Zorgwekkend: kijkcijfers Jinek in rap tempo achteruit

Geplaatst op di 21 jan 2020 om 8:05

Het begint er heel voorzichtig op te lijken dat het RTL-effect mogelijk ook vat krijgt op Eva Jinek, die tot haar vertrek bij de publieke omroep bekendstond als de talkshowkoningin van Nederland. Tot de grote verrassing van velen wordt haar opvolger op NPO 1, de talkshow Op1, al sinds de start beter bekeken, maar nu beginnen de verschillen steeds groter te worden. Met 627.000 kijkers (18,9 procent) werd Jinek maandag zelfs voor de tweede keer uit de kijkcijfer top 15 gewipt.

Waar Jinek genoegen moest nemen met de zestiende plek, zat Op1 met 943.000 kijkers (27,8 procent) op de tiende plek. Een simpele rekensom leert dat Op1 maar liefst 50 procent kijkers méér wist te boeien dan Jinek.

Jinek heeft er nu drie maandaguitzendingen op zitten en de kijkcijfers daarvan laten een zorgwekkend beeld zien. De eerste maandagse Jinek op RTL trok 999.000 kijkers, een week later zakte ze met 16 procent in tot 840.000 kijkers en nu zakt ze met nog eens 25 procent in tot 627.000 kijkers.

Op1 daalt ook, maar met aanzienlijk minder grote stappen. De eerste maandaguitzending scoorde 1,092 miljoen kijkers, de tweede 1,014 miljoen kijkers (-7 procent) en de derde gisteren dus 943.000 kijkers (-8 procent).

Voor Jinek is het de tweede keer dat ze bij RTL uit de kijkcijfer top 15 valt. Vorige week woensdag belandde ze daar met 600.000 kijkers voor de eerste keer in.

Deze scores, van 600.000 kijkers of net iets meer, zijn voor Jinek best even slikken, aangezien ze op NPO 1 scores van boven de 900.000 kijkers gewend was.

Al met al begint zich het beeld af te tekenen dat Op1 de nieuwe leidende talkshow is op de late avond. Dat is een flinke opsteker voor de NPO, die na het vertrek van Eva Jinek en Jeroen Pauw met de handen in het haar zat.

Foto: RTL, William Rutten
211 Reacties op “Zorgwekkend: kijkcijfers Jinek in rap tempo achteruit”


 1. 100% Gegarandeerde RTL pulp

  Elke week een stapje terug.

  RTL (kijkers) en talkshows blijft een moeizame relatie

 2. Boris

  Zou Angela de Jong al beseffen dat ze in het verliezende kamp is gaan zitten? Een nederlaag voor Jinek en voor Angela.

 3. Ard

  NPO publiek zapt niet snel naar RTL, andere zender, andere doelgroep.

 4. Jasper

  Vond t ook geen boeiende tafel gisteren. Heb gekeken naar Op1.

 5. Martini

  Ik keek gister naar de aankondiging en zag dat een film met Will Smith besproken ging worden… Kreeg een Tan/Twan gevoel. Zoiets was op npo1 niet aan de orde geweest.

 6. Pieterke

  Dat Trump basher Eva (linkse) Jinek vorige week Thierry Beaudet dood heeft gewenst begint zich steeds definitiever en duidelijker in de kijkcijfers af te tekenen. Zij heeft daarmee haar kijkcijfer ‘doodvonnis’ getekend.

  Gisterenavond had ze 250.000 kijkers minder dan vorige week maandag!
  Nu nog reclame en het drama dat Jinek heet is een compleet aan haar te verwijten drama.

 7. TVjunkie

  @ Martini bij Op1 ging t gelukkig over parende Panda’s ….tv van hoog niveau!

 8. 1NPO kijker

  Kwaliteit wint altijd! De Scheetjes zullen Jinek in gaan halen!

 9. ome H

  @tvjunkie
  Dan is het nog maar een kleine stap naar een parende Hazes …

 10. mike

  Het was gisteren ook een vreselijke tafel bij Jinek. Zat een meneer die duidelijk tegen zichzelf beschermd had moeten worden. Hoe erg zijn verhaal ook is, zijn invloed aan de tafel was erg onprettig om naar te kijken. Dan die Bram Bakker een podium geven, ondanks dat ze hem redelijk stevig aan de tand voelde was ook erg ongemakkelijk. Haar redactie moet er even een tandje bij zetten.

 11. HansR

  De “beginnelingen” OP1 zijn nu al veel aangenamer om naar te kijken en inhoudelijk te luisteren. “IK WIL WINNEN” is heel ver weg.
  Benieuwd wat Angela gaat schrijven nu haar idool Eva weg aan het zakken is. Het zou wel de doelgroep zijn die het beter doet. Een dooddoener noemen slechte verliezers dat. Misschien moet Peter vd V een duo wegkopen bij de NPO!

 12. 1NPO kijker

  Jinek had gisteren gasten die in nov/dec bij Pauw echt nieuws brachten
  Dan vraag je om slechte cijfers.

  Eind januari Derksen. Was ook vorig jaar bij Pauw.

 13. Jon

  Een simpele rekensom weet ook dat OP1 heel veel kijkers heeft verloren. Het duurste programma wat NPO in dat tijdslot uitgezonden heeft (bron NRC) en dan had Hendrik Groen in december (maandagavond zelfde tijdslot dubbele cijfers 1,6 miljoen)!!!!!

 14. dynamische dennis

  De gemiddelde leeftijd van de NPO1 kijker is 62 jaar, en ik denk dat de kijkers van Op1 gemiddeld NOG ouder zijn. Het budget voor de NPO kan beter uit het potje voor de ouderenzorg komen. Schandalig dat hier nog zo veel belastinggeld naartoe gaat.

 15. K.C.T.

  BNers,,,, make my day, Baudet leeft nog, Wilders staat hoog in de prognoses, vandaag begint kansloos impeachment proces tegen Twamp, Trump gaat voor volgende termijn en gaat winnen, ENGNEK gaat dit niet volhouden, Clintons veroordeling wegens corruptie, Engnek exit!!!

 16. Wyatt

  Ja lekker makkelijk op Vermist maandag.

 17. Curryworst

  En daar zat hij weer… Peter R. de Vries bij Op1.

 18. NPOMAN

  Tja, dit gaat ’n hele moeilijke zaak worden voor Jinek! En erg knap van NPO dat ze de strijd met RTL aangaan en nu blijkt dat ze die ook nog aan ”t winnen zijn! Jinek heeft nu dringend support nodig van Angela, haar hartsvriendin!

 19. Kings50

  Dom giechelen en Baudet bashen volstaat niet meer.

 20. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  NET ALS VOETBAL JINEK HEEFT VERLOREN OH WAT ZIJN WE NU PISSIS

 21. Plofkip

  Laatst keek ik Jinek en toen zat Frans Bauer er om te praten over een nieuw liedje. Alsof een liedje van hem besproken moet worden!! Sindsdien heb ik geen afl meer gezien.

 22. WEST*

  Waar ging het gisteren over die Pedo Kaj?

 23. Angela

  Eva Jinek valt behoorlijk door de mand. Bij de NPO scoorde ze alleen goed omdat ze op NPO1 zat, na kijkcijferkanonnen. Nu blijkt dat ze toch niet in staat is een eigen talkshow te dragen.

 24. 1 NPO kijker

  Dat is een flinke opsteker voor de NPO, die na het vertrek van Eva Jinek en Jeroen Pauw met de handen in het haar zat.
  —————–

  Dat was te lezen in de media en kwam uit de kelen achter de desk bij RTL boulevard.

  NPO heb ik nog nooit met hun handen in het haar gezien. FABELS

 25. WEST*

  @ Plofkip, idd, alsof die diepgaande teksten van Bauer een heel gesprek verdienen. Ze liet zien net als Tan te zijn. Ik heb daarna ook weinig meer gekeken, klaar mee.

 26. RTL effect slaat genadeloos toe

  Jinek is de volgende in de rij die binnen enkele maanden ten onder zal gaan aan het RTL effect.

  Ze had het kunnen weten.

 27. Jos

  Op1 had gisteren erg goede tafel. Youp in bloedvorm.

 28. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  Kan wel janken, wat een verlies voor Jinek .En het ergste is , er komen steeds meer bejaarde bij in ons land, en die kijken allemaal NPO

  Vind ook dat oudere geen tv meer horen te bezitten als ze 70 zijn en verplicht naar de radio moeten luisteren, of verplicht het NPO laten afsluiten en alleen naar RTL 4 mogen kijken. Die oudjes verpesten het voor RTL .en de cijfers worden daardoor steeds lager

 29. Tulp

  Alles staat of valt met de gasten. Die waren bij op1 gewoon boeiender. Dat is het nadeel van beide talkshows op dezelfde tijd programmeren. Jinek blijft heus nog wel overeind

 30. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  Wat zijn jullie onaardig tegen Eva , Dat mag niet hoor , Ga maar tegen al die oudjes tekeer die voor OP 1 kiezen

 31. Kees

  Yes!!!!!! Jinek sucks

 32. NPOMAN

  Misschien wat voor RTL om ook met duo”s te beginnen! Jinek & Beau, Angela & Tan en dan nog ’n combinatie met Art. Met Twan lukt dat niet meer, die heeft eieren voor z’n geld gekozen en is weer terug bij NPO! Heel verstandig van Twan!

 33. Frans

  Wat Jensen voorspelt, mensen de dood wensen gaat tegen haar werken..morgen nog minder kijkers

 34. NPOMAN

  Klopt, Jensen voorzag dit al! ”t einde van Jinek!

 35. Sander

  Uiteindelijk is Eva Jinek zelf de grote winnaar. Die zal ongetwijfeld een mega salaris krijgen en krijgt nu elke maand bijgeschreven wat ze normaal per jaar bijgeschreven kreeg. She doesnt care about this numbers.

 36. MediaPrak

  Taart op de redactie op de Westergas. “It’s The Production Stupid”. Het (dure?) productieteam van TVBV betaald zich terug. In beide shows was openingsitem ‘Het Gesprek van de dag’ met dit verschil dat het Panda verhaal gewoon lekkerder bekt dan slachtoffers van BelastingGate weer hun verhaal laten vertellen zonder echt iets nieuws te melden. Afwachten of vanavond Jinek wel ‘wint’ van Giovanca & Tijs.

 37. Mark2

  @jon: ben jij 6 ofzo? Wat een kinderlijke reactie. Zo redeneert een kind dat niet tegen verlies kan.. sJONgejonge

 38. Jelle

  Post 8.27.

  Ik vond het al lang duren, het gezeik over ons zgn. belastinggeld.

 39. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  Even een dipje , ik voorspel dat binnen een week Eva weer op 1 mijjoen kijkers zal zitten Ze is zo goed, en dat hebben de kijkers nog niet door

  neen. Eva is de beste !

 40. Arie Schoenlepel

  Hoe komt Jellinek erop om het te hebben over feminisme!??! Het is RTL4!!!

 41. bobby

  ik zag gisteren een vrouw met verband om haar hoofd end acht “dit wordt gevaarlijk, wegwezen!’.

 42. NPOMAN

  Zelfs met de lead-in van TVOH lukt ’t Jinek steeds moeilijker om stand te houden! Er zappen heel veel mensen weg zodra ze ’t gezicht van Jinek op tv zien! Moet je nagaan wat dat straks wordt met reclames tussendoor!

 43. RTL effect slaat genadeloos toe

  Eva past niet tussen de plastic en inwisselbare poppen van RTL.

  Gevolg: ze is iemand aan het worden wie ze niet is en wil zijn.

  Conclusie: verkeerde match.

 44. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  D denis Beter is die oudjes boven de 65 hun tv laten inleveren , en als ze dat niet willen, dan ook geen NPO zenders, Het is gewoon erg dat er zoveel oudjes in Nederland zijn die ons RTL om zeep helpen

 45. valerie

  De gasten bij Jinek zijn niet echt uitdagend en Eva mist een beetje de scherpte, daarbij is Op1 best wel verfrissend

 46. 1 NPO kijker

  Vergeet het geluid probleem bij Jinek niet.

 47. Bedorven Aambeienspleet

  Jinek heeft altijd dezelfde kots items zoals een nieuwe Disney film die besproken moet worden of een nieuw liedje van een volkszanger. Heel leuk Eva, hiermee kan en moet je geen talkshow mee willen opvullen!

 48. Suzanne

  Ik snap er niets van, geloof heel die kijkcijfers voor geen meter.
  Zullen wel oudjes zijn die vergeten te zappen. Kan niet anders.

 49. Truus

  Wat een heugelijk nieuws dat Jinek zo slecht scoort. Laten we hopen dat de trend zich voortzet, en beter dat ze het nog slechter gaat doen. We kunnen nu in ieder geval vieren. Ik hoor haar nog zeggen, als ik ik maar scoor, hahahahaha.

 50. gerdien

  Dat doelgroepenverhaal is zo achterhaald. Het klinkt een beetje als de Mollen (John & Linda) die voor de start van een nieuw programma beweren dat ze blij zullen zijn met 250.00 kijkers. Jezelf indekken noem je dat.

 51. Sjakie

  Duidelijk een verschil wanneer je een talkshow vanuit journalistiek oogpunt maakt en daarna hetzelfde wil doen alleen maar puur voor het geld. De kijker is niet gek en straft dat af.

 52. Jur

  Zowel naar Jinek als Op1 kijkt niet meer dan 5% van de bevolking, ofwel 95% kijkt er niet naar. Overdreven aandacht dus.

 53. Wilde Geert

  RTL-effect was te verwachten vrouwenzender RTL is niet geschikt voor talkshow.

 54. Koos Dingemans

  Het was een ongemakkelijk gesprek met die Bram en niet fijn om naar te kijken.

 55. NPOMAN

  Misschien nog ’n mogelijkheid bij RTL om Pauw weg te kapen, zodat ze daar als duo kunnen presenteren, Pauw & Jinek! RTL heeft toch geld zat!

 56. Knakworstje.

  Karma voor Jinek…hahaha.

  De mensen zijn het nog niet vergeten waar je vorige week voor in 1 deuk lag, weet je nog, Baudet..snelweg.!!!

 57. 1-2-tjuh

  Gisteren ff naar Engnek gezapped, en hahahaha het was net Ladies Night. De kijkcijfers zullen dus ook snel die kant op gaan.Wat een oeverloos gekakel, nu over emancipatie. En ja er valt volgens die platte mutsen nog veel te verbeteren aan de rechten van vrouwen in NL En ik vraag mij af, wat/wie/waar dan??

 58. Antoinette

  Eigenlijk best wel humor dat de 65+ de schuld krijgt van het kijkersverlies van Eva….. die mensen kijken doorgaans de andere dag naar ‘uitzending gemist’ omdat het anders te laat wordt. Lieve Eva-fans: RTL heeft nu eenmaal een imago van pure ontspanning, veel lol, en weinig diepgang. M.a.w.: het programma schiet binnen de reclamezender haar doel voorbij. Jammer voor Eva…. geld brengt kennelijk lang niet altijd succes.

 59. Snake Charmer

  Knakworstje doe niet alsof het Jinek publiek uit Baudet stemmers bestaat gekkie.

 60. Snake Charmer

  Kijken we ook even naar de talkshow van Veronica? VI scoort ook slechter dan op RTL7.

 61. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  Suzanne Ik geloof de kijkcijfers ook niet RTL scoort elke dag megacijfers , maar ze hebben bij de SKO een bloedhekel aan RTL , en minister SLOB heeft een speciaal potje om elke keer 10.000 euro onder tafel te betalen aan de SKO daarom wint OP 1 altijd Ze hebben ook afgesproken dat EVA alleen na de Voice mag winnen

  Gemeen he !

 62. Perspiet

  En uitgerekend RTL staat bekend als dé zender met roetveegpieten. Weleenswaar had NPO afgelopen najaar ook alleen maar roetveegpieten, maar de kijker zal het iets later doorhebben bij NPO omdat zij in 2018 bekend stonden als de zender met de laatste landelijke Zwarte Piet (acteur Maarten Wansink).

  Nickelodeon zond tussen 2015 en 2017 als eerste een serie uit met blanke Pieten, en momenteel (in 2020) heeft Nickelodeon bijna geen kijkers overgehouden. Nederland is dol op Zwarte Piet, zo blijkt.

  Ook het Sinterklaasjournaal had het in 2018 even moeilijk zonder Zwarte Piet, maar toen de kijker doorhad dat er geen alternatief met Zwarte Piet klaarstond moesten zij wel terug naar het Sinterklaasjournaal.

  Het lokale Oisterwijk doet het leuk met Zwarte Pieten, maar de zender is landelijk moeilijk te vinden én ze hebben geen dagelijkse uitzendingen.

 63. Anneke

  @ Perspiet: Jouw hele verhaal klopt op één spelfoutje na: in 2019 had het Sinterklaasjournaal het even moeilijk, niet in 2018. In 2018 stond NPO bekend als de zender met de laatste Zwarte Piet, en in 2019 had het Sinterklaasjournaal het even moeilijk zonder Zwarte Piet.

  Maar mijn complimenten voor de accuraatheid, je hebt er overduidelijk veel verstand van.

 64. 1 NPO zeikert

  Perspiet wil je normaal doen het is januari rot op met je Zwarte Piet.

 65. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  @ Antoinette zijn ook schuldig, zij killen RTL en dat mag niet hoor. want oh wat zijn die RTL zenders goed bezig zeg!!!Wat een kwaliteit weer welke dag , maar dat zien de oudjes niet natuurlijk, ze denken nog steeds dat Willem Duis met zijn vuist terugkomt ken je nagaan !

 66. cathy

  Youp was zeker een verademing .Zie dat Youp 2 hele verschillende kanten heeft.Hij is leuk .

 67. Mike

  Eigen schuld van Jinek vanwege Thierry Baudet uitzending.

  Nooit meer Jinek!

 68. Snake Charmer

  Hey Mike ga eens de snelweg op.

 69. Willie

  De schrijvers die de winst op1 wijten aan de oudere kijkers die alleen op npo zitten maken een denkfout, tenminste als ze kunnen denken. RTL4 kijkers zijn over het algemeen lager opgeleide mensen dan NPO kijkers, kun je ook wel aan de vreselijke domme reacties merken.

 70. Wilde Geert

  ZWARTE SCHAPEN, RTL scoort élke dag megacijfers LOL waarmee?

 71. Sven L.

  Veel teveel showbizzfiguren aan tafel gisteren. Veredelde Boulevard uitzending. Geen politicus, en dat terwijl het schimmige WEF in Davos weer is begonnen. had daar ook aandacht aan besteedt bijvoorbeeld. Wat doet onze koningin daar? Met wie spreekt Rutte? Is het einde van de handelsoorlog tussen China en de VS ten einde?

  In delen van Canada hebben ze nog nooit zulke koude winters gehad, in Spanje sneeuwt het in Benidorm; praat met deskundigen over hoe het kan dat in de hype van global warming, deze extremen ook voorkomen.

  Nu hebben we ’n uur lang moeten aanhoren wat BN’ers vinden van feminisme (inhoudelijk werd er niets gezegd, puur opvattingen).

 72. Even geduld aub...

  Eva doet t goed. Nu langzaam maar zeker de routine van de kijker doorbreken. Overigens blijft Op1 ook scoren dus de koek zal wat gelijkmatiger verdeeld worden.
  Verder is kijkcijfers op 6+ doelgroep zinloos. Oudere mensen kan RTL niet verkopen aan haar adverteerders dus het gaat om 25-54. In die doelgroep overklast Rtl de NPO nu al

 73. Mark2

  Dat over Baudet was niet handig maar dit maakt echt niet dat er zo veel kijkers afhaken. Als programma goed is dan heeft ze kijkers. Ze hadden gewoon niet gerekend op de concurrentie op1.

 74. .

  Wat voor grappigs zei Youp nou toen de Vries vertelde dat hij ook wel eens naar een show van Youp geweest was? Iedereen moest lachen en vanmorgen werd het zelfs op de radio herhaald, maar ik verstond het niet.

 75. Belasting Eter

  De gemiddelde leeftijd van tv-kijkers is de afgelopen tien jaar flink hoger geworden. Vooral de kijkers van ‘jongerenzender’ NPO 3 zijn een stuk ouder geworden. In 2010 was de gemiddelde NPO 3-kijker 41 jaar. In 2019 is deze gemiddelde leeftijd gestegen naar 58 jaar.

  Overzicht gemiddelde leeftijd per zender:

  NPO 2: 72 jaar
  NPO 1: 70 jaar
  NPO 3: 58 jaar
  SBS 6: 55 jaar
  RTL 4: 52 jaar
  Net5: 51 jaar
  Veronica: 51 jaar

  Bron: NRC

 76. Wilde Geert

  Onderzoek: Gemiddelde leeftijd NPO 3-kijker is 48 jaar.
  Overzicht gemiddelde leeftijd per zender:
  NPO 2: 62 jaar
  NPO 1: 60 jaar
  SBS 6: 55 jaar
  RTL 4: 53 jaar
  Net5: 51 jaar
  Veronica: 51 jaar
  NPO 3: 48 jaar
  Bron: NRC

 77. MM

  RTL moet iedere dag met een ander duo gaan werken☺.
  Ik denk dat dit concept wel werkt ☺
  Het gaat natuurlijk ook om de gasten en er is ook een gun factor.
  Jinek staat nu toch ook bekend als geldwolf en dat trekken veel Nederlanders niet.
  Ben benieuwd wat Matthijs gaat doen.

 78. Snake Charmer

  Jongerenzender NPO3???

  HAHAHAHHAHAA

 79. Jinek hater

  Ik ga zo kijken hoeveel seconden ik naar die trut kan kijken zonder over mijn (ji)nek te gaan.
  Die vuile Twamp-basher krijgt wat ze verdient, met haar bolle visogen.

  Ik heb het zo gezien, moment.
  E ven wachten tot die kut van een Bridget vorbij is, de slet van Dreetje.

  …… Splinter Chabot, Bram Bakker en twee apen aan tafel. De moeite niet waard.120 secs.

 80. Snake Charmer

  “Jinek staat nu toch ook bekend als geldwolf en dat trekken veel Nederlanders niet.”

  FOUT

  Jij trekt dat niet met je uitkering.

 81. 1-2-tjuh

  Jinek, dat Amerikaanse viswijf, is done and dusted !! Wie gaat haar uit haar lijden verlossen, nog een kindje erbij misschien. Oh nee. helaas dat mag niet van de climate change gestapo.

 82. Joe Banana

  Bij Jinek zat gisteren opnieuw dat zeurende mannetje met dat vreemde accent te zeiken over de belastingdienst. Ik denk dat men niet zit te wachten op zo’n herhalingsexcercitie en dat kost veel kijkers.
  Het financieel debacle van die Depressie Mensen zal ook iedereen aan de anus corroderen. Vooral als er zo gedetailleerd wordt ingegaan op bedragen en getallen haakt men af.
  Bij deze bied ik mijn diensten aan om der redactie van Jinek op het juiste spoor te brengen. Mijn uurtarief is onderhandelbaar.

 83. Ha, ha, ha, ha, ha, ha

  Wat zullen Tan, Twan en Beau liggen te schuddebuiken van het lachen.

  Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ……

 84. NPOMAN

  Twan zeker, want die heeft inmiddels alweer ’n goede baan bij NPO!!

 85. Bart

  Het ligt grotendeels aan gasten aan tafel. De tafels van Jinek vind ik tot nu toe niet zo geweldig.

 86. NPOMAN

  Kan Angela Jinek niet ff ’n duwtje in de rug geven door ff positief over haar te schrijven?

 87. Frikandel Driedimensionaal

  Het Koch effect

 88. Jaap

  Gisteren vond ik de tafel totaal niet interessant en ben na een kwartier over gestapt naar OP1 en die was leuker. Begreep dat Jinek haar redactie heeft meegenomen maar zie dat niet terug.

 89. Haarlem

  Ik verlang terug naar Tan, meer amusument, positiever en gekleurder. Veel meer een showman dan Twan, Beau en Jinek bij elkaar. Lekker fris op de late avond.

  Voor saai politiek links rechts geleuter gaat men naar NPO, en dat werkt prima. Voor mij ook.

  RTL moet dat stoffige idee van een serieuze talkshow laten varen. Al die grijze muizen eruit en een verfrissende late night (-talk) show neerzetten. Meer live muziek met veel meer humor, sidekicks, maar ook de wat serieuze nieuws van de dag behandelen, niet te lang. wellicht ga ik dan kijken :)

 90. Wilde Geert

  Pieterke. Het is wat met jou, Als je dat vanaf constant wordt ingeprent, kun je daar ook geen afstand meer van nemen.

 91. NPOMAN

  Haarlem, mijn gelijk! RTL is ’n zender voor show, spel, roddels, herhalingen, etc. Daar moet je geen diepgaande talkshows gaan presenteren, laat dat aan NPO over!

 92. snoezigkleinhertje

  Bij die Jinek zat nog die Bram (zwendelaar) Bakker dat vond ik leuker dan dat gezwets over die panda’s en die kwibus van een de Vries had ik ook wel eens eerder gezien.

 93. nozem

  Wat hadden die duo’s gescoord op RTL4? 300k.

 94. Bennie

  Het is te laat op de avond.
  Het is te afhankelijk van gasten die zelden iets te zeggen hebben.

  En: Eva Jinek een ster op televisie, maar niet op social media.

 95. Huismaker

  Jinek is niet meer dan een toneelspeelster. Ze wil alle aandacht. Speelt Amerikaanse, speelt grappig zijn en luistert niet naar haar “gasten”. Mensen zijn niet achterlijk en prikken daar snel doorheen. Hoeveel figuranten je dan ook als lachebekjes in het publiek zet.

 96. Britt Scholte Lover

  Het is gedaan met Jinek de linkse talkshow queen, dat krijg je als je schaterlacht bij de doodsbedreiging van Baudet. Mensen zijn je zat!

 97. Theo

  De NPO kijker, kijkt niet naar RTL
  Wanneer gaat iemand dat inzien.

 98. Robert

  De opmerking “concurrentie is prima, als ik maar win” begint Eva op te breken.
  Als ze zo door gaat komt ze straks voor in het inmiddels bekende rijtje talkshow “grootheden”

 99. sukkel

  Lachen om Koch die zei dat Baudet dood moet… ja Janknek je hebt je doodvonnis getekend hoop dat ze hoe langer hoe meer zakt die golddigger

 100. Ans

  Zag gisteren de aankondiging met dat ventje Splinter als feminist en moest meteen al kotsen. Jinek snapt RTL4 niet. Vrijdag na de voice een item over zelfmoord, dan heb je het echt niet begrepen.
  Waarschijnlijk is er niemand op RTL die daar iets van durft te zeggen omdat Eva denkt dat ze het zelf allemaal beter weet.

 101. Ron

  Het was dan ook een dramatische tafel gisteren. Dit soort tafels trekt de RTL doelgroep gewoon niet. Punt. Dat ging nog even goed, maar je ziet nu het verval komen.
  Op1 had een veel betere tafel, met goede gasten en makkelijk behapbare items. Ik heb voor het eerst niet gezapt en gewoon Op1 gekeken toen ik zag wat Jinek als gasten en items had.

 102. Normaal Persoon

  Het maakt niet uit of Jinek nou bij RTL of NPO zit. Het ligt eraan welk publiek ze aantrekt. Nu zit ze op RTL en heeft ze dus RTL publiek. Voor de mensen die zeggen ‘golddigger’ jullie zouden zelf ook met die een miljoen genoegen nemen. Dan boeien die kijkcijfers niks. Goed zo Jinek! Slim gedaan! #teamjinek

 103. Bears’den

  In vergelijking met Op1 gaat het bij Eva veel soepeler.. Kijkt lekker weg..
  Ze is niet veranderd in vergelijking met wat ze op de NPO deed, dus mensen die dat zeggen, zijn niet goed..

  Persoonlijk heb/had ik niks met de persoon Eva en ze liet zien waarom, toen ze kinderlijk zat te lachen om die opmerking over Thierry!
  Heel heel raar om dat te doen als talkshowhost..

  Waarom is er niemand in haar omgeving die zegt dat ze wat neutraler mag overkomen??
  Wat ik mis, ook in veel andere programma’s, is dat in veel talkshows/programma’s Trump of Thierry belachelijk worden gemaakt, als gekkie worden neergezet, of gevaarlijk of extreem rechts ect ect..

  Ten eerste: beseffen ze niet dat er heel heel veel mensen net zo denken als degene die ze wegzetten als gek, gevaarlijk, extreem rechts ect??
  En dat ze dus indirect heel veel mensen ‘veroordelen’!
  Deze mensen moeten niks hebben van ‘dat soort’ tv én presentator/presentatrice..

  En ten tweede: hebben ze niet geleerd met wat voor klimaat ze hadden gecreëerd ten tijden van Pim Fortuin????

 104. Ronald

  Eva spreekt en roept hard en snel.Amper te volgen en met grote gejaagdheid. De rust en stabiliteit ontbreekt. Dit gaat op den duur zich tegen haar keren.

 105. Braknek

  Jinek dacht, dat ga ik even maken.
  Zoals hierboven al iemand schrijft, de NPO kijker kijkt niet naar Rtl. Als er geen talkshow als OP1 zou zijn, misschien wel.
  Jinek doet binnenkort gewoon het Journaal weer of beter gezegd, Rtl Nieuws.

 106. HalloJumbo

  Jinek is vastgeroest aan haar auto cue.

 107. Eva J

  Vanmorgen moest ik huilen toen ik de kijkcijfers zag maar toen heb ik naar mijn bankrekening gekeken en de zon begon weer te ‘shinen!’
  Greetings, my followers!

 108. T.E.D.

  19% marktaandeel is nog steeds ijzersterk voor RTL4 op dat tijdslot… maar het word langzamerhand wel zorgwekkend. Jinek kan niet door de ondergrens van 600 duizend zakken, dat lijkt me duidelijk! Maar met cijfers rond de 600 duizend kan ze prima afwisselen met BEAU!

 109. Marijke

  Heel raar. Ik ben juist naar Jinek gezapt vanwege de goede tafel daar. Goed Bram Bakker aan de tand gevoeld.

 110. Willem

  Jensen gaat weer gelijk krijgen,ik lach mezelf kapot hahaha

 111. Hugo Huttinga

  Verschillen Op1 en Jinek dankzij succesvolle programmering NPO.
  Echter kwaliteit avond hosten ver in het voordeel van Eva die de natuurlijke gave heeft terwijl Erik ,overigens éen van mijn tv favorieten, en Willemijn soms zoeken naar woorden en zeer autocue gevoelig zijn. Ondiep en niet scherp.. Bij Eva wordt iedere kant belicht. Zij komt terug.
  Hugo Huttinga

 112. NPOMAN

  Of anders misschien ’n trio? Jinek, Angela & Beau?

 113. Vingers niet meer branden

  Angela laat zich al dagen niet meer uit over de talkshows.

  Wil haar vingers niet nog eens branden aan de kachel.

  Wel erg doorzichtig haar opstelling nu.

 114. Wilde Geert

  Willem, Dikke Jensen kwam niet hoger dan 50.000 kijkcijfers.

 115. HansR

  Het trieste voor Eva is dat ze, niet zoals Twan en Tan, de schuld kan geven aan de reclameblokken. Alles wat de kijker weg zou jagen is weggenomen. Dus ligt het aan iets anders, maar wat? VD Vorst koop een duo weg bij de NPO!

 116. Thierry Koch

  We zijn het incident van vorige week gelukkig niet vergeten Jinek!
  mensen krijgen langzaam maar zeker het gezond verstand weer terug. Bedank Robert Jensen.

 117. Bart M.

  Jinek, de praatshow, is teveel een links feestje, neutraliteit is ver te zoeken en het lijkt mij dat het programma eigenlijk niet in het RTL straatje past.

 118. Thierry Koch

  @ wilde geer. Fout dat heeft hij op youtube

 119. Wilde Geert

  Ze past mooi in het linkse RTL straatje, maar een late nicht show wil daar niet.

 120. Wilde Geert

  Thierry Koch. nee op tv ze zijn naar een paar uitzendingen gestopt, het koste te veel geld.

 121. Julia

  ‘Als ik maar Wim!’ Jinek heeft zichzelf overschat en RTL OOK. Ze is niks bijzonders en niet objectief.

 122. Thierry Koch

  Jammer dat was het enige programma dat ik wil zine op tv.

 123. Julia

  *win

 124. Wilde Geert

  RTL komt met een comeback op de beschuldigingen die Robert Jensen eergisteren uitte. De zendergroep heeft Jensen toch echt van de buis gehaald omdat hij simpelweg te weinig kijkers trok! link mag niet maar ff zoeken.

 125. Anna

  Niet verwonderlijk. Het was gisteravond een luidruchtige hysterische kakelshow waar LindaTV jaloers op zou worden. Jinek is te krampachtig. Iedere vezel staat gespannen. Nog even en ze valt uit door een burn out.

 126. Thierry Koch

  @geert, mooi dan kunnen ze Jinek binnenkort ook wieberen!

 127. Willeke

  Waarom iedereen zo afkatten,
  Je vind het een goed programma of niet . vind je het leuk dan kijk je , vind je het niks dan kijk je niet.
  Zo moeilijk is dat toch niet , om de tv op een andere zender te zetten. En is er echt niks wat je boeit , dan kruip je lekker onder je dekbedje, oogjes dicht, snaveltje toe , lekker naar je bedje toe

 128. K.C.T.

  EXIT ENGNEK? Trump, Baudet, Wilders HEROS

 129. Thierry Koch

  Evan heeft last van het snelweg effect.

 130. 21 januari

  YESS!!!!

 131. Tonny p

  Ben het gegil van jinek helemaal zat..dat overdreven gedoe..domme opmerkingen…niet leuke grapjes maken in een serieus gesprek..ze moet haar uitzendingen eens terug kijken..als ze opgewonden raakt begint ze voorover op de tafel te hangen..vreemd gedrag!!! Binnen 3 weken zit ze op 300000 kijkers nu de reclame blokken terug zijn.

 132. Peter vdV

  BREAKING NEWS: we gaan iets totaal nieuws beginnen!

  We stoppen met Eva en gaan een nieuwe talkshow beginnen:

  De naam: OP4

  met 4 talkshowhosts: Tan, Twan, Beau & Eva

 133. Onna

  Misschien een goed idee als Eva advies vraagt aan haar idolen, zuipende maffe Hillary of snuivende lollita express bezoekende Bill Clinton om de kijkcijfers wat op te leuken?

  Lolita express is de bijnaam van de privé vluchten naar Epstein’s little Saint James eiland.

 134. Wilde Geert

  Jinek ging voor het geld maar krijgt het deksel op de neus.

 135. StefanV

  De line-up die Jinek gisteren had, was beroerd. Geen wonder dat je het dan aflegt tegen de concurrent.

 136. ZWARTE SCHAPEN VOETBAL FAN

  Dit is een jubel bericht met de echte cijfers

  RTL 58%
  NPO 25%
  TALPA 13%

 137. Mick

  En dat terwijl Op1 een stuntelig programma is met versprekende en continu bladlezende presentatoren aan een belachelijk grote tafel waar je een tennismatch op kan spelen…

 138. Mick

  Die eerste knop op de afstandsbediening doet veel. Misschien tijd voor providers om met hun digitale kastjes automatisch te starten met een zenderoverzicht zodat je in één oogopslag ziet wat het aanbod is. Want de NPO heeft zelfs 900.000 kijkers voor dodelijk saaie content.

 139. Duck

  Mick heeft een slechte dag.

 140. Anouk

  Ik had dit ook niet verwacht, maar eerlijk is eerlijk; dit valt vies tegen.
  De OP1 presentatoren zijn fijner om naar te kijken; ontspannener ook dan Jinek die ‘moet’ scoren.
  De afwisseling en combi’s van de duo’s valt me ook mee.
  Ik denk dat RTL het LN-gebeuren moet laten varen, er rust een vloek op.

 141. Stitch Jones

  RTL4 is een zender die als gewenste doelgroep de zeikwijven en afgerichte mannetjes wil hebben. Nieuws gaat hoofdzakelijk als het kan over zwanger zijn, kinderen, nog meer kinderen en baby’s. EditieNL met die plakkerige onderwerpen zoals Schaamte voor dit,dat, klimaat, nog meer kinderen en zwanger enz. Zeikerige mannetjes die lekker de Roze Gay willen zijn in -natuurlijk- Amsterdam!
  Waarom dragen mannen geen vrouwenkleding probleem special van 5 minuten. Enz,enz.

 142. Trudy

  Haar schelle schreeuwende stem doet me pijn. ik kijk niet.

 143. Sjaak

  OP1 is verschikkelijk om naar te kjken maar er zijn nu eenmaal veel bejaarden die hun TV op 1 laten staan.

  Jinek deed het goed omdat ze een afwisseling was van Pauw. Nu ze Pauw niet meer heeft als anker resteert de leegte.

 144. Bears’den

  In vergelijking met Op1 gaat het bij Eva veel soepeler.. Kijkt lekker weg..
  Ze is niet veranderd in vergelijking met wat ze op de NPO deed, dus mensen die dat zeggen, zijn niet goed..

  Persoonlijk heb/had ik niks met de persoon Eva en ze liet zien waarom, toen ze kinderlijk zat te lachen om die opmerking over Thierry!
  Heel heel raar om dat te doen als talkshowhost..

  Waarom is er niemand in haar omgeving die zegt dat ze wat neutraler mag overkomen??
  Wat ik mis, ook in veel andere programma’s, is dat in veel talkshows/programma’s Trump of Thierry belachelijk worden gemaakt, als gekkie worden neergezet, of gevaarlijk of extreem rechts ect ect..

  Ten eerste: beseffen ze niet dat er heel heel veel mensen net zo denken als degene die ze wegzetten als gek, gevaarlijk, extreem rechts ect??
  En dat ze dus indirect heel veel mensen ‘veroordelen’!
  Deze mensen moeten niks hebben van ‘dat soort’ tv én presentator/presentatrice..

  En ten tweede: hebben ze niet geleerd met wat voor klimaat ze hadden gecreëerd ten tijden van Pim Fortuin????

  Waarom wordt mijn reactie niet geplaatst MC??

 145. Ernst

  Ik vind Eva een vakvrouw en haar niveau van interviewen ligt hoog. Helaas zit ze bij een flutzender.

 146. hassan

  BREAKING NEWS: we gaan iets totaal nieuws beginnen!

  We stoppen met Eva en gaan een nieuwe talkshow beginnen:

  De naam: OP4

  met 4 talkshowhosts: Tan, Twan, Beau & Evaoed

  Goed idee : elke avond vaste gasten. En elke avond een nieuwe presentator die die dag het nieuws heeft gehaald.

 147. ron

  tijd om vrede te sluiten in de talkshowoorlog

 148. Kwelbuiskijker

  Ik snak naar die 2 dansende kotsgozers Tijl Beckand en Ruben van der Meer op Jinek’ s tafel.
  Nog een paar weekjes geduld ……….en we zijn verlost.

 149. Pim pandoer

  Misschien moet Wilfred Geenee het eens OP1 proberen. U weet wel…dat is die meneer die ooit eens op TV aan van Rossum vroeg of hij zijn zak had gewassen.

 150. Ruudenjose

  Dat zat er dik in. We zitten niet te wachten op dat slappe linkse geklets.
  Gauw afvoeren dat programma.

 151. Ronald K

  als ik maar win….. tja!

 152. Wil van Bil

  Niet aan mij besteed die hysterica

 153. Berend

  @Ernst
  Tue 21 Jan 2020 om 12:59

  Kwaliteit komt altijd bovendrijven. Zij zinkt.

 154. Kwelbuiskijker

  Volgens mijn glazen bol ziet de Jinexit er als volgt uit:
  Aan tafel, een opgepoetst vloggend huppelkutje. Een zingende straatschooier. Nog een huppelkutje. De zoveelste plastic RTL kletspop. En natuurlijk onze geweldige droomschoonzoon Lex Uiting.

 155. ralph

  hoorde van hoofd regie daar dat de sfeer al lekker is…….

 156. Geer

  Die Peter.R. de Vries ziet het RTL schip ook al zinken. Ik baalde wel dat die betweterige zakkenvuller gisteren weer bij op1 zat . Die man moet je toch weten op TV. Nu gaat hij weer bij D66 proberen zijn zakken te vullen als lijstduwer.

 157. Geer

  Weren ! Op TV. 😜

 158. snoezigkleinhertje

  Die de Vries zat er vorige week ook al.

 159. EpischEi

  Die de vries loopt overal verhaaltjes te vertellen. Hij kan beter in de sprookjeskrant gaan spelen.

 160. ronnie

  Het is wel super triest dat Eva Jinek en Ewart van der Horst super geil worden van kijkcijfers.
  Er zijn GEEN reclames in Jinek als deze live is maar in de herhalingen dan mag het wel.
  Dus als jullie geen reclame willen hebben dan ook niet in de herhaling.

 161. Sum

  Eens temeer het bewijs dat succes op NPO1 altijd komt doordat het op NPO1 uitgezonden wordt en succes daar heeft weinig te maken met kwaliteit of personen.
  Zuur voor Jinek om te merken dat zij niet verantwoordelijk was voor het toenmalige succes en zuur voor NPO1 om te merken dat ze een zombie-publiek hebben.

 162. Pieter

  @Sum
  Er is een wezenlijk verschil tussen NPO-Jinek en RTL-Jinek.

 163. Sum

  @Pieter
  Onzin, alles, maar dan ook alles, is precies hetzelfde gebleven. Alleen de zender is anders.

