87 persconferenties Songfestival, twee presentatoren

De minder gewilde presentatieklusjes tijdens het Eurovisie Songfestival worden ook verdeeld: Roos Moggré en Andrew Makkinga worden de moderatoren van alle persconferenties van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de AvroTros laten weten. Tussen 2 tot en 17 mei zullen Roos en Andrew maar liefst 87 verschillende persconferenties leiden vanuit het perscentrum in Rotterdam Ahoy. Zo worden er bijvoorbeeld persconferenties gehouden voor alle 41 verschillende delegaties.

Verder zijn er persconferenties met de finalisten na afloop van de halve finales en met de winnaar naar de grote finale. Met “deze persconferenties worden de ruim 1.500 aanwezige journalisten en daarmee de internationale pers bediend.”

EenVandaag-gezicht Roos Moggré is vereerd. “Ik kijk ontzettend uit naar het internationale karakter van het songfestival. de muzikanten en de journalisten komen uit de hele wereld en ik vind het fantastisch dat ik daar als Nederlander bij mag zijn.

Eerder al presenteerde Moggré de persconferenties bij de aankomst van Duncan Laurence op Schiphol en de bekendmaking van gaststad Rotterdam. “De samenwerking met Andrew vind ik een extra cadeau. We’re ready for it!

De van oorsprong Ugandese Andrew Makkinga is presentator en gespreksleider. Het grote Nederlandse publiek kent hem als verslaggever voor de NTR tijdens live uitzendingen van muziekfestivals als North Sea Jazz en als radio DJ voor NPO Soul & Jazz.

Hij zegt: “Het Eurovisie Songfestival is een prachtig, verbindend evenement waar muziek centraal staat. Ik ben met name erg geïnteresseerd in de diversiteit aan muzikale stijlen die we kunnen verwachten en het festival vanuit deze invalshoek te benaderen.

De persconferenties na de halve finales en de grote finale worden uitgezonden via het Eurovision Song Contest YouTube-kanaal.

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen