‘Matthijs blijft bij NPO, vier maanden per jaar DWDD’

Geplaatst op zo 09 feb 2020 om 9:15

Matthijs van Nieuwkerk gaat tóch zijn contract bij BNNVARA verlengen. Wel gaat hij terug naar vier maanden De Wereld Draait Door per jaar, zodat hij er relatief gezien minder op achteruit gaat nu zijn jaarsalaris terugmoet naar het salarisplafond. Dat meldt RTL Boulevard. Van Nieuwkerk moet dit jaar terug naar een voor tv-sterren verwerpelijke 201.000 euro, terwijl hij tot voor kort nog genoot van 580.000 euro per jaar. Hij lijkt zich daar nu toch naar te schikken, al zou hij wel minder leveren.

Tv-deskundige Rob Goossens van RTL Boulevard had het niet meer verwacht. “Ook ik dacht op een gegeven moment: die zien we na dit jaar niet meer terug. Maar het heeft er alle schijn van dat hij tóch gaat bijtekenen, al zijn de afspraken nog niet rond.”

Wanneer komt het nieuws naar buiten? “Betrokkenen zeggen dat het zomaar volgende week of de week erna kan landen en dan blijft Matthijs van Nieuwkerk toch gewoon bij de publieke omroep.”

Hoe betrouwbaar zijn zijn bronnen? “Ik heb bronnen heel dicht bij het vuur, waar ik wel mijn hand voor in het vuur durf te steken en daarnaast heeft BNNVARA er iets opmerkelijks over gezegd.”

De manager van Van Nieuwkerk wil dit bevestigen noch ontkennen, terwijl BNNVARA zegt dat er nieuws aan zit te komen. “Dat is opvallend, omdat Jinek en Pauw allebei heel lang hebben gewacht met het bekendmaken van hun vertrek, namelijk tot hun voorlaatste week. Matthijs van Nieuwkerk heeft gewoon nog te lang te gaan, dus als hij nu al zou stoppen, dat klopt niet… Het lijkt een impliciete bevestiging dat hij na de zomer gewoon weer terug is met De Wereld Draait Door.”

Volgens Goossens vindt Van Nieuwkerk geld kennelijk toch niet zo belangrijk. “Dat is eigenlijk de les die we moeten trekken. Ik denk dat we met z’n allen Matthijs een beetje onderschat hebben. Met de kennis van nu zou ik zeggen dat Matthijs er echt zit voor de waardering.”

Onzin, zegt Peter R. de Vries. “Er kan ook best voor een constructie gekozen worden dat hij er een paar maanden is en ook een paar maanden niet, waarin hij andere en commerciële dingen kan gaan doen.

Goossens “Dat is wel waar ik vanuit ga. Ik verwacht niet dat hij straks nog zeven maanden per jaar De Wereld Draait Door gaat maken. Als hij terugkomt, zal dat vier maanden worden. En of dat nou twee maanden en dan weer twee maanden is of vier maanden aan één stuk…”

Laten we duidelijk zijn: wat hij doet voor de publieke omroep en voor Nederland is gewoon van een gigantische toegevoegde waarde.”

Foto: BNNVARA
81 Reacties op “‘Matthijs blijft bij NPO, vier maanden per jaar DWDD’”


 1. rooie Rinus

  4 maanden werken voor 2 ton, bij de voormalige arbeidersomroep kan dat.

 2. Wat moet je nog zeggen over de rest

  De naam van Jeroen Pauw gaat rond als aanvullende presentator…..

 3. Jan

  Tja je hebt al je kansen laten lopen haha

 4. Geox

  Via één of andere constructie zal hij minstens evenveel geld blijven krijgen.
  En de sosjalistische VARA zal daar van harte aan blijven meewerken.
  We zijn niet naief.

 5. NPO Kijker

  1/3 deel van het jaar werken voor 2 ton komt gewoon neer op 6 ton per jaar… Schandalig!

