Jan Slagter vindt 400 euro voor kalifaatmeisje ongepast

Geplaatst op di 04 feb 2020 om 14:00

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het belachelijk dat collega-omroep KRO-NCRV een bedrag van 400 euro heeft betaald voor het controversiële interview dat kalifaatmeisje Laura H. gaf in het kerstprogramma van Margriet van der Linden. Dat laat hij weten op Twitter. Laura H. is schuldig bevonden aan voorbereidingshandelingen die het plegen van terroristische IS-misdaden ondersteunen, maar toch werd ze met de kerst lekker in de watten gelegd door de KRO-NCRV.

Het is een schande, zegt Slagter, die als een van de weinige omroepbobo’s lekker uitgesproken is. “Ongelofelijk dat dit is gebeurd. Je betaalt nooit voor een interview, en helemaal niet aan iemand die deel heeft uitgemaakt van IS.

Slagter vindt het jammer dat de NPO hierop wordt aangekeken. “De NPO treft geen blaam, het is de KRONCRV die de betaling heeft gedaan. NPO gaat daar niet over.”

Jaap Friso, oud-woordvoerder van KRO-NCRV, gaat op Twitter helemaal in de aanval tegen Slagter. “Peter R. wordt niet betaald in Op1 als Max dienst heeft?“, vraagt hij.

Slagter: “Als hij een inhoudelijke bijdrage levert als journalist, ja dan wel.

Friso: “Dan klopt je tweet dus niet, waarvan akte.

Slagter: “Dus jij vindt het terecht dat ze een vergoeding heeft gekregen?

Friso: “Jij zegt dat er nooit wordt betaald voor interviews of deelname aan programma’s. We weten beiden dat dat niet waar is.

Twitter-ruzie

Slagter: “Er is een groot verschil tussen een interview van in dit geval een veroordeelde IS-ganger aan wie de KRONCRV 400 euro vergoeding geeft, of een inhoudelijke bijdrage aan een programma, waar gebruik gemaakt wordt van de expertise van een deskundige.

Friso: “Je ontwijkt het punt. Je zegt dat er nooit wordt betaald voor interviews en programma-deelname, dat is niet waar. Het is juist vrij gangbaar, ook bij Max.

Slagter: “Programmadeelname? Daar heb ik niks over gezegd. Je wilt het niet begrijpen Jaap. En geef je nog antwoord?

Friso: “Jawel, daar gaat het hier om. Dat doet Max ook, dus je tweet is niet correct.

Slagter: “Ik vraag het nog een keer: is het juist dat de KRONCRV veroordeelde IS-ganger Laura H. een vergoeding van 400 euro heeft gegeven ? Niet er omheen draaien Jaap.

Friso: “Huh, dat staat er toch. Ik vind het geld het probleem niet. Dat is gebruikelijk, ook bij jouw omroep.

Slagter: “Ok duidelijk, jij vindt het geen probleem dat de KRONCRV een vergoeding heeft gegeven aan de veroordeelde IS ganger Laura H. Het is niet gebruikelijk Jaap om dit te doen, integendeel. Geef mij één voorbeeld waar wij dit hebben gedaan. Één voorbeeld is voldoende Jaap.

Friso: “Max betaalt ook hoor, Jan heeft boter op zijn hoofd. Als je je collega’s belastert, moet je wel de waarheid spreken. Je kunt tweets gewoon weghalen hoor.

En zo gaat het nog even door.

Laroes

Oud-KRO-NCRV-hoofdredacteur Hans Laroes spreekt zich wél uit tegen dit bizarre gebaar van de omroep. “Volstrekt onverantwoord van M en de makers. De keuze voor deze gast in deze reeks was al onverklaarbaar (en onverdedigbaar). Maar nu dit.

Betalen/honorarium doe je alleen bij deskundigen – niet mensen die ervaringen/hun leven en keuzes komen toelichten.

Foto: KRO-NCRV
36 Reacties op “Jan Slagter vindt 400 euro voor kalifaatmeisje ongepast”


 1. Mart

  Waarom moet ik hier aan meebetalen?
  En aan de foto te zien, vonden Margriet en Duncan het allemaal nogal leuk.

 2. Norvo

  Blijft de vraag of Duncan en de andere gasten in Mensen met M ook betaald kregen. Vast wel. Zonder de Mensen geen M, immers. En als je dan besluit dat één van die mensen met M een mogelijke terrorist is, dan moet je ook consequent zijn en dezelfde vergoeding bieden. Ook dat zijn regels.

 3. Donald Dumb

  Mensen die er bewust voor gekozen hebben naar Syrië te gaan moeten daar blijven. Niet achteraf gaan huilen om dat het daar ellendig was en met hangende pootjes terug komen…

 4. Hallo, mag ik even ??

  Nederland is werkelijk om te kotsen, iedere dag meer en meer!!!

  Het is dat ik niet zonder mijn familie kan, anders was ik hier allang weg geweest.

 5. Marc

  400 euro gebruiken voor enkeltje Syrie!

 6. Jan

  Jan Slagter : matenaaier!

  Mijn kollega doet iets wat ik ook niet OK vind!

 7. Curryworst

  Kijk Duncan nu eens vrolijk lachen.
  Hij is de eerste die van een flat ge fli kkerd wordt als het aan dat kali faatkip petje en haar IS vrienden ligt.

 8. robb

  Hoeveel kreeg Baudet .

 9. Note

  @Hallo, mag ik even ??

  Donder maar op. Klootzakken zoals jij kunnen we missen als kiespijn.

 10. verbandman

  Verantwoordelijk KRO-NCRV mediadirecteur Jochem de Jong werd ineens vervangen door een interim als mediadirecteur bij KRO-NCRV op 15 januari jl.

  Is er een verband???

 11. darius

  Dat Duncan Laurence zich hiervoor leent! Met een beetje ballen in zijn lijf had hij gezegd”: jongens hier laat ik me niet voor gebruiken.
  Wat een natte dweil. Maar ongetwijfeld heeft hij een antwoord als ja, maar ik ben het niet met haar eens of ander slap excuus.
  Maar ja, artiesten en principes meestal geen combinatie dat is in de aanloop naar de tweede WO ook gebleken.

 12. Jan

  Het blijft toch apart. Als je het het terroristenbruidje haar gang laat gaan, dan hakt ze de kop van de LBHTQ-tjes Margriet en Duncan af. Maar ja, deugpuntjes voor de linkse kerk zijn ook belangrijk.

 13. snoezigkleinhertje

  Dat hele kalifaatwijf had nooit op TV gemogen .

 14. Ad

  Waar de publieke omroep journalistiek hijgerig achter zo’n soort zaken aanloopt (Baudet en het treinincident), zwijgt (m.u.v. Slagter) ze nu in grote collegialiteit door bij KRONCRV niet te vragen hoe dit besluit om bij een controversieel persoon te vergoeden, tot stand is gekomen. Nog kwalijker is dat KRONCRV dat iedere morgen op Radio1 elke gelegenheid aangrijpt om actuele zaken scherp te benaderen, nu zwijgt in alle talen.

 15. jomari

  M……wat een liefdevolle blik en zo trots op haar dappere meiske.

 16. ZieligVolk

  Er schijnt meteen 200 euro gestort te zijn op de rekening van IS.

 17. Hetistochwat

  Uberhaupt is elke vorm van aandacht voor (ex)kalifaatstrijders not done.
  Uitroeien die hap, achter slot en grendel en geen cent toe.

 18. huismaker

  Binnenkort ook dat FARC-meisje uit Colombia. Want die is ook gepromoveerd van dader tot slachtoffer door de calvinisten. Daarmee krijg je een mooi plekje in de hemel, volgens het sprookjesboek. “Je bent welkom, welkom in ons land … “

 19. tim

  Marc Marie krijgt 2000 euro

 20. sukkel

  Hier worden ze betaald als ze voor een ander land vechten…. schandalig ze is toch statenloos!!!

 21. Klimaat optimist (powerd by R JENSEN)

  Het zegt veel over het omroepbestel. Adolf H zou vast ook een tv uur lang mogen praten voor geld. Waar is het gezond verstand gebleven?

 22. Dominee Bonk

  Waarom zit dit zwaargestoorde kalifaat wezen niet gewoon in Syrië? Amen

 23. anoniem

  400,- is toch een schijntje in TV-land?

 24. Kevin frikandel.

  Kijk die tjappie lachen op die foto, vast hopend dat ze nog eens een keer helemaal doorflipt en de arbeiders klasse even wat uitdunt; want daar hebben BN’ers een hekel aan; de gewone werkende burger….

 25. Nils Holgersson

  Piet Paulusma vangt minder per uitzending

 26. Kevin frikandel.

  Pff die presentatrice ook op die foto met die zelfingenomen lach; “ we zijn blij dat je terug bent, rust lekker uit op kosten van de staat en als je er klaar voor bent mag je even lekker losgaan in een of andere drukke winkelstraat, wij begrijpen je”

  Haha, die terugkeerders worden als helden onthaald, what the….

 27. Donald Dumb

  Kevin.
  Je praat als een neger of een bontkraag Maroc
  Die tjappie? Kom op zeg…
  Normaal Nederlands lukt je niet?

 28. Kevin frikandel.

  Ik praat hoe ik wil donald, daar kan en ga jij he-le-maal niks aan veranderen, en ik heb een Amerikaans staatsburgerschap; dus wat wil je?

 29. Donald Dumb

  Kevin je bent dus een neger met Amerikaans staatsburgerschap?
  Ok. Duidelijk…

 30. AlexF-Arnhem

  De ene kan geef ik Jan S gelijk. Maar de andere kant word deze Laura H toegelaten in Nederland, dus dan bij een interview heeft ze dan recht of een mogelijkheid om een onkosten vergoeding te hebben.

  Dus wel terecht. Of ze wel of niet moet blijven gaat de politiek over.

 31. HALLO BELGIE IK BEN HIER

  gewoon afschieten die is slet .en dan geen woorden meer aan vuilmaken .alles wat buitenlands is hier in Nederland is top. als Thierry Baudet is verkeert zegt staat heel Nederland op zijn kop .als dat zwart aapje uit Amsterdam heel nederland uitmaakt voor racisten dat mag als die maroc mannetjes alles over hoop halen dat mag .wij Nederlanders mogen alleen maar betalen en onze klep houden

 32. Donald Dumb

  21.07

  Niet te lezen die tekst van jou.
  Klopt grammaticaal niets van.
  Pff. Er zijn buitenlanders die Nederlands beter beheersen dan jij…

 33. Wendy

  Ik denk dat de omroepen de les wel hebben geleerd. Geen ISers op de NL buis om hun in een goed daglicht te zetten. Ik denk dat Margriet er ook wel spijt van heeft. Of in ieder geval begrijpt waarom het niet zo handig was. En dat niet meer doet. Fijn 2020.

 34. Wendy

  Volgens mij had Duncan niet zo door wie Laura eigenlijk was. We weten ook niet wat hem verteld is. Lijkt mij niet een jongen die met politieke zaken bezig is.

 35. Arie Schoenlepel

  Inderdaad Slagter!

  Eur.400,- om voorgoed op te rotten naar een of ander resterend kalifaat was gepaster geweest. Achterlijk mens die M. Altijd al gevonden. Ze heeft het wederom bewezen. Is het niet waard om zendtijd van belastingcenten aan te geven. Zonde.

 36. Marco Borsato

  Over haar gat het lied van Jan Smit

  Kijk.. ze lacht zonder gevoel, Een onbereikbaar doel, Wordt er toch nog
  nagestreefd.
  Dij.. de geur van grootse moed, stroomt nog door haar bloed, maar
  waarom..??
  Haar naam is Laura, een hele lieve meid

  Als ik in haar ogen kijk ben ik de weg heel even kwijt.
  O Laura, een leven vol verdriet, al haar vrienden lopen buiten
  Maar voor Laura geldt dat niet
  Proef de smaak van haar gevecht, het is zo onterecht, maar daar legt zij
  zich bij neer
  Hoor de stemmen in haar hoofd, waardoor ze weer geloofd, maar waarom..??
  Haar naam is Laura, een hele lieve meid
  Als ik in haar ogen kijk ben ik de weg heel even kwijt.
  O Laura, een leven vol verdriet, al haar vrienden lopen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.