Arie Boomsma adviseert Songfestival zónder Jan Smit

Geplaatst op wo 19 feb 2020 om 9:10

Arie Boomsma adviseert Jan Smit om alsnog terug te treden als presentator van het Eurovisie Songfestival, nu zijn burn-out heftiger blijkt dan verwacht. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. Smit heeft niet alleen vier weken in een Spaanse kliniek gezeten, maar heeft momenteel ook een appartementje voor zichzelf betrokken, omdat hij het gejengel van zijn kinderen niet meer aankan. Het klinkt voor Boomsma allemaal niet goed. Hij adviseert het Songfestival te cancellen.

Het is volgens Boomsma een heel pittige situatie. “Jan Smit is echt van jongs af aan professioneel geweest en dan weet je precies hoe je je agenda in moet delen. Het moet echt heel ver komen als zo iemand in een burn-out raakt.”

Dit moet je zo ontzettend serieus nemen, vervolgt Boomsma. “Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze een beetje in een burn-out zitten. Je kan een beetje overwerkt zijn en een beetje gestresst, maar een burn-out is een zeer ernstige aandoening.”

Het is niet waard om je gezondheid te riskeren voor het Songfestival, vindt hij. “Ik zou het Songfestival lekker afblazen en gewoon naar die kliniek gaan, je ritme weer pakken en focussen op je gezin. Weg met werk. Het is ijdelheid, het gaat voorbij, het is een momentje, terwijl dit je leven is.”

Toch heeft Smit aangegeven dit per se te willen presenteren. “Het is precies de reden dat mensen in een burn-out raken, omdat er altijd iets is dat belangrijk is. Van: ik wil dit zo graag en ik heb hier naartoe gebouwd. Als je dan niet kan zeggen: ‘Ik doe dit nu niet’, dan kun je je grenzen niet bewaken. Als het te vroeg is geweest, dan zijn de gevolgen nog ernstiger.”

Maar dit is toch once in a life time? “Ho, ho, ho, we hebben het over het Sóngfestival, hè?

Marc van der Linden: “Ik ben het met Arie eens. Je hebt maar één leven en het leven is belangrijker dan het Songfestival.”

Foto: RTL
59 Reacties op “Arie Boomsma adviseert Songfestival zónder Jan Smit”


 1. Sender

  Mijn woorden Boomsma.
  Voor zijn eigen gezondheid . Een miljoenenpubliek in zijn huidige situatie is wel heel erg gevaarlijk en niet raadzaam.
  Bovendien, eerlijk is eerlijk hij is gewoon ongeschikt, al was hij gezond.
  Ze konden hem gewoon niet passeren zonder deze klus aan te bieden. Maar soms moet je ook eerlijk tegen jezelf zijn Jan.

 2. De Heer

  Arie met het ‘opvallende’ kruisje aan zijn oor zondigt meer dan menig mens.

 3. Bert

  We vergeten misschien dat Jan al vanaf het kind zijn in de showbizz zit en werkt voor zijn centen. Op een gegeven moment gaat het je opbreken om ook een gezin ernaast te runnen…

 4. M

  Wijze woorden van Arie….

 5. :@Bert

  Zoals ze hier al zeiden: hij is verslaafd aan cocaïne.

 6. Marco B

  Klopt Arie, het valt niet mee hoor, het is hard werken in de showbizz.. die druk is ongelooflijk, dat realiseren mensen niet hoor…

  Die boeren hebben het maar makkelijk, altijd lekker buiten;-)
  En over mensen in het onderwijs maar te zwijgen… toch?

