Filemon vindt Angela de Jong een ‘matig schrijvertje’

Geplaatst op ma 17 feb 2020 om 16:00

Filemon Wesselink ligt in een deuk om de schrijvende hand van Angela de Jong. Hij vindt haar een ‘matig schrijvertje’. Dat heeft de presentator in The Friday Move gezegd tegen haar werkgever, AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis. Wesselink liet aan de krantenbaas blijken dat hij de media-aandacht voor De Jong zwaar overdreven vindt. “Iedereen heeft het over Angela de Jong, van: ‘O, ze zit bij Jinek! O, dan is ze dus niet objectief!’ Het gaat maar door“, aldus de televisiemaker.

Het is continu Angela de Jong wat de klok slaat, aldus een getergde Wesselink. “Ik werk in Hilversum en ik hoor de héle tijd Angela de Jong rondgonzen.”

Het is knap dat ze met haar matige talent zo er is gekomen, vindt de presentator. “Het is niet een heel begenadigd schrijver. Het is een matig schrijvertje. Het is een huisvrouwtype. Maar dat ze dan toch gewoon een van de belangrijkste figuren in Hilversum kan worden, vind ik dan toch wel knap gedaan.”

Wel vindt hij het triest dat Hans Nijenhuis een boze column schreef in de rel over Angela de Jongs verschijning in de eerste RTL-Jinek. “Dan denk je van: ah, je kan het zelf niet, ik ga je helpen. Dat is dan zo erg een afgang voor je. Ze kon het zelf toch doen?

Foto: Wessel de Groot
53 Reacties op “Filemon vindt Angela de Jong een ‘matig schrijvertje’”


 1. RaymondVL

  Filemon vind ik maar een matig presentatortje.

 2. Keta Minek

  Na 14 berichten zijn we weer rond, de een valt de ander aan.

 3. Viola

  Filemon is een sukkeltje.

 4. Gerard Cocks

  Filemon. Een matig mens.

 5. Eva

  Fillemon heeft een ongelooflijke varkensneus, dat je dan nog over anderen durft te oordelen, is mij een compleet raadsel.

 6. Remi

  … Zo … meneer alimentatie doet even z’n dingetje …

 7. Mathilde

  Filemon Wesselink ligt in een deuk om de schrijvende hand van Angela de Jong: Ik ook

 8. StefanV

  Filemon mag vinden wat hij wil over Angela de Jong en haar schrijfstijl. Maar zijn bewering over Hans Nijenhuis is echt onzin. Het is heel goed dat Nijenhuis in de bres is gesproken voor zijn columniste, die op oneigenlijke wijze onder vuur kwam te liggen. Als Filemon dat lot trof, zou hij ook willen dat zijn werkgever hem in bescherming neemt.

 9. sukkel

  Filemon triest mannetje

 10. Jean Paul

  In dezelfde show zei hij de bedenker van een totaal geflopte ego-show van een vlogger op NPO3 te zijn. Noosjka ofzo? Ik had er nog nooit van gehoord. Ik vind Filemon zelf eigenlijk altijd matigjes, nu ook weer in RamBam. Hij is echt de minste van het stel.

 11. Flauwe Kul

  Filemon mag dan een varkensneus hebben, de rest van dat dier heeft Angela.

  Komen ze uit dezelfde stal? ☺

 12. bastiaan

  en Fillemon is een matig tot slechte presentator

 13. nick

  Filemon heeft gewoon helemaal gelijk. Angela is maar een matig huisvrouwtje.

 14. Daaristieweer

  Filemon: Volgens mij het makkelijkste typetje dat Koefnoen ooit heeft nagedaan. Wel geestig.

  Zo te horen heeft Filemon al een tijd niet in de spiegel gekeken….over matig gesproken.

 15. Arie

  Het ene talentloze figuur kraakt het andere talentloze figuur af.

 16. Komma,0

  Filemon, ik heb nog nooit iets gelezen van jouw hand maar alleen al de regelmatige oefening van Angela doet mij ervan overtuigen dat haar schrijfstijl veel beter is dan de jouwe. Een beetje te hoge dunk van jezelf misschien?

 17. Juliana

  Filemon is een domme nitwit

 18. Martijn

  Ah gelukkig, ik dacht al dat ik de enige was die haar schrijfseltjes matig vind. Inderdaad heel knap dat ze daar invloedrijk mee geworden is! Zegt ook wel weer wat over deze tijd…

 19. Lies

  Zegt dus eigenlijk dat hij best onder de indruk is: de impact van de columns van Angela.
  Gooi het dan maar op ‘huisvrouwtje’ Filemon, of ‘matig schrijvertje’.
  Hij heeft toch dat programma over adhd op SBS6?

 20. Bart

  Filemon is niet matig maar een hele slechte presentator. Deze man heeft helemaal niets te zoeken op televisie en in Hilversum/Amsterdam. Het lijkt me ook een saaie vader.

 21. Misutoria

  Hahaha! Wat een lul!
  Als er één prima en keurig Nederlands kan schrijven en kan verwoorden is het onder andere Angela De Jongh wel. Daar kan hij nog wat van leren wat mij betreft.

 22. Fabian

  Filemon heeft een matig plassertje.

 23. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Deze jongen heeft zelf toegegeven autistisch te zijn. Goede zelfkennis.

 24. merel

  Filemon?? Ohhh die …..

 25. De Heer

  Fillemon is zo’n gozer die even leuk was om erbij te hebben voor programma’s zoals Try Before You Die & Spuiten & Slikken. Zo’n proefpersoon die alles doet wat ze van hem vragen. Nu hij te oud geworden is daarvoor blijft er niks over.

  Over Angela heeft die trouwens een punt hoor. Dat ze gelijk heeft soms, tja, dat hebben wij ook, maar het zijn simpel geschreven stukjes. Vooral op tv blijkt ze verbaal onwijs zwak. Dan heeft ze ook nog een vervelende stem en een plofkop.

 26. Caramba

  Het maakt werkelijk niet uit wie of wat hier besproken wordt. Het feit dàt er een onderwerpje is, is aanleiding genoeg om over dàt onderwerpje volledig leeg te lopen.
  Kortom, welkom op deze “Plemp hier uw bagger”site.

 27. J.R.

  Deze draak was toch bang om tegen die Ajoaud te vechten? En na weken trainen zag ie er ineens van af. Sneu.

 28. Wil van Bil

  Zowel Filemon als die domme Angela mogen van mij naar een onbewoond eiland!

 29. De schaamte voorbij

  QCaramba
  Mon 17 Feb 2020 om 19:20

  Dagelijks trekt hier een leger van IQ-lozen, laaggeletterden en analfabeten voorbij. Deze verzameling, bestaande uit aso’s, kanslozen, minderbedeelden, bedplassers, neuspeuteraars, puberale homo’s, onzijdige personen en overig gajes, zoals alcoholisten, beroepswerklozen, uitkeringstrekkers, beroepsrukkers en seksuele hongerlijders – de bejaarde versies van voornoemde groepen uiteraard meegerekend – kortom stuk voor stuk figuren die amechtige pogingen (blijven) doen zich in oeverloze domheid, armoedige uitdrukkingsvaardigheden en totale onnozelheid te overtreffen, hebben de beschikking over een uitlaatklep die dit plebs met graagte benut voor hun, al dan niet op het (lijdend) voorwerp toegesneden, vulgaire taalgebruik. Als dit een afspiegeling moet voorstellen van de Nederlandse bevolking, waar ik welhaast vanuit moet gaan, dan rest mij niets anders dan te constateren dat de desbetreffende ouders niets meer voorstelden/voorstellen dan rapaille dat noch verstand gebruikt heeft noch idealen heeft gehad op het moment dat zij hun zogenaamde kroost verwekten. Inderdaad, daarvoor is een baggersite zoals deze in het leven geroepen.
  Ik heb gezegd …uh… geschreven.

  Amen.

 30. q8

  @@ DE HEER,
  minderwaardigheidscomplex ??
  ik wou jouw wel eens in levende lijn zien, er zal zeker wat op aan
  te merken zijn
  angela mag er zijn, niks mis mee,
  en een eigen mening

 31. Ettertje

  Sinds die kwijl van een Wesselink het team van Rambam is komen verzwakken kijk ik er nooit meer naar, terwijl ik het toch altijd een leuk programma vond. Wat is dat een ongelofelijke lul.

 32. Misutoria

  @de schaamte voorbij
  Eindelijk iemand die precies schrijft waar het op staat.

 33. Ettertje

  En trouwens nog iets; het valt mij zo ontzettend op hoe al die zogenaamde Bekende Nederlanders allemaal zo’n moeite hebben met Angela de Jong, waarom? Omdat zij een van de weinigen is die haar ongezouten mening durft te geven die ik vaak onderschrijf maar dit terzijde. Ze geeft altijd eerlijk aan hoe ze over bepaalde programma’s en presentatoren denkt en daar kunnen de dames en heren blijkbaar niet tegen. Go Angela, ik ben fan van je!

 34. Fred

  We leven in een land waarin filemon op teevee komt en Angela in de krant….. wat n armoe!!

 35. jan

  Die Filemon zal inmiddels ook wel zijn schapen op het droge hebben dankzij de belastingbetaler.

 36. De schaamte voorbij

  @Misutoria
  Mon 17 Feb 2020 om 20:45

  Dank u wel voor het correct inschatten van de inhoud van mijn epistel. Hulde!

 37. Teun-Arie van der Geelen-Coppens

  De mening van BN-ers over andere BN-ers, gatverdamme.

  Om maar in de picture te blijven..

 38. Sjors van Kempen

  Mediacourant was vannacht uit de lucht. Vreesde even voor het voortbestaan van m’n favoriete weblog.

 39. Jeep Eep

  Om 5:45 waren de reacties niet meer leesbaar. Mijn wereld stortte eventjes helemaal in. Gelukkig is het hersteld.

 40. ome H

  Jinek troeft Op1 af

 41. Peter Wingender

  Weer zo’n vast figuur in het meninkjes circuit. Zien die zenders niet dat de kijker afhaakt bij het recyclen van onderwerpen waarover iedere keer dezelfde types iets van mogen vinden. Waarom wordt er zo weinig echte inhoud gemaakt?

 42. TVjunkie

  JINEK SCOORT VER BOVEN OP1

 43. lekkere poentje

  Nee! Veronica scoort!

  Veronica doet het beeeeeettuuuuurrrrr

 44. Dominee Bonk

  Filemon is de schaamte echt voorbij, wat kan deze trieste sukkel nou? Angela de Jong is een stakker en haar werk is lucht, is minder dan nul, maar Meneer Filemon presteert toch totaal niets. Daarnaast dat afschuwelijk enge gelaat met die neus die naar boven krult. Ik heb nooit begrepen wat tv makers hierin zien. Ja als carnavalspersiflage kan hij nog wel op een kar staan, lijkt mij. Maar goed, deze figuur is toch allang uitgerangeerd en/of wegbezuinigd? Waarom hij nu weer een mening heeft in een mainstream krantje blijft onduidelijk. Amen, God gelooft in mij.

 45. Anna

  Filemon Wesselink is een zielige man van 40. Hij kan ook niet veel. Ik vergeet ook nooit dat kickboksen van deze sukkel. Wat een slap lulletje zeg. Angela beste Filemoin edelsteenlegger heeft meer ballen dan jij en ze is ook zoveel meer getalenteerd dan jij. Ga je vrouw een beurt geven het wordt weer eens tijd.

 46. Claire

  @ De schaamte voorbij
  Mon 17 Feb 2020 om 20:16

  En wat bent u dan ? Bent u een ‘normaal’ mens?

  Ik heb sterk het vermoeden dat u een samenraapsel bent van al de door u verzonnen kwalificaties t.w. :

  “Q-lozen, laaggeletterden en analfabeten voorbij. Deze verzameling, bestaande uit aso’s, kanslozen, minderbedeelden, bedplassers, neuspeuteraars, puberale homo’s, onzijdige personen en overig gajes, zoals alcoholisten, beroepswerklozen, uitkeringstrekkers, beroepsrukkers en seksuele hongerlijders”

  Ik denk ook dat u niet fris ruikt :-)

 47. Donald Dumb

  Dus Filemon vindt dat hij zelf wel talent heeft?

 48. Rint de Jong

  Natuurlijk is her vervelend wanneer vingers op de zere plekken worden gelegd.. Daarbij is het ook nog een leuke vrouw.

 49. Rint de Jong

  Natuurlijk is her vervelend wanneer vingers op de zere plekken worden gelegd.. Daarbij is het ook nog een leuke vrouw.

 50. A. Tempelman

  De double negative in ‘matig schrijvertje’ is op zich ook geen voorbeeld van klare taal. Voeg daar de kwalificatie ‘huisvrouw’ aan toe, en je schaart jezelf al vroeg bij de categorie middelbare moppermannen met dalend testosteronniveau en toenemend gal.

 51. Ron

  Wie is in hemelsnaam Filemon Wesselink, een begenadigd auteur of een ervaringsdeskundige op het gebied van drugs.

 52. critikast

  Filemon heeft al van alles geprobeerd om populair te worden. Zo probeerde hij zich voor te doen als wielerkenner en er waren nog omroepen die daar nog intrapten ook.Met zijn varkenssnuitje deed hij alle moeite om in het gevlei van het peloton te komen, maar had niet door dat hij achter zijn rug werd uitgelachen vanwege zijn vakkennis, zijn vraagstelling en zijn clowneske gedrag. Zo iets spreekt Hilversum misschien wel aan Filemon, maar de wielerwereld niet. Uitserveren, die man ! En hem zeker geen podium geven om zich over anderen uit te laten.

 53. Normaal Persoon

  Dat zegt die Filemon Varkenslink

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.