Irene Moors mist leven in vaste dienst niet

Geplaatst op ma 17 feb 2020 om 9:20

Irene Moors lijkt niet heel erg te azen op een rentree bij haar vroegere thuiszender RTL 4, nu de tv-baas die haar weinig kansen gaf (Erland Galjaard) is ingeruild voor Peter van der Vorst. Het leven als freelancer bevalt goed. Dat heeft ze gisteren gezegd in Shownieuws. Moors heeft net een programma afgerond voor Omroep MAX op NPO 1, namelijk de Heel Holland Bakt-nabeschouwing Doorbakken, en is momenteel druk met de opnames van De TV Kantine op RTL 4.

Het wisselen tussen tv-klussen en tv-zenders bevalt Moors goed. “Het is natuurlijk in eerste instantie heel gek als je heel lang voor een baas werkt en een contract hebt dat steeds doorgaat, dat is heel veilig. En daarna ga je freelancen, dat is nu, en het bevalt eigenlijk wel.”

Mag ze door als host van Doorbakken? “Ik heb met heel veel plezier Doorbakken gedaan en als André van Duin dat volgend jaar weer zelf doet, dan is het ook prima, maar daar is nu nog niks over bekend.”

Ze verveelt zich niet. “Ik zit nu in De TV Kantine voor RTL en dat duurt nog wel even die opname en daarna zie ik wel weer.”

Ik heb lang genoeg in vaste dienst gezeten en dit bevalt eigenlijk wel, vooral ook omdat er steeds maar iets komt. Het is bijna een soort verrassing: o gaan we dit en dat doen?! Ik werkte natuurlijk ruim 26 jaar bij RTL en daarna bij SBS, dus 30 jaar in vaste dienst en nu niet. Eigenlijk gezegd gaat het gewoon door.”

Foto: SBS
17 Reacties op “Irene Moors mist leven in vaste dienst niet”


 1. Als je twijfelt, vertel dan de waarheid

  TV Kantine wordt weer top!

 2. Tina

  Verheug me op de kantine, wel jammer dat Peter het op donderdag zet en een auf programma als legomasters op zaterdag. Maar denk dat kantine altijd kijkers trekt.

 3. NPO KIJKER de MOORKOP

  Nou en wij missen dat oud wijf ook niet wegwezen. Heeft nog nooit iets gepresenteerd alleen.

 4. Puk

  En wat dacht je van doorbakken? Check je feiten

 5. Arjan

  Oud wijf met een gebrek aan ruggengraat.

 6. Suzy Wang

  Ben blij dat ze opdonderd. Met irene was het geen slow tv meer. Slik dat mens wat of zo????

 7. Mathilde

  Je bent niet goed meer voor een vast contract.

 8. Tycho Graagnat

  Please: Ondanks zijn hogere leeftijd……kan van Duin het nieuwe seizoen weer presenteren. Ik heb van mensen gehoord dat ze nu NIET keken. Reden: Moors.
  Ze is zo nietttttttttttt NPO en kitch.
  van Duin wilde een beetje rust in de ‘Doorbakken’ periode omdat hij zijn maatje en man verloor na jaren samenzijn.
  Moors wordt bedankt en we zwaaien haar uit.

 9. Bert

  Net zoals de rest van 75% van werkend vrouwelijk Nederland. Lekker part time werken en de rest haalt de kerel wel naar binnen.

  Unieke vrouwen in Europa…

 10. Olga

  Dat Doorbakken was echt bedroevend slecht, zij moet niet meer willen presenteren. Das war einmal.

 11. Marco

  Carlo & Irene moeten gewoon weer terug met een nieuwe life & cooking achtig programma op de zondag. Samen zijn ze een gouden duo. Het liefst ook gewoon als vanouds bij RTL. Ik snap niet dat peter v/d vorst dit nog niet heeft gedaan.

 12. Simon Dekker

  Peter van der Vorst is smerig. Riep jaren terug bij Boulevard “als ik programmadirecteur zou zijn zou ik haar terughalen!”. Nou, daar zijn we nu. Niks. Nada. Noppes.

  En goed, 2 anonieme mededelers op MC die even de gifbeker leeggooien over hoe slecht ze wel niet zou zijn; nee, Katja trekt volle zalen. Wendy houdt kijkers aan de buis gekluisterd. Dat soort idioten zijn niet van de buis te slaan, en waarom? Omdat ze met de baas naar bed gaan. Simpel als wat. Talent? Ben je besodemieterd. Moors maakte al programma’s toen Katja nog in d’r luier zat. Ervaring van een queen. Dus geef Irene weer een eigen programma!

 13. Jur

  @Marco
  Terug naar gisteren is zelden een goed idee

 14. Colin

  @simon dubbeldekkee

  Ach ja, Peter vd Vorst. Laat delletjes als Bridget en Katja lekker bij de zender, ziet niet dan men ze massaal uitkotst en vergeet dat mensen veel behoefte hebben aan dingen van vroeger, dus ook Irene.

  Neem gewoon Irene weer aan, want Carlo lijkt de laatste jaren wel lost in translation, met dat uiterlijk en dat stemmetje en dat is begonnen nadat Irene vertrok..

 15. Bart

  @Simon Dekker Helemaal mee eens!

 16. bastiaan

  agh ze moet wat zeggen, de schone schijn. Dat doorbakken was echt slecht met juffrouw Moors :(

 17. Respect ✌️

  Pffff

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.