 6. hislop

  All animals are equal, but some animals are more equal than others …

 7. M

  4 maanden = 1/3 jaar

  Ik neem aan dat hij dan ook 1/3 van 201.000, dus ca 65.000 gaat verdienen?

  Anders slaat die Balkenende-norm nergens op.

 8. Ellen

  Gedver, zijn we nog steeds niet van de pc indoctrinatie van die linkse bejaarde ijdeltuit verlost.

 9. Sip

  Het is net als de prijs van sommige producten; de prijs blijft gelijk maar de hoeveelheid in de verpakking wordt minder. De boel gewoon bedonderen. Hij gaat naast de TV nog wat klusjes doen en komt weer op zijn oude jaarsalaris.

 10. Sean

  Dus het is een gerucht.

 11. Fox Mulder

  Goed voorbeeld van graaien! Dit is toch niet meer met droge ogen uit te leggen. Vanaf nu doe ik ook mee met graaien (op mijn manier dan he). Bij de AH zelfscan af en toe een boodschapje vergeten en mijn belastingaangifte doe ik dit jaar ook maar wat zaken vergeten (die hebben het daar toch te druk met andere dingen).

  Iemand (gratis) koffie? …iemand?

 12. Bart

  Of het wel of niet waar is dat Matthijs bij de NPO blijft laat ik even in het midden. Rob Goossens bracht gisteren weer iets als waarheid terwijl er nog helemaal niets zeker is. Hij had het zelfs al helemaal ingevuld dat Matthijs dan minder afleveringen gaat maken van DWDD. Zal allemaal best kunnen maar het zijn wederom weer allemaal speculaties van Goossens. Als het waar is dan is dit zijn eerste primeur ooit of heeft hij eindelijk iets een keer goed voorspelt. Wanneer worden ze bij De Telegraaf en RTL Boulevard nou eens wakker en zien ze in dat Rob Goossens helemaal geen mediadeskundige is. Eric de Munck is nog zo’n voorbeeld, weet wel vaak waar hij over praat maar is gewoon een kijker. Daar is niets mis mee maar hij wil ook graag bepalen wat wel of niet een goed film of serie is. Dat is niet wat een deskundige hoort te doen. Die moet gewoon vertellen wat hij weet en laten zien wat voor kennis hij heeft over de onderwerpen. Neem a.u.b. gewoon afscheid van Rob en Eric. Ze willen gewoon graag op televisie en meer niet.

 13. Zigeunerschnitzel

  Goossens “Dat is wel waar ik vanuit ga. Ik verwacht niet dat hij straks nog zeven maanden per jaar De Wereld Draait Door gaat maken.
  —–
  L u l l e t j e Goossens verwacht het.

  Ik verwacht 5 of 6 maanden. Matthijs kennende is gezondheid belangrijker dan geld.

 14. Daaristieweer

  Mij lijkt Matthijs van Nieuwkerk gewoon een ordinaire oplichter.

 15. Tim

  ‘Matthijs kennende’….barf!

 16. Curryworst

  Dus al met al staan Rob Goossens en Peter R. Verlies gewoon een beetje te speculeren. En zijn allebei overtuigd van hun eigen gelijk.

 17. Thierry Bardot.

  Matthijs van Nieuwkerk bijna 60 geld zat, tijd om te stoppen.

 18. Annoniemus

  Als hij vier maanden zou werken dan zou hij een derde van 201000 moeten krijgen !

 19. WEST nr de zoveelste

  Gelukkig maar dat de meeste hier niet van veel geld verdienen houden , en met een beetj geld tevreden zijn
  jullie werkgevers zullen ook heel blij, nou ik wou dat ik er 10 in dienst kon nemen voor 10 euro p. week

  KOM OP ZEG JE BENT EEN DIEF VAN JE EIGEN PORTEMONEE ALS JE EEN MOOI SALARIS ZOU WEIGEREN VAN ZOVEEL TON P.M.

 20. FuzzyBear

  Wat is die Rob Goosens toch erg!!
  “Betrokkenen zeggen dat het zomaar volgende week of de week erna kan landen”
  Wát gaat er landen?? Een UFO, een vliegtuig…..wát???

 21. Alex

  4maanden BNNVARA, 4 maanden NTR.
  Zou dat mogen?

 22. Televisiefreaks

  Ze kunnen beter stoppen ipv vier maanden per jaar iets brengen. Laat Matthijs het maar bij de commercielen proberen. Je zult zien hoe snel hij weer terugkomt en bereid is om gewoon normale seizoenen te leveren voor twee ton.

 23. HansR

  50.000 in de maand is leuk, maar Ronaldo verdient het dubbele per dag! Wat een gezeik deze jarenlange discussie over “onze belastingcenten” vaak van mensen die geen stuiver belasting betalen.

 24. TVjunkie

  Mensen dit zegt Rob Goossens, de stagiair bij De Telegraaf En RTL Boulevard dus “korreltje zout” verhaal.

 25. Ben Zine

  Naast DWDD doet Mathijs College Tour, Top2000 Café, Muzieknachten op TV etc. Dus zeker maar 4 maanden voor € 2 ton.
  Waarom kijken we niet eens naar Martijn Krabbé, Caroline, Ilse Delange, Wolter Kroes etc. etc. die allemaal over de € 2 ton per jaar krijgen voor reclame maken voor de Postcode loterij. Of naar de salarissen van Eva Jinek (€ 1 miljoen plus) etc. etc.

 26. Apfelflapf

  Ik erger me altijd kapot aan zn politiek correcte gasten die de middelmaat niet ontstijgen .

 27. Van Middelkoop

  Dat is 2500 euro per uitzending. Lijkt mij toch niet
  heel onrealistisch. Laten we niet vergeten dat hij
  voor dat geld een gegarandeerd miljoenenpubliek
  naar de NPO trekt op een tijdslot dat essentieel is
  in de vooravond. Daarin is hij echt uniek
  en dat zou beloond moeten mogen worden.
  Bekendheid heeft daarnaast ook veel negatieve
  kanten en de werkdruk voor een talkshowhost is
  veel groter dan mensen buiten Hilversum denken.
  Elk interview ligt onder een vergrootglas, je kan altijd
  live op je bek gaan, je moet een hoop kritiek verduren
  en dus moet je je in alles goed voorbereiden.
  Plus, je moét. Elke dag zit je daar om 19.00 en gaat
  de zender open met jouw gezicht. Dat is geen keuze
  waar je even in kan variëren. Of even een dagje vrij.

 28. Jan

  Daar gaat iedereen weer, lekker klagen met z’n allen… zullen we met z’n allen maar even het loon dan ook halveren en blijven bij de baas die je nu hebt? Oh, je hebt geen baas? Je hebt een uitkering! Houden we die maar even voor de helft in… Ik ben wel blij dat Matthijs blijft… hij heeft nu al binnen twee weken zijn hele jaarloon terugverdiend middels de reclames… dus…

 29. Loretta

  Het gaat hier om Julia Wolvenkind. Zij heeft destijds ook nog Koningin Emma laten bijtekenen, omdat zij geslepen is en kordaat

 30. Ralf

  Dit kan ook een pressiemiddel zijn om RtL4 meer te laten betalen

  Maar als Mathijs freelancer wordt zoals Peter R kan ie overal aan de slag
  4 maanden dwdd en 8 maanden met stagiaires rommelen
  ideaal voor mathijs

 31. Day

  Deze man doet zijn werk gewoon goed een vakman en daarom hoort hij bij de publieke omroep want die leveren kwaliteits programma’s!!!!

 32. Ron

  Een soort jubelbericht van die Goossens met zijn splaakgeblek gisteren in Boulevard, terwijl het nog niet eens zeker is en het de Telegraaf ‘maar’ is die dit schrijft. Maar overigens kan ik het me goed voorstellen dat Matthijs helemaal nergens heen gaat. Wat moet hij nu bij RTL of Talpa. Ik had hem eerlijk gezegd liever op de plaats van Beau gezien, denk dat hij dat net iets beter kan, maar wil eigenlijk ook DWDD niet kwijt. Hij doet het nog steeds met erg veel plezier merk ik dus if it don’t broke, don’t fix it. Lekker blijven zitten. Maar eerst nog maar even de officiële berichtgeving afwachten of meneertje Goossens/Telegraaf de primeur inderdaad heeft…

 33. Norvo

  Het grote verschil tussen Rob Goossens en een defecte klok is dat de klok het wél twee keer per dag juist heeft.

 34. roevka

  Wat is de volgende stap? Één showtje voor 201 duizend?

 35. Koen

  Rob wist het zeker: In december zal Matthijs bekend maken dat hij naar de commercielen gaat, waarschijnlijk RTL achterna.
  2 maanden later blijkt dat Rob er wederom helemaal naast zit.

 36. Koen

  *Jinek achterna, naar RTL

 37. Steef

  De formule en naam van DWDD zullen niet met hem mee kunnen op een eventueel avontuur bij de commerciële omroep. En dan, zo schat ik in, dat de kijker gewoon om 7 uur bij NPO 1 blijft hangen.

  En nou kan ie links blijven lullen en rechts blijven vullen, want twee ton voor 4 maanden, daar zou ik ook voor tekenen.

  Het brengt zijn marktwaarde op zo’n 6 ton per jaar. En hij had hoog in de vijf ton per jaar nu. Aan hemzelf om het verschil in de vrije sector bij te klussen. Zullen dure optredens worden.

  Ik zou het slim van hem vinden. Want ook hij gaat qua succes en kijkcijfers tegenvallen bij de commerciëlen: Wij, de kijkers, zien liever zo min mogelijk reclame. Dat zie je wel aan Jinek. Zelf met een beding voor reclamevrij werken is het nog vechten tegen het tienkoppige monster vd NPO op 1.

 38. MM

  Zigeunerschnitzel
  Sun 09 Feb 2020 om 9:39
  In verband met de moorkop affaire moet jij je naam aanpassen in:
  rondtrekkende individuen schnitzel.
  Ik ben niet zeker of schnitzel nog wel kan.

 39. Bart

  @Ben Zine De salarissen van de mensen die je noemt zijn ook niet normaal maar als die voor dat die salarissen naar beneden gaan (geld tevens voor dj’s) zullen eerst die van de NPO omlaag moeten.

 40. KoalaNL

  Waarom zijn zoveel mensen zo geinteresseerd in de portemonnee van een ander.
  Zorg gewoon voor je eigen. Maak je niet zo druk over een ander.
  Of maak je druk over graaiers zoals Dijkhof en Rutte.
  Of Baudet en zijn maat. Die weten ook hoe ze hun toeslagen moeten binnen halen.

 41. robb

  De rtl en sbs fanboys zijn teleurgesteld ,ze hadden gehoopt dat hij voor de 2 miljoen die hij bij John en bij Bertelsmann kan verdienen had gekozen .
  Het nog maar een gerucht er is nog hoop voor de fanboys dat hij toch voor het geld gaat.

 42. Sjaak

  KoalaNL Sun 09 Feb 2020 om 11:14
  Ik maak mij druk over socialistische Vara en Matthijs die met slimme constructies het maximale salaris bij de staatsomroep omzeilen. Max 201k eur per jaar verdienen met 4 maanden werken is een grof schandaal. Waarom moet Matthijs meer verdienen dan de premier die 12 maanden moet werken voor hetzelfde salaris?

 43. Pim

  rtl en sbs fanboys bestaan niet. Dat verzin je slechts om je eigen treurige npo-sympathie te verbloemen.

 44. Pim

  Sjaak, jij snapt socialisme nog niet helemaal.
  Verzin het meest cynische scenario, neem nog twee stappen verder en dan kom je in de buurt van deze ideologie.

 45. Sven L.

  Hij durft het dus niet aan om naar RTL te gaan. Óf hij heeft een goed gevoel bij zijn huidige werkgever. Ook dat kan gewoon haha.

 46. Mike

  “Laten we duidelijk zijn: wat hij doet voor de publieke omroep en voor Nederland is gewoon van een gigantische toegevoegde waarde.”

  hahaha

  Het is pure propaganda en haatzaaien tov personen met een totaal andere mening.

  Toegevoegde waarde voor Nederland??? Hij heeft een klap van de molen gehad.

 47. sukkel

  Gatver zijn we nu nog niet af van die linkse geldgraaier

 48. Arie

  Nog 4 jaar lang dezelfde uitgekauwde linkse kutgasten.
  Getverredemme!

 49. Lotte

  @Arie
  Sun 09 Feb 2020 om 12:25

  Enge DWDD-sekte!
  En het linkse BNNVARA er maar van alles aan doen om Matthijs’ salaris via allerlei omwegen op totaal een half miljoen te zetten.

 50. echt nieuws

  $ maanden DWDD en de rest in België. Verdient hij bij elkaar meer dan hij nu verdient.

 51. Simon Dekker

  Links lullen, rechts vullen.

  Meer heb ik er niet voor.

 52. Wil van Bil

  Ik hoopte eigenlijk dat ‘ie ophoepelde, ben dat programma meer dan zat!

 53. Zappa

  4 maanden VARA ,4 maanden MAX.
  Programma is echt niet veel meer dan info voor slecht geïnformeerde babyboomers.

 54. Zappa

  Kan hij gewoon 4 ton plus pakken.

 55. RaymondVL

  4 maande per jaar autocue kijken met een blik van geveinsde intelligentie en daarvoor tonnen belastinggeld opstrijken. Wie doet Matthijs dat nou na?

 56. Fred

  Gelukkig dat hij bij de publieke blijft. Blijft ook top 2000 a gogo, de nacht van de popmuziek, de specials met Robert Dijkgraaf en Beatrice de Graaf en andere deskundigen. Een goede keus van Matthijs. En goed voor de kijkers. Hulde !

 57. Fred

  En altijd dat geklaag van iedereen over dat geld.

 58. Don

  Jammer, 4 maanden is al veel te veel! :-(

 59. KoalaNL

  Sjaak, ik maak mij drukker over iemand als Rutte die een reisvergoeding krijgt en daarboven een auto van de partij. En dan gewoon dat geld in zijn zak steekt. Of Dijkhof die het nog bonter maakt. Met een heel riant salaris van de Tweede Kamer en dan ook nog 80k opstrijkt omdat hij ook een paar weken minister was.
  Domme gast ben jij hoor. Jij stemt zeker ook op die Ezel van het FvD. Lutser.

 60. Dag

  Dus dwdd pas weer half oktober.

  2 weken in Oktober
  4 weken in November
  3 weken in December
  11 weken Januari – Maart.

  100x dwdd en 5 specials.

 61. Dag

  Besparen ze dus 2 ton als hij voor de rest ook 2 ton krijgt.
  Maar moeten ze wel 6 weken iets anders uitzenden dat minder kost dan bv 30.000 of zo. Dan besparen ze 170.000 op mathijs.

  Maar 6 weken minder bespaart ook weer geld op gasten die ze betalen zoals 12.000 op Marc Marie. Mits ze er voor kiezen om niet M uit te zenden die 6 weken en gewoon hh.

 62. Zo zit het

  De zielige populisten moeten weer tekeergaan. Ze kunnen het niet hebben dat DWDD nog steeds elke dag boven het miljoen zit (uitzondering daargelaten).Neen, al jarenlang is DWDD het meest succesvolle programma in de vooravond. Amen.

 63. !

  Matthijs van Nieuwkerk =》Talpa TV

 64. anonymous

  Matthijs van Nieuwkerk =》Talpa TV

 65. Thierry Bardot.

  DWDD zit ong. elke avond boven de miljoen en tussen anderhalf miljoen.

 66. Nick

  Dus deze langharige klootzak gaat schandalig belastinggeld graaien voor 4 maandjes werken.

 67. Sender

  “Onzin, zegt Peter R. de Vries. “Er kan ook best voor een constructie gekozen worden dat hij er een paar maanden is en ook een paar maanden niet, waarin hij andere en commerciële dingen kan gaan doen.” Volgens PR de Vrie. En hij kan het weten.
  Komen we dan nooit van deze man af??

 68. Brigitte Baudet

  RTL wil hem niet meer hebben, nog zo’n dure prutser.

 69. AlexF-Arnhem

  Hmm 210.000 voor werk 4 maanden klopt niet echt. Hij zou dan 0,33 fte moeten krijgen volgens de norm, is in dienst van de overheid.

  Eigenlijke bedrag zou moeten zijn iets van 63.000.

 70. Fred

  Kunnen jullie nu alleen maar over geld zeiken. Pure jaloezie van degene die er over klagen.

 71. Arie Schoenlepel

  Eerst kreeg die vent €6 ton voor 12 maanden werk betaald. Nu €3 ton voor 4 maanden. Hij heeft dus een forse salarisverhoging eruit gesleept!

 72. Manon spermakanon

  Matthijs van nieuwerkerk is echt zo’n hard stuk stront wat overdwars ligt en maar niet los wilt komen uit de anus van de overheid (de NPO dus).

  Wat presenteert deze zakkenvuller nog meer naast het intens irritante en pretentieuze zwlfingenomen dwdd?

  Kijkt er uberhaubt nog iemand naar Dwdd? Hoor mensen er echt alleen maar negatief over…. of is dat de rede dat het nog steeds bestaat? Mensen vinden het vervelend dus de NPO gaat ermee door???

 73. Bears’den

  Matthijs is gewoon DWDD..
  Tuurlijk zou iemand anders het ook wel kunnen, maar Matthijs is en blijft Mr DWDD..
  Prettig om naar te kijken en te luisteren, is een vakman, en mag het nog jaren blijven doen..

  Beetje jammer alleen dat het zo kort is..

 74. Raketteketet

  @Mamom Speermakamom.
  Dat vind ik nou ook wat kan mattijs van de nieuwerkerke nouw helemaal dan een beetje heel eeg snel praten bladiebladieblaendezegastdiebladie marcmariewatvinjijdrnouvandiebladie endewereld draait doorrrr..
  En dat moet ons dan een miljoen in vijf jaar kosten waarom?

 75. BCH

  Jezus Christus, nog minder DWDD?

 76. BOB

  paar maandjes werken voor het Ministersloontje en de rest van het jaar via een BV ingehuurd worden voor andere projecten voor de hoofdprijs. niets nieuws, doorlopen mensen.

 77. Bart

  Allemaal weer reacties over het salaris van Matthijs (wat echt niet normaal is) terwijl deze Rob Goossens gewoon maar wat roept. Als het waar is dan is dit de eerste keer dat Rob het bij het juiste eind heeft.

 78. StefanV

  “De Wereld Draait Door” is een redelijk absurde titel voor een programma dat maar 4 maanden per jaar op tv is en 8 maanden niet.

  Wat is het eindstation in dezen? Dat Van Nieuwkerk straks nog één week per jaar DWDD maakt voor 2 ton?

 79. Pro Du Cent

  Mooi toch, kan Mathijs prima net als die andere ook door de NPO betaalde collega’s zoals De Wilde Ruud en Jeroen Kijk idV bijbeunen op de kanalen 4,5,6,7,8,9 of 10.

 80. Grace

  Hij is de beste

 81. klimaatsloper

  ‘wat Mattie doet voor NL is van grote waarde’. LOL

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.