Gerald Roethof wil niet tegelijk met Peter R. in Jinek

Gerald Roethof, die de verdachte in de zaak Nicky Verstappen bijstaat, wil niet met Peter R. de Vries aan één tafel zitten in de talkshow van Eva Jinek. Dat onthulde de presentatrice gisteren in haar uitzending op RTL 4. De Vries, de vertrouwenspersoon van de familie Verstappen, maakte gisteren in Jinek gehakt van Roethof. “Het kenmerk van advocaat Roethof is dat hij altijd maar het halve verhaal vertelt en dan hoopt dat iedereen er wel in trapt“, zei de misdaadjournalist.

Jinek sprak met De Vries inhoudelijk over de zaak: “Roethof zegt dat als zijn cliënt Nikcy zou hebben gesmoord, dat je DNA van hem op zijn mond en keel zou hebben gevonden en dat is niet zo.”

De Vries stelt dat Roethof onzin praat: “Als je iets meer van de zaak weet, dan weet je ook dat het niet nodig is dat als je iemand smoort dat dan je DNA rond de mond van het slachtoffer gevonden hoeft te worden. Dat kun je ook met handdoek, t-shirt of kussensloop doen.”

Vervolgt: “Hij zei ook dat er geen DNA-sporen zijn gevonden die wijzen op een zedendelict bij Nicky, bijvoorbeeld in de schaamstreek op het lichaam, maar dan zegt hij er ook weer niet bij dat er dus wel tientallen DNA-sporen zijn gevonden op de onderbroek van Nicky Verstappen. Hoe zedengerelateerd wil je het hebben? Dat is toch de selectieve perceptie van de advocaat die zijn cliënt probeert vrij te krijgen.”

Jinek: “We hebben hem uitgenodigd om hier te gast te zijn, maar hij wil niet samen met jou aan tafel.”

De Vries: “Nee, dat vindt ‘ie link.”

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen