Angela de Jong boos dat WNL tegen moorkop is

Angela de Jong was donderdagavond echt heel erg verbaasd dat er tijdens de WNL-avond van de talkshow Op1 niet keihard in de bres werd gesprongen voor de moorkop. Dat zegt de tv-opiniediva in haar AD-column. De Jong was benieuwd hoe WNL het moorkopdebat zou aanvliegen. “Er wordt al zo lang geroepen om een rechtse talkshow als tegenhanger van die ‘bekende linkse Trump-, Baudet- en Wildersbashers’ (ik citeer hier de schreeuwers op sociale media) en nu hebben we er eentje.

De AD-ster stemde haar televisie af op de donderdaguitzending met Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma en verwachtte dat zij ‘het heel anders gingen doen’. Ze zag dat de redactie Sjuul Paradijs, oud-Telegraaf-baas en zoon van een banketbakker, had uitgenodigd voor dit onderwerp.

Toen dé gast om te praten over dit onderwerp werd gevraagd om kleur te bekennen, sloeg De Jong stijl achterover. “Sjuul zei daarop dat er grotere problemen zijn op integratiegebied dan de moorkop en dat we in een multiculturele samenleving een beetje rekening moeten houden met elkaar. Hè? Die zag ik niet aankomen.”

Is dit nou een rechtse omroep? De Jong fronst haar wenkbrauwen. “Ik checkte het logo in de bovenhoek van mijn tv. Was dit WNL of toch gewoon BNNVara?

De moorkop mag volgens sommigen geen moorkop meer heten, omdat de naam zou verwijzen naar racisme. De Moren waren een volk uit de oudheid dat een gebied bewoonde wat zich uitstrekte van Portugal en Spanje tot grote delen van Noord-Afrika.

De column van Angela de Jong kunt u hier lezen.

Foto: WNL

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen