Arie Boomsma adviseert Songfestival zónder Jan Smit

Arie Boomsma adviseert Jan Smit om alsnog terug te treden als presentator van het Eurovisie Songfestival, nu zijn burn-out heftiger blijkt dan verwacht. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. Smit heeft niet alleen vier weken in een Spaanse kliniek gezeten, maar heeft momenteel ook een appartementje voor zichzelf betrokken, omdat hij het gejengel van zijn kinderen niet meer aankan. Het klinkt voor Boomsma allemaal niet goed. Hij adviseert het Songfestival te cancellen.

Het is volgens Boomsma een heel pittige situatie. “Jan Smit is echt van jongs af aan professioneel geweest en dan weet je precies hoe je je agenda in moet delen. Het moet echt heel ver komen als zo iemand in een burn-out raakt.”

Dit moet je zo ontzettend serieus nemen, vervolgt Boomsma. “Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze een beetje in een burn-out zitten. Je kan een beetje overwerkt zijn en een beetje gestresst, maar een burn-out is een zeer ernstige aandoening.”

Het is niet waard om je gezondheid te riskeren voor het Songfestival, vindt hij. “Ik zou het Songfestival lekker afblazen en gewoon naar die kliniek gaan, je ritme weer pakken en focussen op je gezin. Weg met werk. Het is ijdelheid, het gaat voorbij, het is een momentje, terwijl dit je leven is.”

Toch heeft Smit aangegeven dit per se te willen presenteren. “Het is precies de reden dat mensen in een burn-out raken, omdat er altijd iets is dat belangrijk is. Van: ik wil dit zo graag en ik heb hier naartoe gebouwd. Als je dan niet kan zeggen: ‘Ik doe dit nu niet’, dan kun je je grenzen niet bewaken. Als het te vroeg is geweest, dan zijn de gevolgen nog ernstiger.”

Maar dit is toch once in a life time? “Ho, ho, ho, we hebben het over het Sóngfestival, hè?

Marc van der Linden: “Ik ben het met Arie eens. Je hebt maar één leven en het leven is belangrijker dan het Songfestival.”

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen