Gordon diep door het stof in DWDD: ‘Ik ben geen racist’

Geplaatst op di 11 feb 2020 om 8:15

Gordon is gisterenavond in De Wereld Draait Door diep door het stof gegaan voor de Chinezengrap die hij in 2013 maakte tegen een kandidaat van Holland’s Got Talent. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk had aan zijn talkshowtafel drie Chinese Nederlanders, die door het coronavirus last hebben van racisme in ons land. In het publiek zat Gordon, die zeven jaar geleden zélf behoorlijk onder vuur lag vanwege een pikante Chinezengrap.

Toen Gordon door Van Nieuwkerk naar zijn mening werd gevraagd, zei hij: “Ik heb me ook schuldig gemaakt aan grappen, omdat je denkt in al je ignorance: dat kan wel, dat doen we ook regelmatig. Ik heb er ook heel veel mensen over gesproken in die tijd.”

Wat zei hij ook alweer precies in de RTL 4-show? “Er was een flauwe grap. Iemand ging zingen en ik zei: ‘Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?’ Met alle respect: ik kwalificeer mezelf totáál niet als racist. Ik heb respect voor alle bevolkingsgroepen.”

Van Nieuwkerk: “Kan je je voorstellen dat die opmerking buitengewoon…

Gordon: “Nou, in de afgelopen jaren en nu al die discussies opkomen over een moorkop, over Zwarte Piet, dan realiseer je je dat die mensen die hier aan tafel zitten daardoor gekwetst raken en enorm gestigmatiseerd worden, terwijl ze gewoon Nederlander zijn. Ik heb me daar ook schuldig gemaakt en ik wil bij deze mijn diepe, diepe excuses aanbieden en ervoor zorgen dat dat nóóit meer gebeurt in Nederland. In ieder geval door mij niet.”

De SBS 6-ster heeft niets tegen China. “Het is een geweldig land.”

Hij is er ook blij mee dat de Chinezen nu voor zichzelf op durven te komen. “De tijden veranderen ook. Dit geeft ook alleen maar aan dat we op zich best wel stappen aan het maken zijn in Nederland, waardoor we de discussie openbreken en hier aan tafel met elkaar in dialoog kunnen.”

Foto: BNNVARA
44 Reacties op “Gordon diep door het stof in DWDD: ‘Ik ben geen racist’”


 1. Curryworst

  Nu Gordon naar eigen zeggen van de c0ke en drank af is doet hij zich vromer voor dan de paus.
  Zo begripvol, medelevend en altijd een luisterend oor voor de oudere medemens.
  Het zal niet lang duren voor dit dunne laagje beschaving afbladdert en dan is oude brulaap weer terug.

 2. Pietpiet

  Ik vond en vind de reacties zó overtrokken. Als men bij Glennis Grace had gevraagd of ze een blokje kaas en bitterballen wil, was diegene dan ook een racist? Waarom kan niets meer een onschuldig grapje zijn? Ja, als je hier denkt aan een Chinees, dan denk je aan afhaalmaaltijden.Nou en? Dat is iets anders dan Chinezen de schuld geven van het virus dat ze meebrengen.

 3. ome H

  Zijn er nog mensen in het land die niet beledigd zijn?

 4. Zalmneusje

  Ik geloof er niets van dat Gordon er echt zo over denkt. Ook hij is ten prooi gevallen aan de deugterreur die ons zo langzamerhand op een hysterusche manier overspoelt. Grappen maken moet kunnen! Juist over alles en iedereen. Dát is een teken van inclusiviteit. Dat niemand wordt ‘gespaard’ vanwege ‘zielig voor die groep’.

 5. .

  “Voorkomen is beter dan Chinezen”

 6. Wyatt

  Die DJ van Radio 10 ging ook veels te ver.

 7. M.

  Oppassen met jullie racistische uitspraken, de politie kijkt gewoon mee.

 8. Maatje te groot

  Schieten we niet door met maar dan ook overal racisme achter te zoeken. Kom op, grapjes moeten toch kunnen. Waar eindigen we met deze politiek correcte waanzin?

 9. Uuuh

  Wat een domme man! Biedt eerst de Chinezen zijn diepe, diepe excuses aan en zegt vijf minuten later dat je in de Ukraine niet dood gevonden wil worden…….

 10. Lize

  En excuses aanbieden voor dat nekschot wensen in Idols, is dat ook wat?

 11. Bert

  Racisme bestaat niet. Discrimineren wel. En je beledigd voelen door een grap is zo infantiel.

 12. Zalmneusje

  En dat verhaal van die Chinees die in de bus iemand hoorde zeggen: “Als ik het Coronavirus nu maar niet krijg”, is zo kinderlijk ongeloofwaardig dat het gewoon lachwekkend is.

 13. Viola

  Gordon gaat het druk krijgen met z’n excuses……. er wachten nog heel wat collega’s.

  Hij meent er helemaal niets van, Gordon is bezig aan een charme-offensief. Te laat.

 14. Marc

  Valse relnicht!

  Gordon, mijn oprecht gemeende excuses dat ik je ooi een goede zanger heb genoemd!

 15. Wyatt

  Ik ben gelukkig geen racist en doe nooit racistische uitspraken.
  Alle mensen met Chinese roots die dit lezen, ik en velen met mij zouden het niet erg vinden als elke marokkaan in Nederland vervangen wordt door een Chinees!

 16. Dirk

  Een grapje als ‘nummer 39 met rijst’ is wel even heel andere koek dan die infantiele poging tot carnavalskraker van die Gaarhuis. Chinezen uitmaken voor ‘stink-Chinezen’ kan echt niet.

 17. Gerard J....g

  Die junk heeft die arme Koosje de dood ingejaagd..komt daar nog een onderzoek naar?!

 18. Peter van der Plasgoot

  Mijn excuses dat ik Gordon 20 jaar geleden best wel leuk vond. Ik kom er helemaal op terug en neem mijn sympathieke geste terug voor deze zelfingenomen over de marktkraam getilde narcist.

 19. Rienana

  Zogenaamd clean en alles weer op een rijtje hebbend. Je blijft dik, bedaagd, ordinair en walgingwekkend.

 20. Kuis

  Nog even en de humor is helemaal verboden?

 21. Tinus

  Hypocriet van Gordon. Bij Veronica Inside op de radio maakte hij een paar uur daarvoor Nikkie de Jager nog belachelijk als transgender.

 22. Bert

  @kuis

  Inderdaad, humor is haram en mag niet van de nieuwe religieuze communisten.

 23. Tinus

  Alle individuen vinden het soms erg om beledigd te worden. Dat is menselijk.
  Het stomme is dat de individuen die er last van hebben willen praten voor hun hele culturele groep terwijl de meeste die onder die groep vallen het niet zo zien. Alleen durft het overgrote gedeelte van de groep hier van niks te zeggen tegen de mensen die er wel last van hebben. Hierdoor worden onderwerpen vaak opgeblazen in de media.

 24. Paul Lamote

  @Tinus
  Wat zou je er van zeggen als Radio10 gaat oproepen om jouw bedrijf te boycotten? Dat is de grens die hier is overschreden.

 25. Tinus

  @Paul Lamote. Dat is smaad/laster (strafbaar) en is iets heel anders.

 26. Apfelflapf

  De media en politiek staan tegenwoordig bol van de karikaturen . Schijnbaar denkt men door éen of andere rare hersenkronkel dat dit soort mensen getalenteerder zijn. DWDD is een ronduit middelmatig programma dat meer ergerlijk dan entertaining is .

 27. Maggoos

  Ik ben Chinees en ik heb geen problemen met Gordon of Geert Wilders. Mag dat? We kunnen best wel tegen een grapje, maar om stink-Chinees te worden genoemd is echt geen humor. Het is nu wachten op de eerste idioot die stink-Chinees gaat roepen, want dat heeft die Lex van Radio10 en de maker van het lied ertoe aangezet. Excuses? Laat me niet lachen!

 28. Warmoes

  Goed gezien Tinus!

 29. StefanV

  Te bizar voor woorden dat iemand bijna 7 jaar later alsnog publiekelijk diep door het stof moet over een flauw grapje dat destijds is gemaakt. Het zegt veel over Nederland anno 2020. Een land vol sneeuwvlokjes. En voor de goede orde: ik verafschuw Gordon.

 30. Paul Lamote

  @Tinus
  Ja, en omdat het niet alleen om belediging gaat maar ook oproepen tot een boycot is het in dit geval wel degelijk iets dat je niet meer kunt afdoen als onschuldige satire.

  Overigens als dit bedoeld was als carnavalsnummer dan toont dat volgens mij als rasechte Oeteldonker aan dat Hilversum nog steeds niets begrijpt van het wezen van carnaval. Maar ja, als een DJ uit IJmuiden zich met carnaval gaat bemoeien krijg je dit soort ongelukken.

 31. HoeLang

  Gordon diep door het stof in DWDD: ‘Ik ben geen racist’
  Geplaatst op Tue 11 Feb 2020 om 8:15

  JONGENSJONGENS wat een geleuter bij DWDD.
  Racisme is van alle tijden en van alle volken.
  en ga me nou niet vertellen dat die chinezen van die lieverdjes zijn.

  Engelse humor:
  IF YOU WANT A NIGGER FOR A NEIGHBOUR ….VOTE LABOUR.

  HOE NOEM JE EEN HUILENDE NEGER…. EEN SNICKER

  SAMBAL BIJ ??
  EN ZO KAN IK NOG UREN DOORGAAN

 32. BibleBeltBoy

  Wie de volmaakte weg gaat en doet wat goed is,
  wie oprecht de waarheid spreekt.
  Hij doet aan lasterpraat niet mee,
  hij benadeelt een ander niet
  en drijft niet de spot met zijn naaste.
  Psalm 15:2-3

 33. John

  DWDD promoot wel sbs6 .. eerst mag Linda en gister Gordon en Patty

 34. Goordon

  Die chineesjes moeten niet zo zeuren, raar volk is het die 0,0 respect heeft voor dieren dus van mij mogen al die chineesjes besmet raken.

 35. sukkel

  Och wat zijn die 2 weer vroom is Patty vergeten dat ze met een dildo in dr bek in het restaurant binnenkwam waar haar dochter stond te bedienen?? strontlazerus was ze met Gerard Joling en nu een vrome ouwe muts niemand gelooft dat wijf

 36. Bart

  Lariekoek. Hij maakt tillen minuten later alweer een zgn. Grap over oekraine

 37. Dennis

  @sukkel: ja. Heel veel mensen storen zich aan ”Patty” constant op tv. Domme schel schreeuwende muts die geen seconde zonder aandacht kan.

 38. sukkel

  Al die SBS6 hotemetoten promoten zichzelf bij DWDD walgelijk gewoon

 39. Deus

  We zijn met te veel. We zitten op elkaars lip. Iedereen vecht voor z’n plek.

 40. Ad

  Had DWDD gesierd als ze zelf ook excuses hadden aangeboden over het Luckytv filmpje van 23 januari.
  https://youtu.be/DeCcFM_Vkug

 41. zoe

  Is er iemand die de kop van Gordon dicht kan sl…

 42. Wi Luang

  Lekkel hool. Godveldomme

 43. Ben

  Snuiver snoever g. denkt dat hij goed is, relevant, kan presenteren, kan zingen, slim is, gevat, humor heeft en tsja…..hij kan alles…….NIET!!!!
  Het meest verward vond ik dat hij stopte met zingen.
  Maar dan moet je er toch eerst mee zijn gestart……

 44. Paul Grijpstra

  Lasist.
  Goldonmoe.
  Jammel, volgende keel betel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.