Hans Sibbel blijkt volle neef Matthijs van Nieuwkerk

Geplaatst op wo 12 feb 2020 om 13:00

Hans Sibbel (61), bekend van het duo Lebbis en Jansen, kwam gisteren in De Wereld Draait Door uit de kast als volle neef van gastheer Matthijs van Nieuwkerk (59). Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Sibbel was te gast op de avond voordat bekend werd dat er een einde komt aan DWDD. Hij sprak over zijn nieuwe theatervoorstelling en zijn wens om niet meer gerecenseerd te worden. Dat gesprek voerde hij met de man van wie hij ooit zijn eerste recensie kreeg: zijn neef.

Matthijs: “Wij zijn dus volle neven van elkaar. Over recensies gesproken… Weet je nog hoe lang we elkaar niet gesproken hebben?

Hans: “De eerste recensie die wij kregen was van Het Parool en geschreven door Matthijs van Nieuwkerk, een volle neef. De kop was: ‘Kleffe pathetiek en flauwe grappen.’ Die recensie hebben we in ere gelezen en hij had natuurlijk gelijk, daarom zijn we later heel goed geworden, omdat we naar hem geluisterd hebben. Bij de laatste voorstelling van die show hebben we die recensie op ons t-shirt laten drukken, als eerbetoon aan Matthijs van Nieuwkerk. Ga je nog vertellen waarom je dat geschreven hebt, Matthijs?

Matthijs: “Wij kenden elkaar natuurlijk gewoon al. Ik was bij Het Parool gekomen met een journalistieke ethiek in mijn hoofd, ik ging dat vak leren en dacht: journalistiek is onafhankelijk, dus we laten ons niet door vriendjespolitiek beïnvloeden, mij niet gezien! Dus zelfs mijn lieve neef, want we logeerden nog weleens bij elkaar, moest ik dus objectief beoordelen. Ik vond er geen reet aan.”

Hans: “Ja, dat moet je ook doen. Dat mag toch? Matthijs, ik zal je vertellen: er zijn nog steeds mensen die mij geen reet aan vinden, dat is nog nooit opgehouden! Ben jij wel eens bij mijn show geweest in het theater?

Matthijs: “Ehhh, nee.”

Hans: “Aan hoe lang je wachtte hoorde ik al: oei, oei, oei.”

Matthijs: “Ik moest even nadenken, want ik heb veel cabaret gezien.”

Hans: “Heb je me expres overgeslagen?

Matthijs: “Nee, dat weet ik niet eens meer zozeer, want nu met dit werk kan ik ook heel weinig de deur uit, hè? En in het weekend wil ik dan een beetje vrij zijn. Dat is een excuus.”

Hans daarop grappend: “Het is helemaal goed, dat hoeft ook niet. Ik ook niet elke avond naar jou.”

Foto: BNNVARA
19 Reacties op “Hans Sibbel blijkt volle neef Matthijs van Nieuwkerk”


 1. .

  Hallo MC, dit feit was al geruime tijd bekend.

 2. Remi

  Het zoveelste verschrikkelijke en volstrekt overbodige DWDD-item.

 3. re-cycle

  Citaat:
  Matthijs: “Nee, dat weet ik niet eens meer zozeer, want nu met dit werk kan ik ook heel weinig de deur uit, hè? En in het weekend wil ik dan een beetje vrij zijn. Dat is een excuus.”

  En in het weekend wil ik dan een beetje vrij zijn. Nog geen 24 uur later wordt er gemeld dat hij een zaterdagavondprogramma gaat doen. Juist in het weekend.

  Ik gok dat het er een serie van 6 wordt voor een premiersalaris.

 4. 1 + 1 = 2

  Dit is al het zoveelste topic over Matthijs/DWDD. Kunnen we nu weer terug naar Borsato en Maan? Heeft Santegoeds al twee bronnen gevonden die dit kunnen bevestigen?

 5. 1 + 1 = 3

  Heeft Santegoeds al twee bronnen gevonden die dit kunnen bevestigen?

 6. 1 + 1 = 3

  volle neef ik heb wel 35 volle neven en nichten.

 7. René

  Op Delpher staat het artikel dat Matthijs van Nieuwkerk in 1990 schreef over Lebbis en Janssen. Hij haalt zijn neef en Janssen helemaal onderuit. Matthijs zal je neef maar wezen!

  https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010833737:mpeg21:a0183

 8. Don

  Da’s sneu voor die Sibbel!

 9. Dij Enkletser

  “Hans Sibbel (61), bekend van het duo Lebbis en Jansen, kwam gisteren in De Wereld Draait Door uit de kast als volle neef van gastheer Matthijs van Nieuwkerk”

  >Uit de kast als Volle Neef< ??
  Wát voor een Geaardheid is dát nu weer ???

 10. Lloyd

  Sibbel gezien bij Lowlands: Kleffe pathetiek zonder grappen. Onvoorbereid gebrabbel over het oplichten van zijn verzekeringsagent en Trump bashen binnen drie minuten na aanvang.

  Het is dat er een heel knap onbekend meisje tegen me aanleunde die plots in slaap was gevallen en ik oordoppen, anders was ik de zaal uitgelopen.

 11. Chiel

  @re-cycle, je kunt een programma ook opnemen. Op een maandag, of donderdag ofzo…

 12. beerput

  In het weekend moet de hond uitgelaten worden door Matthijs, nu het andere baasje geen tijd meer heeft wegens persoonlijke omstandigheden.

 13. StefanV

  Voor mij is volledig nieuw; nooit geweten. Een ander bekend neef-nicht-duo is Beau van Erven Dorens en politiek verslaggeefster Dominique van der Heyde (thans chef van de parlementaire redactie).

 14. Inez

  @re-cycle
  Mensen zo dom als u zijn er gelukkig weinig.

 15. Arie

  Vandaar dat hij altijd zijn theater programmaatjes mocht promoten.
  Vieze incestkliek bij die staatsomroep

 16. Geronimo

  Neef en nicht vrijen licht.

 17. Wtf

  I 0l uöps

 18. Wtf

  Is dit nieuws?

 19. Thijs

  Kaas

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.