Prinses Beatrix spreekt Sanne Wallis aan op persiflage

Prinses Beatrix heeft cabaretière Sanne Wallis de Vries een keer aangesproken op de persiflage die ze jarenlang van haar deed op televisie. Dat vertelt ze in De Telegraaf. Wallis de Vries heeft Beatrix op televisie jarenlang in de zeik genomen. Eén keer kwamen ze elkaar tegen in het echt. “Ooit waren we op dezelfde receptie en hadden een totaal ongemakkelijk gesprek. Het was al vier jaar nadat Kopspijkers was gestopt, dus ik had haar al lang niet nagedaan“, vertelt de comédienne.

Op dat moment was Wallis de Vries helemaal niet meer bezig met die persiflage. “Ik was hoogzwanger en had in de tussentijd allemaal andere dingen gedaan.”

De koningin bleek het níet te zijn vergeten. “Na wat koetjes en kalfjes zei ze: ‘Hoe lang gaat u er nog mee door?’ Ik dacht dat ze bedoelde met theatershows, dus ik heb iets gezegd over dat ik weer zou beginnen als het kindje een jaar was. Uit haar ‘O ja’ klonk dat dit niet het antwoord was waarop ze wachtte.”

Wat bedoelde ze wel? “Pas later op de fiets begreep ik dat ze natuurlijk het persifleren bedoelde.”

Toenmalig premier Jan-Peter Balkenende heeft ooit gezegd dat er niet zo de draak moest worden gestoken met het koningshuis. Wallis de Vries heeft toen vernomen dat Beatrix ‘vanuit het buitenland liet weten dat dit zijn zaken niet waren’. “Dat was voor mij een stiekeme blijk van goedkeuring.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen