Komt er een vroege editie van Op1 op het DWDD-slot?

Matthijs van Nieuwkerk stopt met DWDD en dat betekent dat Frans Klein weer een hoop stress weg gaat eten in zijn Thaise sjoemeltoko, want wat moet er in vredesnaam op het tijdslot van De Wereld Draait Door komen? Voor de opvolging van Jinek kon ook al geen klinkende naam worden gevonden en we moeten ook niet denken aan een heel jaar lang Margriet van der Linden en haar kalifaatmeisjes. Kleins baas Shula Rijxman lijkt een vroege variant van Op1 niet uit te sluiten.

Her en der klinkt al cynisch dat Van Nieuwkerk wel tien opvolgers zou krijgen, zoals ook met Jinek en Pauw is gebeurd op de late avond. Zelfs Op1-ster Carrie ten Napel deed die suggestie gisterenavond met een knipoog.

Is dit realistisch? De Telegraaf vroeg het aan Rijxman. “Alle opties staan open, maar ik weet niet of je bij elke optie moet zeggen: daar zetten we een Op1-redactie neer en dat gaan we zo doen! Dat is nog totaal niet bekend“, zegt ze.

Voor nu is duidelijk dat Margriet van der Linden eind maart het stokje van DWDD overneemt met haar talkshow M en dat we daarna een sportzomer ingaan.

Aan het eind van de zomer moet er een nieuw programma staan. Die wordt vooralsnog ontwikkeld door BNNVARA, al zat de NPO daar wel goedkeuring aan moeten geven.

Wie het gaat worden is nog één groot vraagteken. Er ligt in elk geval niet één naam dik bovenop.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen