Kijkcijferrecord Zondag met Lubach: bijna 1,7 miljoen

Het succes van Arjen Lubach lijkt geen grenzen te kennen. Zijn programma Zondag met Lubach heeft zondagavond een nieuw kijkcijferrecord behaald: er keken bijna 1,7 miljoen mensen (28 procent) naar de uitzending op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het lijkt erop dat Lubach enorm profiteerde van de enorme groep Boer Zoekt Vrouw-kijkers, die wegzapte toen Ivo Niehe in beeld kwam op NPO 1. Lubach begon toen de boerendatingshow eindigde.

Van de 2,9 miljoen Boer Zoekt Vrouw-kijkers hield de TV Show er 1,4 miljoen over. Uiteindelijk wist Lubach met bijna 1,7 miljoen kijkers dus meer kijkers te boeien.

Tot nu toe stond het record op ruim 1,4 miljoen kijkers voor de aflevering van 1 december 2019. Nu is dat record dus alweer overtroffen. En dan te bedenken dat Lubach in zijn eerste seizoenen genoegen moest nemen met zo’n 300.000 kijkers per avond.

RTL Boulevards tv-kenner Ron Vergouwen zei begin oktober nog dat Lubach ‘wel een plafond heeft bereikt qua kijkcijfers’. “Zijn humor is geen music for the millions.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen