Erica Terpstra spreekt Mark Rutte aan op NPO-budget

Erica Terpstra heeft met Mark Rutte gesproken over de bezuinigingen op de publieke omroep. Ze vreest namelijk dat die bezuinigingen haar programma Erica op Reis raken. Dat vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. Terpstra hoort net als Rutte bij de VVD, maar ze is het niet eens met de agressie van die partij tegen de publieke omroep. Ze ergert zich er dood aan dat de politiek onder leiding van haar eigen VVD maar blijft bezuinigen op de NPO en heeft de premier daarop aangesproken.

De presentatrice vindt het tijd dat het eens ophoudt met de bezuinigingen op de NPO. “Onze grootste politieke baas, Mark Rutte, heb ik onlangs over dit probleem aangesproken. Ik vertelde Mark dat dit soort mooie programma’s door de eventuele bezuinigingen niet mogen verdwijnen. Als VVD hebben we ook een historie met de media.”

Wat zei Rutte vervolgens? “Hij vertelde het programma ook wel eens te kijken. Dus ik hoop dat Mark wat voor mij, maar vooral voor de kijker, kan betekenen.”

Er begint vrijdag een nieuwe vierdelige serie van haar reisprogramma, maar of Erica op Reis daarna weer terugkomt is onduidelijk. Omroepbaas Jan Slagter wil volgens haar eerst de kijkcijfers afwachten.

Ze wil minstens nóg een seizoen maken, maar: “In televisieland is en blijft het allemaal onzeker.

Foto: Omroep MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen