Helft NLZIET-abonnees heeft geen vaste tv-aansluiting

De helft van de gebruikers van de online tv-aanbieder NLZIET heeft geen vaste tv-aansluiting meer. Het aantal abonnees zonder zo’n aansluiting is gegroeid van 21 procent in 2017 naar 47 procent nu. Dat heeft een woordvoerder van NLZIET laten weten op basis van eigen onderzoek. NLZIET biedt naast terugkijken ook de livestreams van NPO, RTL en SBS aan. Gebruikers kunnen die streams eventueel naar het tv-scherm streamen, bijvoorbeeld door middel van de Chromecast.

De cijfers van NLZIET komen niet uit de lucht vallen. Uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper bleek al eerder dat het aantal tv-aansluitingen in Nederland aan het dalen is.

De belangrijkste reden waarom online only tv-kijkers geen vaste tv-aansluiting meer hebben, is de prijsverhoging van traditionele tv-abonnementen, blijkt uit de reacties van respondenten.

Niels Baas, de baas van NLZIET, zegt: “Steeds meer Nederlanders zien NLZIET als een volwaardig alternatief voor het traditionele tv-pakket. Met de zenderuitbreidingen van afgelopen tijd biedt het nationale videoplatform tegenwoordig 34 live streams en meer dan  110.000 on demand-programma’s het grootste contentaanbod van alle SVOD-platformen in Nederland.

Over NLZIET
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, PlayStation 4 en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar.

Foto: NLZIET

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen