Helft NLZIET-abonnees heeft geen vaste tv-aansluiting

Geplaatst op di 25 feb 2020 om 16:15

De helft van de gebruikers van de online tv-aanbieder NLZIET heeft geen vaste tv-aansluiting meer. Het aantal abonnees zonder zo’n aansluiting is gegroeid van 21 procent in 2017 naar 47 procent nu. Dat heeft een woordvoerder van NLZIET laten weten op basis van eigen onderzoek. NLZIET biedt naast terugkijken ook de livestreams van NPO, RTL en SBS aan. Gebruikers kunnen die streams eventueel naar het tv-scherm streamen, bijvoorbeeld door middel van de Chromecast.

De cijfers van NLZIET komen niet uit de lucht vallen. Uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper bleek al eerder dat het aantal tv-aansluitingen in Nederland aan het dalen is.

De belangrijkste reden waarom online only tv-kijkers geen vaste tv-aansluiting meer hebben, is de prijsverhoging van traditionele tv-abonnementen, blijkt uit de reacties van respondenten.

Niels Baas, de baas van NLZIET, zegt: “Steeds meer Nederlanders zien NLZIET als een volwaardig alternatief voor het traditionele tv-pakket. Met de zenderuitbreidingen van afgelopen tijd biedt het nationale videoplatform tegenwoordig 34 live streams en meer dan  110.000 on demand-programma’s het grootste contentaanbod van alle SVOD-platformen in Nederland.

Over NLZIET
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Met de online tv-dienst NLZIET kunnen kijkers op één plek het meest uitgebreide online Nederlandse televisieaanbod bekijken. Via de apps voor web, mobiel, Apple TV, Android TV, PlayStation 4 en smart tv zijn programma’s uit het online aanbod van de omroepen in hoge kwaliteit live, terug en vooruit te kijken, veelal zonder reclame en maandelijks opzegbaar.

Foto: NLZIET
28 Reacties op “Helft NLZIET-abonnees heeft geen vaste tv-aansluiting”


 1. WEST*

  Ik kijk gratis tv via de kabel.

 2. Ralf

  Ik kijk al 4.5 jaar gratis analoog
  En idd via de Apple tv app
  10 dagen gratis
  en alle rtl programmas staan op Videoland

 3. Almeerder

  En allemaal zonder “kastje” voor de heilige kijkcijfers.

 4. Antonio

  Ik heb ook NLZIET, maar ik gebruik het alleen voor programma’s en zenders van de NPO en van Talpa.

 5. Klimaat optimist (powered by R JENSEN)

  Ik heb dit al jaren betoogd. Jonge mensen zijn geen technisch bejaarde tv kijkers. De wereld voor gewone ouderwetse tv is veranderd.
  Het verdienmodel gaat naar de Netflixvormen e.d.
  Technisch veranderd de tv en radiowereld snel en oude tv-vormen gaan verdwijnen.
  Veel omroepbazen liggen nog te slapen. :) ….. die lieve oudjes.

 6. peacock and whitemen

  Ik heb al jaren geen kabel tv meer.
  Als ik per se iets wil zien is er altijd nog de ziggo go app voor op de pc.

 7. Ron

  Ziggo en KPN geven vooralsnog niet thuis v.w.b. een app op Apple TV. Zou veel handiger zijn dan zo’n kastje.

 8. Stanislav

  Ik betaal ziggo gewoon ben geen schrale hond 😂

 9. Stanislav

  Maar kijk bijna alleen maar Netflix 😂

 10. Ralf

  Ik heb de zigogo app en de inlog van mn ouders
  Jammer dat ik via de apple tv niet kan streamen en terugkijken

 11. Sovoja

  Ik kijk via Iptv voor 25 euro p/j alle zenders.
  Maar kijken doe ik eigenlijk nooit meer.

 12. Rex Ona

  Op basis van eigen onderzoek.

  Dus onbetrouwbaar.

  Fake news.

 13. Ano

  Ik ben ook abonnee omdat een tv-aansluiting onmogelijk is, maar de kwaliteit van de smart tv app (in ieder geval bij LG) is om te janken. Gebruik het met veel tegenzin, het is geen volwaardig alternatief (en comedy central mist bijvoorbeeld). Vraag mij af wat de gemiddelde beoordeling is.

 14. Remco

  Mensen, Opsporing Verzocht, Ned. 1!

  De mislukte multikulmaatschappij weer in volle glorie.

 15. Rechtsrealist

  Remco.
  Dat kijk ik al jaren niet meer.
  Bestaat dat nog joh?

 16. anoniem

  Alweer zo’n 10 jaar zonder vaste tv aansluiting en dat bevalt prima! Voordeel van niet-lineair kijken is ook dat je gemakkelijk kunt doorspoelen… :-)

 17. Webcrawler

  De vaste tv zal binnen 10 jaar of korter vervallen.

 18. Klimaat optimist (powered by R JENSEN)

  Anal Ziet is betaal terreur. NPO programma’s moeten gewoon gratis zijn.

 19. Michiel

  Lijkt me nogal logisch. Waarom zou je anno 2020 kiezen voor een dure tv aansluiting dat volledig in het teken staat van reclame?

 20. Fok.nl

  Ik kijk graag films

 21. Jordi

  Goed stukje reclame. Ik heb ook al meer dan een jaar Nlziet en geen vaste aansluiting meer. Bevalt me meer dan ik ooit gedacht had.

 22. ome H

  SBS6, pfffff ……

 23. Allstar's Reggae Band

  @Ralf He Ralf hoe kijk je analoog ik dacht dat dat niet meer kon? Volgens mij hebben de providers het analoge signaal de nek omgedraaid.
  Ik kijk zelf alleen wat jullie mij aanraden want ik kan nooit kiezen. Maar meestal zit ik op mijn werk, of achter de computer stomme berichten te tikken, of in de kroeg.

 24. the pat

  NLZiet is top!

 25. Jan.

  Ik kan helaas niet onder ziggo uit, TV boeit me niet maar internet in Amsterdam is toch alleen van ziggo fatsoenlijk helaas. Er zijn geen goede alternatieven.

 26. Plopperdeplop

  Lineaire televisie zijn voor mensen die stil staan en niet zelf kunnen nadenken.

 27. anoniem

  @Plopperdeplop: Wat ik veel zie is dat mensen ook in hun vrije tijd graag structuur brengen. Elke dag weer hetzelfde ritueel en daar hoort ook lineaire tv bij. Zelf deel ik mijn vrije tijd liefst zo chaotisch mogelijk in… :-)

 28. Tijn

  Bij Ziggo kan je je tv abo niet opzeggen als je ook Internet van hun afneemt. Anders had ik dat tv abo al lang opgezegd. NLZiet is echt geweldig. Terugkijken van de commerciëlen zonder reclame, live programma’s vanaf t begin kijken als je te laat was ingeschakeld. En dat voor 0,265 cent per dag ! :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.