Ali B heeft geld voor A’dam, wil toch niet uit Almere

Ali B heeft weliswaar geld om in het dure Amsterdam te wonen, maar kiest er bewust voor om in Almere te blijven wonen. Dat heeft de rapper gisteren gezegd in de talkshow van Eva Jinek. Jinek besteedde aandacht aan het feit dat Almere twaalf plaatsen is gestegen op de lijst van beste steden om te wonen. De burgemeester van de stad zat aan tafel, maar ook de trotse ambassadeur Ali B. “Ik heb de mogelijkheid om iets in Amsterdam te kopen, maar toch doe ik het niet“, vertelde hij.

De rapper vindt de ruimte die je in Almere hebt heel erg fijn. “Weet je waar ik woon? Aan het water. Als het een beetje doorreist kan ik gelijk schaatsen. Ik kan varen en tegelijkertijd ben ik zo in de stad. Het heeft gewoon alles.”

Ali B woont vanaf zijn dertiende in Almere. “Voor mij is het persoonlijk een extra avontuur geweest, want ik kom van de pleintjes van De Pijp en Oost. Toen ik in Oost woonde, had ik dertig jongens om me heen en daar zat één verdwaalde Nederlander bij: Ricky. Hij hield zich goed staande. Een keertje had ik een uitstapje gemaakt met Tram 9, de eindhalte gepakt en kwam ik in Diemen terecht. Daar zag ik ineens een manege, allemaal blonde meisjes op paarden. Ik dacht: oké, dat is een andere wereld. In die vibe ging ik door naar Almere.”

Hoe was zijn eerste ervaring in Almere? “Daar werd niet op me neer gekeken, maar mensen waren benieuwd naar de verhalen uit de grote stad. Ik nam de Amsterdamse verhalen mee en ik leerde de Nederlandse cultuur kennen op een andere manier. Voor mij was het goed om daar te wonen.”

Toch is Almere wel een stad zonder geschiedenis, zoals bijvoorbeeld Amsterdam dat wel heeft. “Luister, als ik wil tekenenen, heb ik liever een blanco blaadje, dan een die helemaal volgeklad is. Er kan nog van alles. Er is zo veel mogelijk, er is zo veel ruimte.”

Hij is er trots op dat Almere zo is gestegen op de ranglijst. “Ik werd gewoon een beetje emotioneel toen ik het zag. Wij zijn van 18 naar 6 gegaan.”

Wat kan er nog beter aan Almere? “Ik zit nog steeds te wachten op het Ali B Plein in Muziekwijk.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen