‘Matthijs blijft bij NPO, vier maanden per jaar DWDD’

Matthijs van Nieuwkerk gaat tóch zijn contract bij BNNVARA verlengen. Wel gaat hij terug naar vier maanden De Wereld Draait Door per jaar, zodat hij er relatief gezien minder op achteruit gaat nu zijn jaarsalaris terugmoet naar het salarisplafond. Dat meldt RTL Boulevard. Van Nieuwkerk moet dit jaar terug naar een voor tv-sterren verwerpelijke 201.000 euro, terwijl hij tot voor kort nog genoot van 580.000 euro per jaar. Hij lijkt zich daar nu toch naar te schikken, al zou hij wel minder leveren.

Tv-deskundige Rob Goossens van RTL Boulevard had het niet meer verwacht. “Ook ik dacht op een gegeven moment: die zien we na dit jaar niet meer terug. Maar het heeft er alle schijn van dat hij tóch gaat bijtekenen, al zijn de afspraken nog niet rond.”

Wanneer komt het nieuws naar buiten? “Betrokkenen zeggen dat het zomaar volgende week of de week erna kan landen en dan blijft Matthijs van Nieuwkerk toch gewoon bij de publieke omroep.”

Hoe betrouwbaar zijn zijn bronnen? “Ik heb bronnen heel dicht bij het vuur, waar ik wel mijn hand voor in het vuur durf te steken en daarnaast heeft BNNVARA er iets opmerkelijks over gezegd.”

De manager van Van Nieuwkerk wil dit bevestigen noch ontkennen, terwijl BNNVARA zegt dat er nieuws aan zit te komen. “Dat is opvallend, omdat Jinek en Pauw allebei heel lang hebben gewacht met het bekendmaken van hun vertrek, namelijk tot hun voorlaatste week. Matthijs van Nieuwkerk heeft gewoon nog te lang te gaan, dus als hij nu al zou stoppen, dat klopt niet… Het lijkt een impliciete bevestiging dat hij na de zomer gewoon weer terug is met De Wereld Draait Door.”

Volgens Goossens vindt Van Nieuwkerk geld kennelijk toch niet zo belangrijk. “Dat is eigenlijk de les die we moeten trekken. Ik denk dat we met z’n allen Matthijs een beetje onderschat hebben. Met de kennis van nu zou ik zeggen dat Matthijs er echt zit voor de waardering.”

Onzin, zegt Peter R. de Vries. “Er kan ook best voor een constructie gekozen worden dat hij er een paar maanden is en ook een paar maanden niet, waarin hij andere en commerciële dingen kan gaan doen.

Goossens “Dat is wel waar ik vanuit ga. Ik verwacht niet dat hij straks nog zeven maanden per jaar De Wereld Draait Door gaat maken. Als hij terugkomt, zal dat vier maanden worden. En of dat nou twee maanden en dan weer twee maanden is of vier maanden aan één stuk…”

Laten we duidelijk zijn: wat hij doet voor de publieke omroep en voor Nederland is gewoon van een gigantische toegevoegde waarde.”

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen