als talent. In elk beroep en in elke situatie.

 2. Wim

  Daarom ook is nog nooit een Afrikaans land wereldkampioen voetbal geworden ondanks hun superieure atletische vermogens, denk ik.

 3. Sandra

  Zij is beter dan bijvoorbeeld die 4 over het paard getilde, duffe Ladies of Soul bij elkaar!

 4. Tycho Graagnat

  @ Sandra,

  Bedoel je Geer, Goor, Rene en Jeroen van de Toppers??? ;-)

 5. .

  Negerinnen zijn altijd en overal te laat!
  Ligt aan hun cultuur.

 6. Wyatt

  Hij heeft lef om te praten over diva gedrag.

 7. gerdien

  Wat een flauwekul. Je kan beter opnoemen wie van al die Idols, Voice etcetera ‘talenten’ wél echt is doorgebroken als zanger(es). Bijna niemand.

 8. Lachgas

  Wie is Nikki Kerkhof?

 9. Erwin

  Het is dus een asociale plofhaarbitch. Die gunnen we geen carrière. Want zelfingenomenheid past niet, hè, Gerard?

 10. .

  Grappig, als de response op een artikel in MC niet goed loopt, dan komt MC zelf met een opmerking als van “.”.

 11. De Heer

  Klopt, in Nederland moet je fake zijn zoals die operazangeres die ook bij Jinek zat.
  Ongeloof dat je iemand die zo fake is en een act speelt een podium geeft. Ze doet haar best een kruising te zijn tussen Marc Marie en Martin Weiland.

  All Together Now is ook echt slecht. En dat die ‘jury’ verplicht moet opvallen met rare dansjes, bewegingen, opmerkingen enz is zelden zo opvallend geweest. Wat een geforceerd ‘leuk’ gedrag.

 12. A.J.A.

  En weer heeft Gerard gelijk!

 13. Luciano

  Wie denkt hij nou wel dat hij is alsof hij in een dag bereikt heeft wat hij nu heeft. Over DIvas gesproken hij moet gewoon zijn mond houden. En lekker blijven kuchen en playbacken.

 14. Bears’den

  Zwarten komen vaak te laat, en bij Nederlanders krijg je altijd maar 1 koekje bij de koffie..
  Mag ik dat alle twee zeggen of is het ene racistisch en het andere cultuur?

 15. Edwin

  Hahaha, na het optreden van hem dat faliekant de mist in ging hebben jullie weer een artikel over die freakshow. Goed gedaan hoor, het blijft een enge vent.

 16. sukkel

  Who the fuck is die griet

 17. .

  Als je zo moet reageren ben je een sukkel.

 18. Eva

  Gerard heeft gelijk,zag er vorige week ook niet uit in dat korte rokje en overdreven gedrag.

 19. Ron

  Vond haar bij Idols de beste. Beter dan 13 in Dozijn Nikki. Maar nu vind ik haar vooral over de top in alles en wordt pijnlijk duidelijk dat ze eigenlijk helemaal niet zo goed meer is.

 20. Bert

  Dat was toch die neger die patat en kip even frituurt bij het ontbijt en het liefst nog in bed op eet? Nou ja bed, een matras op de grond.

  Ga eens naar de kapper of koop eens een fatsoenlijke pruik. Wat minder eten en zing eens wat nieuws in plaats van covers.

  Covers zingen met veel geschreeuw en in bed frituur eten, typisch weer voor bepaalde mensen….

 21. Caramba

  “Wat doe je me aan?” Ben ik nou de enige die dan gelijk drie keer gegeten en gedronken heeft en die flapdrop direct van zijn stoel wil trappen? Dat doe ik natuurlijk niet; ik ben braaf en zap netjes door.

 22. Donald Dumb

  Door het meedoen aan zangwedstrijdjes is niemand doorgebroken.
  Dus deze dame is geen uitzondering…

 23. Whitedog

  Waarom blijven er van die bankhangende biggetjes toch beweren dat er geen mensen uit talentenshow zijn doorgebroken? Check gewoon ff de facts voordat je knorren gaat. Romi Montero, Jamai, Maan, Ogene, Jim, Waylon, en ga zo maar even door, draaien allemaal nog steeds mee.

 24. Dondreu

  Geer moet ff zn bek houwe
  Natalie is vier jaar geleden moeder geworden en nou probeer jij gewoon een lelijke bijdrage te leveren aan de welverdiende comeback campagne

  Heel veel plezier de komende jaren meid!
  Het gaan er nog minimaal 37 wezen

 25. Donald Dumb

  Zie ikbde naam van Jim en Jamai voorbijkomen.
  Die zijn niet meer actief in de muziek. Niet doorgebroken daarin.
  Hebben een baantje in de media. Dat is heel wat anders dan doirgebroken zijn in de muziek. En Romy Monteiro. Musicals toch? Geen hitzangeres in ieder geval
  Ogene scoorde een hit door Songfestivaldeelname.
  Maan wordt door pappie bekend gehouden, over een paar jaar ook weer achter de kassa… blijft Waylon over. Nou wat een oogst zeg van al diec1000-den zangshowdeelnemers. 1!

 26. Arjan

  @Bert, je lijkt ziek in je kop, al eens euthanasie overwogen? Lijkt me niet te doen voor jou.

 27. Rechtsrealist

  Waarom heeft Joling het niet gewoon over een Nederlandse zangeres en moet hij specifiek weer aandacht aan een zingende negerin geven?
  Die man is rechts voor de bühne, want zo heeft hij ook weer aandacht.
  Griezel vind ik het.

 28. Menno

  Een wijf die iedere ochtend gebakken kip met patat eet moet je überhaupt niet serieus nemen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.