 7. Sender

  @Bert,

  Nu moet ik toch even reageren. Iedere Nederlander weet dat Jan al een kindsterretje was en dat de showbusiness slopend kan zijn.
  Dat neemt niet weg dat hij zelf heeft ingestemd met deze klus welke echt te zwaar is.
  Daarbij komt nog dat hij (ehum) zanger is maar ook een behoorlijk ‘ rupsjenooitgenoeg’..immers zijn vele presentatieklussen in Nederland en Duitsland, de uitstapjes ( voor tv) met het hele Volendamse inteelt groepje, steeds meer geld harken. Hij had al veel langer een rustiger leven kunnen leiden, hij heeft zijn fortuin al lang gemaakt zo niet dan grist Moeder wel de gastendoekjes terug bij ene ex. Dus vanwaar deze overdreven empathie Bert?

 8. Amanda

  Een appartementje is uit voorzorg. Herstel na Spanje is van groot belang. Zo min mogelijk prikkels voor een spoedig herstel. Over een paar maanden wil hij er wel staan.

  Wat een roddels is die malloot weer aan het verspreiden. Typisch RTL roddels.

 9. Normaal Persoon

  GOED ZO ARIE!

 10. Jess

  Arie kan zich beter maken om zijn eigen lijf. Trieste slungel van eind veertig die denkt dat -ie nog een bink is. De midlifecrisis heeft zich bij hem in ieder geval mooi ontvouwd;infantiel kruisje op dat miniscule hoofd bij voorbaat getuigend van weinig hersenvolume, haartransplantatie en 83459450 tattoos op dat ouwe, uitgerekte lijf.

  Deze in de kast zittende ”metroseksueel” is volgens mij maar al te jaloers dat Jan dat festival mag gaan presenteren.Zegt er niks om te geven, smacht intussen stiekem naar zo’n podium om z’n trieste verschijning ten tonele te brengen.

 11. Noekje

  Zet Tim Douwsma op die klus!

 12. Er ist wieder da

  Dat appartement kan nog wel eens ergens anders voor nodig zijn…

 13. Bart M.

  Je hebt gelijk Arie, maar we horen dit liever van een expert.

 14. Prof. dr. Traagzaath

  Jantje ziet nu bij zijn eigen kinderen wat hij zelf tekort is gekomen in zijn kinderjaren.

 15. Willie

  Gewoon Willy Dobbe laten presenteren

 16. Ik Allah de groote

  Jan wanneer is je scheidings datum .wan dan kan ik mijn feestneus op zetten .de ex van je vrouw

 17. Ik Allah de groote

  Wan is want

 18. Ria Visser

  Prima woorden van Arie, zo is het natuurlijk ook gewoon.

 19. Kuis

  Een echte burnout is geen griepje die binnen een paar weken weer over is en word meestal zwaar onderschat.

 20. Henk

  Schuift Rik van de Westelaken naar voren… Professioneel en roze, wat wil je nog meer?

 21. MolTalk

  Jan Smit moet zelf ook inzien dat het een drama gaat worden. FLOP! Dus terugtrekken die hap, niemand is groter dan het Songfestival!

 22. Liefhebbende Moeder

  We weten allemaal wat Burn-Out bij mannen betekent. Ik persoonlijk vermoed dat er een stiefmoeder in aantocht is die Jan van zijn vrouw losweekt. Jan heeft L’Oréal haar, maar er valt veel van zijn vrouw af te pakken. Zo heeft Jan een boot waarmee hij zijn vrouw over het IJsselmeer vaart en woont zijn vrouw in een mooi huis. Plus, ze heeft een moederfiets. Allemaal zaken die wannabe stiefmoeders graag van een liefhebbende moeder afpakken.

 23. HBaz

  Niet Jan Smit maar de AvroTros moet z’n verantwoording nemen en alvast een vervanger zoeken.

 24. Albert Verlinken

  DE NPO zou Smitje tegen zichzelf in bescherming moeten nemen en hem vervangen door bijvoorbeeld Martijn Krabbé. Ik mag hopen dat er inmiddels met een back-up gesproken wordt of de NPO faalt hopeloos.

 25. S

  10:36, Douwsma vervangt Smit.
  Wordt binnenkort bekendgemaakt.

 26. Beunhaas

  De NPO moet gewoon ingrijpen op zo’n belangrijk evenement en NU Tim Douwsma bellen. Jammer voor Smit maar dit zou het verstandigste zijn.

 27. Ron

  Exact mijn woorden hier gisteren. Helemaal eens met Arie, voor deze keer dan

 28. Mw. Janssen

  Arie Boomsma heeft gelijk. Jan Smit moet herstellen en aan zijn gezin denken.

 29. Bep

  @Bart M. Hahahaha

 30. Viola

  Ja, ik denk dat Arie gelijk heeft( dat ik dit ooit zou zeggen).

  Als je stress ondervindt van je kinderen( in zo’n groot huis) lijkt het mij verstandig om heel goed na te denken over het ESF.Dat is pas stressvol.
  Ik begrijp de burn-out van Jan wel, het waren tropenjaren.Rijk maar jeugd gemist.Familierelaties verstoord.Buitenbeentje.

 31. Donald Dumb

  Ik heb het vermoeden dat hij het Songfestival presenteert alsof er niks aan de hand is en die burn out een gevalletje aandachtstrekkerij is.
  Men hoort niet meer zoveel van Jan Smit, zijn liedjes scoren niet meer, dus dan maar zoiets hips als een burnout verzinnen. Want heb je daar werkelijk last van moet je er niet aan denken om voor miljoenen mensen iets te gaan doen. 3 kinderen zijn al te druk…

 32. EurotelevisieHungVestifal

  Arie heeft voor deze ene keer gelijk.
  Volgens mijn bronnen heeft Jan nu een LAT-relatie met poederdoos Mari, vandaar het appartement.
  Hij is Jan daar aan het transformeren van een saaie uitgebluste hetero volkszanger in een voor de LHBTI’s meer acceptabele presentator, met bijbehorend hysterisch uiterlijk..
  Oh wacht… Nikkie Tutorials is natuurlijk de grote reserve…BREAKING

 33. iemand

  Jan kan nu al niet tegen zijn 3 kinderen laat staan dat hij over 3 maanden voor miljoenen mensen staat. Gewoon Tim Douwsma er neer zetten hebben veel vrouwen ook wat om naar te kijken maar hij moet niet de styling laten doen door Mari van der Ven.

 34. Bart

  Ik adviseer Boulevard om verder te gaan zonder Arie Boomsma

 35. Hetistochwat

  Gat in de markt: appartementen verscholen in de bossen met een groot hek erom voor BN’ers. Andre kan erin, Jan kan erin, Rico kan erin …. :-D

 36. Suzy Wang

  ach onze lieve heer zelf is weer van het kruis gekomen.

 37. Daaristieweer

  Arie “Het Orakel” Boomsma heeft weer gesproken. Hij schijnt ook Koning “open deur” te heten tijdens carnaval… Man man

 38. hetistochwat

  Ben het niet vaak eens met Boomsma maar het zou wel een godsgeschenk zijn als Jan lekker op zijn sofa blijft zitten in zijn appartementje.

 39. Iefke

  Wat een onaardige reacties over Jan Smit. Ik vind hem juist bijzonder geschikt voor deze klus. De loting deed hij in perfect Engels. Ik hoop dat hij deze reacties niet leest. Jan geeft heus zelf wel aan als het hem teveel zou worden. Hij kan zijn rust tot die tijd pakken. Arie Boomsma kan ik niet serieus nemen met dat stomme kruisje in zijn oor.

 40. Berend

  Ik adviseer de media zonder Arie Boomsma…

 41. Donald Dumb

  Als er ergens bij weggekeken wordt is het wel bij pedofilie door autochtonen/blanken.

  Jehova’s
  t Vaticaan
  Zaak Ruinerwold
  Amsterdamse zedenzaak
  Marc Dutroux
  Zaak Nicky Verstappen
  Zaak Anne Faber
  etc.
  Nu weer een grote zedenzaak binnen de Amerikaanse scouting

  En inderdaad in landen als Thailand hebben Nederlanders en Belgen de naam. Oververtegenwoordigd in het sekstoerisme met jonge kinderen.

 42. Donald Dumb

  Pardon. Geplaatst bij verkeerde artikel…

 43. @Dump

  No one cares, loser.

 44. Zomaar Een Persoon

  Er is geen back-up. Oei. https://www.shownieuws.nl/rubrieken/sterren/2020/burn-out-jan-smit-begin-december-al-bekend-bij-organisatie-songfestival/

 45. joost

  Hoe kan het nou, dat zo’n kotsmisselijke, narcistische, met een teveel aan volkomen geflopte tv programma’s , zoals die vreemde Arie Boomsma, TOCH telkenmale op TV kan komen ?

  Als hij met die smoel op tv komt, weet ik niet hoe hard ik naar mijn remote controle moet rennen!

  T.a.v. Jan Smit zou ik zeggen respecteer ieder mens. Maar dat hoofdstuk heeft onze gristelijke arie nooit gelezen.

 46. Pieter

  Arie Boomsma is een iets te viezig mannetje om nog te geloven.

  In elk geval ikzelf vind Arie een enge foute griezel met het charisma van moeders roze nylonkous, echt te smerig voor woorden deze slijmjurk.
  Wat zei die over Jan Smit? Niet naar luisteren.

 47. Winterklaar

  Hoe ver zou Smith met zijn Engelse les?

 48. Naomi

  Die Arie is niet te vertrouwen getuige als je de geruchten weet.
  Ik was daar in Andterdam nou da weet je het wel….

 49. Mr. Flop

  Zolang de geruchten rond Arie Boomsma rondgaan kan je deze gristelijke griezel juist nog met een korreltje zout horen. Wie is hij nu helemaal dat hij denkt dat hij Jantje Smitje kan adviseren. Mr. Flop met een bedenkelijke reputatie?

 50. Jaja

  Welke geruchten gaan er rond over Arie Boomsma?

 51. Paul Grijpstra

  Onder welke steen is deze Arie Boonstra vandaan gekropen?
  Deze zijden sok heeft een tijdje onder de radar gezeten en popt ineens weer op met een boute uitspraak over Jantje Smit. Wtf, waar bemoeid dit mannetje zich mee? Wat vindt Johan Derksen hiervan? Dat vind ik wel ff belangrijker dan zo’n mediaoprisping van die mislukte Arie.

 52. Paul Grijpstra

  @10:47 Boomsma

 53. Paul Grijpstra

  Onder welke steen is deze Arie Boomsma vandaan gekropen?
  Deze zijden sok heeft een tijdje onder de radar gezeten en popt ineens weer op met een boute uitspraak over Jantje Smit. Wtf, waar bemoeid dit mannetje zich mee? Wat vindt Johan Derksen hiervan? Dat vind ik wel ff belangrijker dan zo’n mediaoprisping van die mislukte Arie.

 54. Paul Grijpstra

  @Naomi 04:56 ken jij die geruchten over Arie Boomsma?

 55. Antonio

  Iedereen kan wel wat roepen maar bewijzen kunnen ze niks als het in de dark-room gebeurt. Evert Santegoeds kan dat bevestigen.

 56. Marc

  Met metroseksueel Arie naar de sauna gaan zou je zomaar verrast kunnen worden als nietsvermoedende heteroseksuele man. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 57. Johan

  Daar zouden we gewoon grapjes over kunnen maken.
  En dat doen we ook.
  https://m.youtube.com/watch?v=xo75Y6FTowA

 58. Johan

  Daar zouden we gewoon grapjes over kunnen maken.
  En dat doen we ook.
  m.youtube.com/watch?v=xo75Y6FTowA

 59. Weg met dat gelul

  Helemaal geen Arie Boomsma meer op tv dat zou een verademing zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.