Filemon vindt Angela de Jong een ‘matig schrijvertje’

Filemon Wesselink ligt in een deuk om de schrijvende hand van Angela de Jong. Hij vindt haar een ‘matig schrijvertje’. Dat heeft de presentator in The Friday Move gezegd tegen haar werkgever, AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis. Wesselink liet aan de krantenbaas blijken dat hij de media-aandacht voor De Jong zwaar overdreven vindt. “Iedereen heeft het over Angela de Jong, van: ‘O, ze zit bij Jinek! O, dan is ze dus niet objectief!’ Het gaat maar door“, aldus de televisiemaker.

Het is continu Angela de Jong wat de klok slaat, aldus een getergde Wesselink. “Ik werk in Hilversum en ik hoor de héle tijd Angela de Jong rondgonzen.”

Het is knap dat ze met haar matige talent zo er is gekomen, vindt de presentator. “Het is niet een heel begenadigd schrijver. Het is een matig schrijvertje. Het is een huisvrouwtype. Maar dat ze dan toch gewoon een van de belangrijkste figuren in Hilversum kan worden, vind ik dan toch wel knap gedaan.”

Wel vindt hij het triest dat Hans Nijenhuis een boze column schreef in de rel over Angela de Jongs verschijning in de eerste RTL-Jinek. “Dan denk je van: ah, je kan het zelf niet, ik ga je helpen. Dat is dan zo erg een afgang voor je. Ze kon het zelf toch doen?

Foto: Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen