Hans Sibbel blijkt volle neef Matthijs van Nieuwkerk

Hans Sibbel (61), bekend van het duo Lebbis en Jansen, kwam gisteren in De Wereld Draait Door uit de kast als volle neef van gastheer Matthijs van Nieuwkerk (59). Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Sibbel was te gast op de avond voordat bekend werd dat er een einde komt aan DWDD. Hij sprak over zijn nieuwe theatervoorstelling en zijn wens om niet meer gerecenseerd te worden. Dat gesprek voerde hij met de man van wie hij ooit zijn eerste recensie kreeg: zijn neef.

Matthijs: “Wij zijn dus volle neven van elkaar. Over recensies gesproken… Weet je nog hoe lang we elkaar niet gesproken hebben?

Hans: “De eerste recensie die wij kregen was van Het Parool en geschreven door Matthijs van Nieuwkerk, een volle neef. De kop was: ‘Kleffe pathetiek en flauwe grappen.’ Die recensie hebben we in ere gelezen en hij had natuurlijk gelijk, daarom zijn we later heel goed geworden, omdat we naar hem geluisterd hebben. Bij de laatste voorstelling van die show hebben we die recensie op ons t-shirt laten drukken, als eerbetoon aan Matthijs van Nieuwkerk. Ga je nog vertellen waarom je dat geschreven hebt, Matthijs?

Matthijs: “Wij kenden elkaar natuurlijk gewoon al. Ik was bij Het Parool gekomen met een journalistieke ethiek in mijn hoofd, ik ging dat vak leren en dacht: journalistiek is onafhankelijk, dus we laten ons niet door vriendjespolitiek beïnvloeden, mij niet gezien! Dus zelfs mijn lieve neef, want we logeerden nog weleens bij elkaar, moest ik dus objectief beoordelen. Ik vond er geen reet aan.”

Hans: “Ja, dat moet je ook doen. Dat mag toch? Matthijs, ik zal je vertellen: er zijn nog steeds mensen die mij geen reet aan vinden, dat is nog nooit opgehouden! Ben jij wel eens bij mijn show geweest in het theater?

Matthijs: “Ehhh, nee.”

Hans: “Aan hoe lang je wachtte hoorde ik al: oei, oei, oei.”

Matthijs: “Ik moest even nadenken, want ik heb veel cabaret gezien.”

Hans: “Heb je me expres overgeslagen?

Matthijs: “Nee, dat weet ik niet eens meer zozeer, want nu met dit werk kan ik ook heel weinig de deur uit, hè? En in het weekend wil ik dan een beetje vrij zijn. Dat is een excuus.”

Hans daarop grappend: “Het is helemaal goed, dat hoeft ook niet. Ik ook niet elke avond naar jou.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen