3FM reageert op vermeend einde Mark + Rámon

Geplaatst op ma 24 feb 2020 om 16:55

Mark van der Molen en Ramón Verkoeijen hebben afgelopen week niet te horen gekregen dat hun middagshow op NPO 3FM stopt. Dat meldt een woordvoerder van de publieke omroep. Het Parool berichtte afgelopen zaterdag vrij stellig dat de stekker uit de show Mark + Rámon gaat. 3FM zit al tijden in zwaar weer en vorige week bleek uit de luistercijfers dat de zender op een historisch lage 2,2 procent marktaandeel zit. Het einde van Mark + Rámon zou daarmee samenhangen.

Over de lage luistercijfers schreef Het Parool: “Geen reden tot leedvermaak: op 3FM blijft de verhouding tussen gedraaide muziek en gegiebel van dj’s tenminste nog een beetje binnen de perken. De twee meligste dj’s, Mark en Rámon, kregen deze week dan ook te horen dat hun middagshow stopt.”

De NPO laat weten ‘dat wij niet in gaan op speculaties over programmering of presentatoren’. Maar: “Het klopt niet dat Mark en Rámon afgelopen week gehoord hebben dat de middagshow er mee stopt.”

Strikt genomen kan je met die verklaring natuurlijk alle kanten op; er wordt immers niet glashard ontkend dat er een einde aan het programma komt. Kennelijk heeft Het Parool daarom toch gepubliceerd.

Ramón zit overigens al enkele maanden thuis vanwege privéomstandigheden. Collega Mark maakt het programma momenteel met andere presentatoren.

Beide BNNVARA-presentatoren tekenden in september een nieuw tweeënhalf jaar durend contract bij de omroep.

Foto: Michel Schnater, BNNVARA
30 Reacties op “3FM reageert op vermeend einde Mark + Rámon”


 1. rooie Rinus

  Wie zijn deze heren?

 2. Ronnie

  @ rooie rinus.. dat staat in het artikel.

 3. Boris

  Rinus, dat staat in het artikel.

 4. Ralf

  Ramon een burn out
  Coen een burn out
  Sander en Tumor hadden eerder al een burn out
  levensgevaarlijk dat DJ zijn voor 10 uur in de week

 5. Set

  In september nog een langdurig contract laten tekenen en een paar maanden later de stekker eruit trekken. Ach, wat maakt het uit, het is toch maar belastinggeld.

 6. M@rk - Etten-Leur

  3FM bestaat dat nog? Ze kunnen veel beter Radio 5 deze etherfrequentie geven!

 7. Bart

  Timur Perlin of Sander Lantinga met Ramon zijn betere duo’s dan Mark en Ramon.

 8. Ron

  Dit soort lachzakkenradio moet 3FM vanaf. Als je serieus genomen wil worden moet het meer over de muziek gaan dan over schijtlolligheden waar niemand op zit te wachten getuige de luistercijfers.

 9. Isabelle O'lacy

  Off topic, als dat goed is. Ik heb net VI radio geluisterd en ik dacht dat Martijn koning leuk en ok was, maar daar denk ik nu anders over. Wat een idioot is dat geworden, ziet er tien jaar ouder uit en is veel te sarcastisch. Gaat een keer fout met hem. Sorry, moest ik ff kwijt.

 10. Dave

  Dus het enige leuke van 3fm gaat nu ook verloren? Wat een boutzender.

 11. Manon spermakanon

  Wie is die debiel met die krullen op die foto? Wat een pleuris kop!

 12. Mark Rutte Obstipatieweg 13

  Radio 3 is verloren… er is iets uitgevonden dat het vervangt… compact disc’s en spotify Leve de monopolie doorbrekers.

 13. lies

  niet zo negatief mensen

 14. Jeffrey

  Het Parool heeft gewoon gelijk het is al duidelijk dat Frank van de Lende teruggaat naar de middag waar hij het eerder ook zo goed deed.

 15. Erik Kessen

  Pleur eerst die Sharid Alles er maar eens uit bij 3FM, die zogenaamde zendermanager die werkelijk he-le-maal nergens verstand van heeft. Laat die lekker bij de Jumbo achter de kassa gaan zitten.

 16. Padaboem Pats

  Alles is niets.

 17. Kweb

  @Erik Kessen Ik zal je boodschappen met plezier fijnknijpen als je bij me langs de kassa komt.

 18. Mm

  Opdoeken en nonstop 60 en 70 muziek uitzenden

 19. Roby

  Wat een amateuristische reactie van woordvoering. Die mevrouw Alles doet er alles aan de laatste luisteraars die 3fm nog heeft weg te jagen.

 20. Nils Holgersson

  “Het klopt niet dat Mark en Rámon afgelopen week gehoord hebben dat de middagshow er mee stopt.”

  Ze hoorden het al een week eerder?

 21. Ron

  Waar rook is, is vuur. Dit gaat echt wel gebeuren, ontkrachten is erkennen. Kwestie van dagen.

 22. Stef

  Zal wel hele planning aan zitten waardoor nu nog niet naar buiten mag. Dikke kans dus. Weer veranderen. Kunnen beter helemaal stoppen met die station.

 23. Luister Vink

  Zonde als het klopt, Mark hoort gewoon op die plek. Ochtendshow met een rustiger iemand naast ‘m zou misschien ook werken. Probleem is nu gewoon dat 3fm shit scoort. 10 jaar geleden was iedereen grotendeels lyrisch geweest over deze middagshow. Het mist balans, maar voor mij op dit moment nog één van de hoogtepunten van de programmering. De enige eigenlijk.

 24. Guido

  Vond mark met al die invallers niet echt veel goeds. Juist die combi mark en ramon was de reden dat ik 3fm nog wel eens hoorde. Benieuwd wat er voor terug komt of ik dat nog wil meemaken.

 25. Rensk

  Iemand met een burn-out op straat zetten…. Sympathieke club wel dat 3fm. Benieuwd hoe Talpa met Coen om zal gaan.

 26. Apfelflapf

  Belachelijk dat mensen om de éen of andere vage reden maanden thuis zitten . Ik geloof dat een sterfgeval in de familie vroeger hooguit een paar dagen vrij was , en nu zitten mensen er weken thuis voor .

 27. RaymondVL

  Maak van 3FM een digitaal radiostation met non stop muziek of zet er KX Radio voor in de plaats met nieuw radiotalent en trek de stekker uit 3FM. De FM frequenties naar NPO Radio 5. Of denkt tutje Rijkman dat die paar jongeren die luisteren echt nog luisteren via een transistorradiootje?

 28. Joop55

  Porno piepen bij Frank Dane was inderdaad beter.

 29. Marc E. Putto

  Hele zender opdoeken joh, volgende kijkcijferronde 1.7% marktaandeel.

 30. StefanV

  Alsof 3FM alleen twee uurtjes in de middag een probleem heeft. Ik heb het al tig keer gezegd en blijf het zeggen: het ligt niet aan de DJ’s, maar aan de muziekkeuze. 3FM draait te veel troep waarop luisteraars niet zitten te wachten. Die zijn allang gillend weggerend naar zenders als Radio 2. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.