Gerard Joling: ‘Nathalie Makoma vertoont divagedrag’

Gerard Joling heeft wel een idee waarom Nathalie Makoma nooit echt is doorgebroken in ons land. Ze vertoont divagedrag. Dat gaf de zanger vrijdag aan in de talkshow van Eva Jinek. De 37-jarige Makoma was in 2008 de verliezend finaliste van Idols 4; ze moest Nikki Kerkhof voor laten gaan. Een paar weken geleden dook ze op in de Joling-show All Together Now, waarin ze opnieuw met een spetterend optreden kwam. Aan het eind van de aflevering won ze 10.000 euro.

Het is Makoma nooit gelukt om echt bekend te worden in ons land. “Nathalie Makoma is een fantastische zangeres en een fantastische performer, maar het is niet alleen bekend worden en dan bekend zijn, maar ook bekend blijven. Dat is het allermoeilijkste.”

Hoe kan het dat het zo iemand niet lukt om door te breken? Joling heeft wel een idee. “ Zij is dan toch het type dat wel eens te laat komt, te vaak te laat komt, dan weer geld nodig heeft en lastig is en moet rekken en strekken. Dat heb ik ook gezegd.”

Hopelijk doet Makoma iets nuttigs met die 10.000 euro, zegt hij. “Dan denk ik: luister goed, je krijgt 10.000 euro, besteed het ook aan dat vak, doe er iets moois mee, maak er een mooie plaat van en luister ook naar andere mensen.”

Ik zeg altijd tegen jonge artiesten: zorg dat je op tijd komt en lever.

Nathalie in All Together Now:

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen