‘Media ageshamen zwangere Katja Schuurman’

Katja Schuurman hoort samen met collega’s zoals Bridget Maasland en Wendy van Dijk tot de categorie tv-vrouwen met bijzonder weinig fans. Met name haar constante gebral over haar o-zo-geweldige seksleven, haar orgies en haar drugsgebruik wekken weerstand op. Ook nu ze vorige week haar zwangerschap bekendmaakte, leidde dat vanwege haar 44-jarige leeftijd tot kritische reacties. Walgelijk, zegt columniste Nynke de Jong vandaag op pagina twee van het AD.

De Jong wijst erop dat de media dit hebben uitgelokt door ineens nadrukkelijk de leeftijd van Schuurman te vermelden. “Katja krijgt een baby. Zij is zo bekend dat ik haar achternaam er niet eens bij hoef te zetten. Wel vermeldden alle media haar leeftijd erbij: 44. De reacties kon je vervolgens wel uittekenen.”

De AD-columniste wijst op mensen die 44 jaar te oud vinden voor een zwangerschap en het zielig vinden dat de baby zo’n oude moeder krijgt. “De echt gore, seksistische, kwetsende opmerkingen zal ik u besparen.

Ze springt in de bres voor Schuurman. “Katja doet wat steeds meer vrouwen in Nederland doen: na hun 40ste nog een kind krijgen. Als het je eigen dochter zou zijn, die met een enorme kinderwens en na jaren proberen eindelijk zwanger zou raken, dan zou je met tranen in je ogen een piepklein rompertje kopen om het te vieren. Maar bij Katja is het gore aandachttrekkerij, en zielig voor de baby.”

Het moet maar eens over zijn met al die critici achter hun toetsenbord, briest De Jong. Ze wijst erop dat Schuurman nooit om hun goedkeuring heeft gevraagd.

De column van Nynke de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen