Johan Derksen resoluut: ‘Ik blijf moorkoppen vreten’

Veronica-ster Johan Derksen verzet zich tegen de aanval op de moorkop. Hij blijft het smakelijke gebakje, dat bestaat uit een soesje gevuld met slagroom met daar bovenop chocoladeglazuur, gewoon eten. Dat heeft hij gisterenavond gezegd in Veronica Inside. Derksen is een van de weinige tv-persoonlijkheden die de stem van het volk laat horen op televisie. Hij vindt het belachelijk dat ‘we nu ook al geen moorkoppen meer mogen eten’ en maakte daar in de uitzending geen geheim van. 

Dit soort kwesties zijn inmiddels niet eens boeiend meer, vindt Derksen. “Ik maak me daar niet druk om, weet je wel, na dat geleuter over Zwarte Piet. Er zijn nu alweer vergaderingen over hoe we van de winter moeten protesteren. Het zal me allemaal een worst zijn. Ik blijf moorkoppen vreten. Hè, wat een onzin?

Presentator Wilfred Genee: “Het stopt niet meer, hè? Het lijkt niet meer op te houden. Er is steeds weer wat nieuws.

Derksen: “Steeds denk je: nu hebben we het wel gehad en dan heb je weer zo’n bericht in de krant. Morgen komt er weer iets anders.”

Genee: “Wat doe je eraan? Het is toch niet normaal meer?

De bakker die de moorkop in de ban deed zou inmiddels zijn bedreigd. René van der Gijp: “Een bakker bedreigen, dat vind ik toch ehhh… Dan moet je toch om 4:00 op. Ik zou echt de laatste zijn om een bakker te bedreigen. Daar zou ik echt niet aan beginnen, jij? Dan sta je om 03:45 voor de bakkerij, sta je dan. Waar je zin in hebt, joh!

Lees ook: Angela de Jong boos dat WNL tegen moorkop is (vandaag)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen