NPO wilde buigen voor imam: alle alcohol van tafel

Geplaatst op zo 23 feb 2020 om 10:30

De NPO 1-talkshow Op1 ging akkoord met de eis van de omstreden imam Suhayb Salam om alle alcohol van tafel te halen als hij zou aanschuiven. Dat heeft omroep WNL, die de imam in de donderdaguitzending zou ontvangen, bevestigd. Uiteindelijk zat Salam niet aan tafel, omdat hij volgens de omroep de enige gast wilde zijn. Zelf weerspreekt de imam dat in het AD. De omroep verdraait volgens hem de feiten. “Het is een leugen dat ik als enige aan tafel wilde zitten“, zo laat hij weten.

Hoe zit het volgens Salam wél in elkaar? “Ze waren akkoord dat er geen alcohol aan tafel werd geschonken en ik wilde de mogelijkheid krijgen om mijn verhaal te houden zonder belemmering, tijdens een op feiten gebaseerd gesprek.”

Hij vervolgt: “Maar op het laatste moment bleek dat ik de hele uitzending alleen bezig zou moeten zijn met mezelf verdedigen tegenover politici. Dit was in strijd met de afspraak.

Overigens eiste Salam ook dat hij vrouwen in de studio geen hand wilde geven. Daar heeft NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman moeite mee, laat hij weten in het mediaforum van NPO Radio 1. “Ergens kun je zeggen, in Nederland spreken we af we geven elkaar een hand. Nu gaat het over ‘ik geef vrouwen geen hand’. Wanneer is het een verzoek en wanneer is het een uiting van discriminatie?

En VVD-prominent Onno Hoes: “Ik vind het wel goed dat het programma hem naar de studio wilde halen, zodat hij daar zijn verhaal kon doen. Je moet iedereen een podium geven, zodat men zelf een oordeel over hem en de situatie kan schetsen. Maar deze man is zo extreem, dat je je kunt afvragen of we hem wel in Nederland willen hebben.”

Foto: WNL
78 Reacties op “NPO wilde buigen voor imam: alle alcohol van tafel”


 1. Sum Ting Wong

  De islam heeft ook goede dingen, het niet meedoen met de alcoholdrugscultuur is er daar één van.

 2. Kim Wieft

  Nee natuurlijk wil je dit soort mensen niet in Nederland hebben. Tenzij je op meisje Jesse of Robot Jetten stemt.

 3. Nils Holgersson

  “Overigens eiste Salam ook dat hij vrouwen in de studio geen hand wilde geven.”

  Dit is een rare eis aan de makers van het programma.
  Hij bepaalt toch zelf of hij wel of geen handen wil geven?
  Ongemakkelijk als hij dit weigert, maar niemand die hem of vrouwen dwingt elkaar een hand te geven.

 4. Sum Ting Wong

  Wanneer je het halve Midden Oosten en compleet Islamitisch Afrika hierheen importeert, zitten daar gevolgen aan vast. Dan moet je achteraf niet verbaasd of beledigd gaan doen.

 5. Stanislav

  Wat een kletspraat weer.. In de lokale moskee zuipt deze imam iedereen onder de tafel na het vrijdagsgebed

 6. Sum Ting Wong

  Uiteindelijk zullen we als maatschappij compleet weerloos zijn tegen de dwingende en agressieve culturen van elders, dat is een kwestie van tijd en aantallen, een vluchtroute naar Oost Europese landen en vooral Rusland zal voor de mensen die de Oosterse tirannie en de Afrikaanse agressie niet willen ondergaan een optie zijn.

 7. Antonio

  Hier zit alles in

  OP1 heeft niveau en slikt niet alles om gasten aan tafel te krijgen.

  Jinek: geeft een podium aan een drugscrimineel met afspraken vooraf. Het was een toneelstukje van een actrice en een …..

  TOP NPO/OP1/WNL. Juiste keuze.

 8. maatje te groot

  En zo blijft die linkse infantiele kliek steeds meer buigen voor die onverzoenlijke haatbaarden. Wanneer worden wij nou eens wakker en blijven niet wegkijken?? Ben bang dat het al te laat is.

 9. Claar Koomen

  Het is bijna 11 uur ik neem een advocaatje met slagroom.Proost imam geitene*ker

 10. Geertje

  Geen podium voor deze persoon aub. Lekker opzouten met je eisen.

 11. Hetistochwat

  Neem de uitzending op een een shisha lounge. Neem ook een shot wat er voor de deur gebeurt. Dag Imam, gaat lekker doordromen.

 12. Weg met dat gelul

  Waarom moet zo iemand een podium krijgen laat hem eerst een inburgeringscursus doen , laat liever mensen zien die zich wel aanpassen en zich hier goed voelen en positief zijn over Nederland.

 13. DE GENERAAL

  Nederland is iets te goed in buigen voor de minderheden.
  Getuige het omvormen vsn de Nederlandse taal om dreigbrieven van een klein groepje actievoerders te voorkomen. Geen alcohol aan tafel zouden we eens vaker kunnen overwegen, maar puur om de ‘religieuze’ redenen getuigt weer van buigen. Niemand dwingt de man een glas bier te drinken he. Hij dwingt zijn omgeving te doen wat hij doet. Als we daar aan gaan toegeven dan maakt onze samenleving een ommezwaai die onomkeerbaar is. En we zijn al iets te lang bezig in dit land onszelf, de autochtone Nederlander, weg te cijferen. Stop daarmee! Kom op voor waar je voor staat. Nederland is leuk, Nederland is fijn. Voor wie het niet aanstaat: ‘je bent vrij om te vertrekken. Maar dit is Nederland’.

 14. Willie

  Nr. 36
  MOTIE VAN HET LID HALSEMA C.S.
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;
  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.
  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  NPO is links dus.

 15. Flits Bom

  Geen probleem: kom maar binnen allemaal. We hebben niet naar Joegoslavië gekeken want dat was zo ver weg allemaal. Dat gebeurd hier vast niet….

 16. rooie Rinus

  De boze muzelman tegen over t bladenmannetje is natuurlijk een garantie voor een tirade van 30 minuten. En tegenspraak van vrouwen accepteert men in die contreien niet. Kortom, van te voren was het al kansloos. En redactioneel ook geen slimme zet, want de boze baard wint altijd. Hij heeft immers altijd gelijk. Z’n zwakke punt is dat hij blijkbaar wel wilde, en dat is de zoveelste tegenstrijdigheid in z’n hele businessmodel. Want meer dan dat is t niet.

 17. Pattie Fart

  Hij had beter bij Jinek kunnen aanschuiven. Daar zouden ze hem met open armen hebben ontvangen met al zijn bizarre eisen.

 18. Bart

  Eens met Onno Hoes!

 19. Curryworst

  En als die blonde van Op1 nu een h00fddoek zou moeten omdoen van meneer de m0slim imam had ze dat dan ook gedaan?

 20. Bart

  @Curryworst Zeer goed punt!

 21. Simon van S

  Nou krijg ik trek in bier met shoarma.
  Onze baarden met de shoarmazaak hebben allebei.
  Zegt dt iets over hen of zegt dat iets over die onverdraagzame stoethaspel die bier wil verbieden?

 22. Anouk

  Hoe zal ons mooie landje er over 20 jaar uitzien?

 23. Edwin

  @Anouk
  Wat denk je nou zelf!?

 24. RaymondVL

  Prima idee. Alle drank van tafel. Daarvoor in de plaats porties schouderkarbonade, hamlappen, fricandeau, varkensrollade en rookworsten.

 25. robb

  Niet aan toegeven niemand eist iets in dit land , hand geven moet hij zelf weten .

  Anouk: Dit speelde 20 jaar geleden ook al en er is nog niks veranderd ,er was een imam die liep kwaad van tafel .

 26. Het is niet duur!

  “Overigens eiste Salam ook dat hij vrouwen in de studio geen hand wilde geven.”

  Schrijf je nou toch eens in voor een LOI-сursus Nederlands!

 27. Tim H

  Ik vraag me wel af waarom er überhaupt alcohol geschonken wordt bij Op1.

 28. Jos

  Slappe hap in NL/EU.
  -Alle moskeeën sluiten
  -Imams eruit gooien
  -Criminelen allochs eruit gooien
  -NL uit de EU

 29. Jos

  ***criminele

 30. Ciska Litoris

  Die imam wilde alleen maar buigen voor Onno Hoes want die heeft ervaring met ‘mannetjes’die buigen;-)

 31. ton

  Wat Geert Wilders al zegt komt weer uit.

 32. ton

  Wat ………Geert Wilders………. al jaren zegt, komt weer uit.

 33. 123

  Dus een Sylvana Simons (waar ik ook niet echt een fan van ben) werd geweigerd, maar deze enge man had wel mogen aanschuiven met een eisenpakket toe? Lekkere dubbele maat, WNL.

 34. Frits

  Ik geef moslims geen hand, voor je het weet zit er bloed aan.

 35. Pegode

  Ik zou deze vent zeer zeker geen hand geven, stel je voor, met die hand, misschien wel beide handen pakt hij zijn willie vast.
  En wie garandeert mij dat hij zijn handen heeft gewassen?!
  Dat geld trouwens voor alle mannen.

 36. gerdien

  Beetje goedkoop van WNL: eerst die man uitnodigen terwijl je weet dat hij dat soort eisen stelt en dan vervolgens heel flink gaan rondroepen dat je uiteindelijk toch niet hebt ingestemd. Het is het een of het ander. Als je het belangrijk vind om dat geluid te laten horen -wat niet hetzelfde is dat je het er mee eens bent- dan nodig je hem uit en zegt erbij welke eisen hij heeft gesteld. Of je nodigt hem uit principe niet uit. Ik had trouwens het eerste gedaan en dan als eerste vraag gesteld waarom hij in een vrij land niet-moslims wil verbieden te drinken.

 37. gerdien

  Orthodoxe joodse mannen schudden ook geen vrouwenhanden. Het is niet exclusief aan moslims om dat soort achterlijke ideeën te hebben. In streng gereformeerde kring kunnen ze er ook wat van.

 38. Jaap

  Belachelijk om toe te geven aan de wensen of eisen van zo’n idioot als Salam.

 39. joost

  Voor degene, die het nog niet weet: “Nederland is al een moslim land”!

  Er komen volgend jaar 200.000 moslim immigranten bij, dus dat de moslims de meerderheid krijgen, ook mede gezien hun vaak grote gezinnen, is een kwestie van tijd.
  Over een paar generaties bestaat de “Nederlander”niet eens meer.

 40. gtstfites

  En mensen blijven maar naar de NPO kijken. Wat een Moslim omroep.

 41. Huismaker

  Vrouwen geen hand geven, geen alcohol op tafel, vrouwen met rokjes niet toegestaan… maar voor de rest dienen we wel respect te tonen.
  Weet je ? Vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen, zijn gelijkwaardig aan mannen, homo’s geaccepteerd, kerken en synagogen bouwen is toegestaan..
  Dat is pas wederzijds respect. En in de tussentijd kijkt de angstige politiek weg. Zo bang dat ze maar iets verkeerd zeggen. “Een volk dat voor tirannen zwicht …enz.”

 42. Wil van Bil

  Ik hoop dat deze onaantrekkelijke vetklep snel z’n 72 maagden mag ontmoeten!

 43. Miepie

  Daar heb je de tolerante NPO weer alle idioten krijgen hier aandacht Ongehoord

 44. anonymous

  Heeft Pauw ook een keer gedaan bij een soort van imam.
  Alles voor de kijkcijfers

 45. robb

  joost over 1000 jaar kan het lukken dombo.

 46. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Maar het is toch een ideologie van vrede, verdraagzaamheid en tolerantie…

 47. HBaz

  We worden zowiezo klaargestoomd voor de Islam. Alcohol is slecht. Roken mag niet meer. Sinterklaas en Carnaval worden afgeschaft. Zo passen we ons langzaam aan.

 48. Willie

  Anouk
  zo 23 feb 2020 om 11:31
  Hoe zal ons mooie landje er over 20 jaar uitzien?

  Dat weet men niet wat ik wel weet hoe het er voor zo 30 jaar gelden eruit zag. Wat is dit land in een zwart gat gezonken.

 49. snoezigkleinhertje

  Als het zo door gaat hebben we over 20 jaar een burger oorlog.

 50. HadieDave

  Religie is het gif uit de cosmos. Dood aan alle gelovigen.

 51. ik ben de geile imam suhayb salam

  zo nu ben ik er stelletje klootzakken .leg het nu maar eens uit .want ik ben de geile topper

 52. xandertje

  Ze wilden die man een kopje kleiner maken, aanpakken in hun talkshow. Als hij er niet is dan kun je dat niet doen. Ook al wilde hij gele M&M’s dan had je die neergezet. Maar meneer durfde niet.

  Enige rechtse talkshow is die nog op donderdag dus ga hen nu niet in diskrediet brengen.

 53. anoniem

  Kan me best voorstellen dat je voor je imago, niet met dronken BN-ers aan tafel wilt.. :-)

 54. Cees

  @robb: Mohammed Faizel Ali Enait.

 55. robb

  Willie :Ik weet nog hoe het er 50 jaar gelden uitzag en dan woon ik een geweldig mooi beter land dan 50 jaar gelden.

 56. robb

  Cees : Dat was ook een halve gare nooit meer wat van gehoord .

 57. F.U

  haha landverraders, fuck de publieke omroep van losers, achterhaald en zou geen stuiver belasting naar toe moeten.

 58. Tim H

  Sowieso beetje belachelijk dat ze daar alcohol.schenken.

 59. Apfelflapf

  Zie nou wel dat Nederlanders NSB-ers zijn die hun land aan andere culturen verkopen .

 60. anoniem

  Waarom zou roken niet mogen en een borrel op tv wel?

 61. Daaristieweer

  En VVD-prominent Onno Hoes: “Ik vind het wel goed dat het programma hem naar de studio wilde halen, zodat hij daar zijn verhaal kon doen. Je moet iedereen een podium geven, zodat men zelf een oordeel over hem en de situatie kan schetsen. Maar deze man is zo extreem, dat je je kunt afvragen of we hem wel in Nederland willen hebben.”

  Zegt een s0domiet die lekker met jonge jongens afspreekt en belangen van een buitenlandse terreurgroep dient. Landverrader en s0domiet…..

 62. @joost

  Raad je de film ” Er ist wieder da “aan. Komen ook een stel haatzaaiende angst leugenaars als jou voor……die vond ik even triest

  joost
  zo 23 feb 2020 om 12:30
  Voor degene, die het nog niet weet: “Nederland is al een moslim land”!

  Er komen volgend jaar 200.000 moslim immigranten bij, dus dat de moslims de meerderheid krijgen, ook mede gezien hun vaak grote gezinnen, is een kwestie van tijd.
  Over een paar generaties bestaat de “Nederlander”niet eens meer.

 63. Zucht

  Hele goede zaak. Weg met die drank. Er wordt veel te veel gezopen in dit land. En dan maar zaniken over drugs. Lekker hypocriet me z’n allen.

 64. X

  Wat ik niet begrijp is dat er wel reclame gemaakt mag worden voor drank en niet voor sigaretten/tabak .

 65. Alex

  Tja, als je vrouwen al niet een hand wilt geven, wat doe je dan nog in deze maatschappij.
  Zoek een plek waar dat wel geaccepteerd word, maar hier niet.

 66. `Klim Iel Gewoon Doen

  Nederland verdient het om een mooi Islamitisch land te worden aan de noordzee. Dan zijn de regels weer helder, en wordt van een groot deel van de politici door de sharia berecht wegens zondenvol handelen…….
  Ik denk dat we dan weer gezuiverd zijn van het zondenvol denken.
  Wie wil nu niet in een zuiver land wonen?

 67. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  Nederland verdient het om een mooi Islamitisch land te worden aan de noordzee. Dan zijn de regels weer helder, en wordt van een groot deel van de politici door de sharia berecht wegens zondenvol handelen…….
  Ik denk dat we dan weer gezuiverd zijn van het zondenvol denken.
  Wie wil nu niet in een zuiver land wonen?

 68. Jelle

  Waarom wel drank en geen rookwaar? Het is een TV-programna geen kroeg

 69. Inshallah

  Eerst ons land leegplukken, kaalvreten en naar de galemiesen helpen en dan teruggaan, kunnen wij de rotzooi weer bij elkaar rapen en onze wonden likken. Wat een slap volk zijn wij nog altijd.

 70. Henk uit Friesland

  Op een dag zijn wij autochtone nederlanders in de minderheid en alleen nog goed om te betalen voor onze medelanders. We wisten het immers niet en zagem het niet…

 71. Bart BOOS

  @ Friese Henk: krijg toch islamitische coronafipronil

 72. Apfelflapf

  misschien dat de humorloze reli-mafia eens wat aan zelfspot kan doen .

 73. Jaap

  Over 25 jaar eist een vrouw dat ze zonder hoofddoek aan tafel wil zitten.
  Trouwens irritante vrouw die Welmoed is zeer nadrukkelijk bezig hoe ze op beeld komt.

 74. zoe

  Er moet veel meer drank op tafel komen dan gaan ze dingen zeggen die ze beter niet had kunnen vertellen.

 75. Axel-F(Arnhem)

  Ze hadden hem gewoon een kleine bijzet Tafel moeten geven.

 76. Martin

  De patriarchale intolerante dominante ideologie islam. Ban Islam !

  Hans Janmaat had gelijk
  Pim Fortuyn had gelijk
  Theo van Gogh had gelijk

  Geert Wilders heeft gelijk. Islam is een expansieve ideologie waarbij geen ruimte is voor de ontwikkeling van het individu.

  Vrouwen worden achtergesteld, afvalligen worden met de dood bedreigd, mensen met een andere geaardheid ervaren de intolerantie van de islam.
  Joden worden bedreigd!

  En de volgers van de islam ?? Zij eisen tolerantie ten behoeve van hun intolerante agenda.

  Wakker worden mensen. Langzaamaan raakt Nederland vergiftigd.

  Waak hiervoor. De gevestigde partijen willen het niet onder ogen zien. De slapers.

  Zie hoe Nederland in 40 jaar tijd veranderd is. Vrouwen die ingepakt als schimmen over straat gaan.

  Wake up s.v.p.

 77. Reivi

  Imam of niet dan wel met eisen alcohol aan tafel is zo weer zo geen goed idee.
  Al die bekende Nederlanders die in die praatprogramma’s bier,wijn etc lopen te drinken.
  Het lijkt de gewoonste zaak van van de wereld te zijn,maar dat is het niet.
  Vroeger mocht je nog roken op tv ook dat is uitgebannen.
  Mensen gaan veel te licht om met alcohol .

 78. Joop55

  Jammer dat de context weer eens niet gevat wordt, maar goed vele weten helaas ook niet beter.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.