87 persconferenties Songfestival, twee presentatoren

Geplaatst op di 25 feb 2020 om 8:40

De minder gewilde presentatieklusjes tijdens het Eurovisie Songfestival worden ook verdeeld: Roos Moggré en Andrew Makkinga worden de moderatoren van alle persconferenties van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de AvroTros laten weten. Tussen 2 tot en 17 mei zullen Roos en Andrew maar liefst 87 verschillende persconferenties leiden vanuit het perscentrum in Rotterdam Ahoy. Zo worden er bijvoorbeeld persconferenties gehouden voor alle 41 verschillende delegaties.

Verder zijn er persconferenties met de finalisten na afloop van de halve finales en met de winnaar naar de grote finale. Met “deze persconferenties worden de ruim 1.500 aanwezige journalisten en daarmee de internationale pers bediend.”

EenVandaag-gezicht Roos Moggré is vereerd. “Ik kijk ontzettend uit naar het internationale karakter van het songfestival. de muzikanten en de journalisten komen uit de hele wereld en ik vind het fantastisch dat ik daar als Nederlander bij mag zijn.

Eerder al presenteerde Moggré de persconferenties bij de aankomst van Duncan Laurence op Schiphol en de bekendmaking van gaststad Rotterdam. “De samenwerking met Andrew vind ik een extra cadeau. We’re ready for it!

De van oorsprong Ugandese Andrew Makkinga is presentator en gespreksleider. Het grote Nederlandse publiek kent hem als verslaggever voor de NTR tijdens live uitzendingen van muziekfestivals als North Sea Jazz en als radio DJ voor NPO Soul & Jazz.

Hij zegt: “Het Eurovisie Songfestival is een prachtig, verbindend evenement waar muziek centraal staat. Ik ben met name erg geïnteresseerd in de diversiteit aan muzikale stijlen die we kunnen verwachten en het festival vanuit deze invalshoek te benaderen.

De persconferenties na de halve finales en de grote finale worden uitgezonden via het Eurovision Song Contest YouTube-kanaal.

Foto: AvroTros
23 Reacties op “87 persconferenties Songfestival, twee presentatoren”


 1. Antonio

  Pracht mensen met kwaliteit

  Gelukkig geen Jinek met haar gegil.

 2. discuswerper

  Wie???

 3. Melvin

  Discuswerper

  Als je niet weer wie dit zijn, heb je hier niets te zoeken

 4. discuswerper

  Dat bepaal ik zelf wel vriend.

 5. Bart BOOS

  Ahhh melvin de internetheld van het roddelcircuit. Heeft onze Evert je goed gevoerd vanochtend? Bonzo of Frolic? Woef woef! :D

 6. Joost

  En helemaal politiek correct, tof!

 7. Sender

  Makkinga is een slimme gast en weet heel veel van muziek. Of het nu ‘dit soort muziek’ normaal gesproken is betwijfel ik.
  Moggre maakte al een aantal stappen ( jeugdjournaal, Goedemorgen Nederland en nu bij Eenvandaag) en is tv persoonlijkheid met nog meer potentie.
  Ik mag alleen hopen dat ze niet te hoge ‘uithalen’ in haar stem zal hebben zoals in het begin bij Eenvandaag. Dat was thuis, voor de buis niet te harden. Maar ‘glamoureus’ alleen waar Janszen voor is geselcteerd maakt je nog niet perse een goede presentator.

 8. Timo

  Zij kan dat erg goed. Goede keuze voor Roos Moggré, alweer een topbeslissing van de organisatie. Ze mogen van mij een lintje krijgen.

 9. Hoeveel miljoen?

  Waar komt die AAP nou weer vandaan?
  OOh ik zie het al: uit Oeganda of all places. Typisch Nederlands dus, hulde NPO!

  Nee nu nog een transgender met een baard en een pedofiele mongool (Sjonnie de M) en het zangfeest is weer compleet.

  Ik ga kijken (NOT)

 10. Fred de Kenner

  Moderatoren?

 11. De pastoor van Hilversum.

  Freakfestival wij kosten ervan.

 12. critikast

  Roos is een prima keuze. Gisteren ook weer op koers als tafeldame in DWDD. Bovendien een erg aantrekkelijke vrouw met een mooie stem !

 13. Trumpo

  Roos is een schatje en Andrew hartstikke inclusief. Prima keuzes dus.

 14. Bart

  Meneer Makkinga, een hele vervelende man!

 15. Fred

  Stop maar met nieuws over Eurovisie Songfestival. Gaat zeker niet door i.v.m. Corona. Wedden…?

 16. @Fred

  Dat zou lachen zijn!!

 17. Braknek

  @ @Fred,

  Lach niet te snel of te vroeg.
  Het Coronavirus dat al rond dwaalt in Italie en Spanje kan echt wel een spelbreker gaan vormen. Mensen uit tientallen landen die samenkomen, dicht op elkaar bovendien.
  Ik zou met het scenario ( no eurovision song contest) serieus rekening houden. Buiten ale kosten die al zijn gemaakt moet iedereen maar voor zich beoordelen hoe erg het zou zijn.

 18. Fred

  @Braknek het was ook serieus bedoeld hoor mijn bericht…

 19. Noud

  Het is toch wat.
  “Artiesten” die voor hun optreden gaan zeggen dat ze het helemaal gaan maken.
  Dezelfde “artiesten” die na hun optreden gaan zeggen dat ze teleurgesteld zijn.
  Het moet toch niet gekker worden.

 20. Joop55

  Lekker voor het milieu ook weer, l die stroom die daarin opgaat. Maar goed, het is reclame voor je land en biedt ook weer zo vele kansen.

 21. Actries van Houten

  Een diversiteit aan muzikale stijlen? Hahaha.

  Ballads en Balkan-gegil.

 22. Donald Dumb

  16.10

  Ja hahaha, men weet echt niet beter blijkbaar.
  Ik mis o.a. metal, jazz, drum n bass, punk, blues bij Songfestival.

  Muzikale diversiteit my ass…

 23. Rudolfo

  Ach. Roos ‘zonder voorgekauwd script en autocue kom ik niet’ Moggre.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.