 164. Jensen

  Verademing om naar te kijken die Welmoet. Ze mag de klus de hele week alleen doen. En nee, ik zit niet met een doos tissues onderuitgezakt met broek omlaag op de bank.

 165. Pieter

  @Sum
  Nee hoor.
  Als je dat niet ziet, ben je nog dommer dan je overkomt

 166. Sum

  Oké Pieter

 167. MediaPrak

  @Sum: Nou dat ‘succes’ van Ned/NPO1 is pas na de herstructurering van de publieke netten. In de tijd van AKN, TV2 en Ned3 was RTL met dagelijks een marktaandeel van +25% torenhoog marktleider. GTST met 5 afl in de week toptien. B&vD strak op de late avond. NPO1 programmeert de laatste 5 jaar breder en beter, maar RTL heeft de afgelopen jaren ook een beetje lopen te slapen. Conservatief.Te laat ingezien dat Nederlanders hulpprogramma:’s moe zijn. Een compleet publ omroep programma overnemen is een zwakte bod. Jinek moet wel heel sterk staan om voor een journalistieke invalshoek te blijven kiezen en niet de fout van Beau en Huys te maken. En dan ook nog eens een onverwachte concurrent’ Op1′. Stressvol bestaan.

 168. Eduardo

  10 mensen van de Staatsomroep vervangen Jinek. Geweldige prestatie…
  1250 kastjes in diverse huizen in heel Nederland bepalen waar meer dan 6 miljoen mensen naar kijken. Belachelijk.en bijzonder dubieus…
  Ook bijzonder vreemd dat deze subjectieve tellingen serieus worden genomen.

 169. Kris

  SUPER!!!!, dit scheelt mij typewerk. DANK JE!!!!

  Jinek hater
  Tue 21 Jan 2020 om 10:03

  Ik ga zo kijken hoeveel seconden ik naar die trut kan kijken zonder over mijn (ji)nek te gaan.
  Die vuile Twamp-basher krijgt wat ze verdient, met haar bolle visogen.

  Ik heb het zo gezien, moment.
  E ven wachten tot die kut van een Bridget vorbij is, de slet van Dreetje.

  …… Splinter Chabot, Bram Bakker en twee apen aan tafel. De moeite niet waard.120 secs.

 170. Stitch Jones

  Onsamenhangende geleuter van die autistisch aandoende Splinter (-)
  Een of andere tetterende comédienne waar niemand buiten de grachtengordel OOIT van heeft gehoord. Grachtengordelfeminisme voor mannen, regisseurs die zonder subsidies niets voor elkaar krijgen. Hele show is erg zwaar om naar te kijken, afhaken is een grote opluchting!

 171. Joop

  Het Koch effect!

 172. Pakkme van Agteren

  Als Jinek nou naakt achter die tafel gaat zitten

 173. Ronnie

  Het is toch zo duidelijk als wat?
  de 60+ doelgroep is automatisch op 1 blijven steken, die zijn niet naar RTL 4 mee gegaan. Een gedeelte 35-6o jarigen in eerste instantie vanuit nieuwsgierigheid wel, maar die zijn bij Jinek afgehaakt en toch weer terug naar 1 gegaan. Jinek heeft nu ook weer wat te veel commerciële gasten zitten, en OP1 is wat meer op kwaliteit gericht.

  Als Jinek tussen de 600.000 – 800.000 blijft doen, is het gewoon prima voor de late night van RTL.

 174. Nens

  De talkshow van Jinek is te chaotisch. Iets meer rust zou fijn zijn. Iets meer echt nieuws en minder grappen en grollen.
  Toch kijk ik Jinek iedere dag andere presentatoren vind ik niks.😉

 175. MTB72

  Op1 is echt een verademing, een goeie mix van gasten, inhoudelijk onderwerpen en de juiste humor.
  Ik heb elke aflevering gezien en de laatste minuten als Jinek nog bezig is, ff kijken, maar wat is dat programma afgegaan als een gieter, idioot giechelen, vervelende grappen, veel herrie, van oh oh kijk eens hoe “leuk” het hier is, doet allemaal beetje banaal aan. Jammer van Eva, vond haar bij de NPO wel goed.

 176. Sum

  ‘de juiste humor’, alsof humor langs een objectieve meetlat gelegd kan worden.
  Zo’n opmerking diskwalificeert de rest van je comment.

 177. Richard de Bie

  Beste Jinek

  Heel de wereld draait om geld en graait naar geld het enige dat telt is geld geld geld
  (bron) https://www.youtube.com/watch?v=I8P80A8vy9I
  https://www.youtube.com/watch?v=spfR9_H2ToE

 178. Jinek is verdwaald

  Eva is beland bij de verkeerde zender.

  RTL kijkers zijn niet de doelgroep die goed bij haar past.

 179. Wendie

  Ze heeft zo’n raar hoofd, brrr.

 180. 🙄 Uitroepteken Bij Klotecommentaar

  Eduardo,
  als je niets weet van aselecte steekproefmethodes, kun je voortaan beter je mond houden.

 181. Arie

  Ik heb altijd gereageerd met de opmerkingen, dat Jinek overschat wordt, partijdig is en niet de intellectualiteit in huis heeft om bindend te zijn.
  Jammer is ook, dat zij in zichzelf zo is gaan geloven dat zij goed is, dat zij zich daarnaar is gaan gedragen., Een soort TV ster, wat zij echt niet is.
  Het leugenachtige bashen van b.v. Trump, door haar kompanen Groenhuyzen en Huys was ergerlijk, temeer omdat die twee hebben gelogen over b.v. de Russische inmenging in de USA verkiezingen, wat gewoon niet bewezen is door deskundigen.
  Om over de “katten” naar Wilders en Baudet, die andere meningen hebben, maar niet te spreken. Dat werd en is vervelend.
  Jinek wordt overschat, dat blijkt nu maar weer.

 182. Arie Schoenlepel

  A Vagina k is Highly overrated

 183. joost

  Wat Jinek gebeurt en zal gebeuren is nou typisch Nederlands.
  Jinek, opgeklommen van een eenvoudig TV omroepstertje, die een keer haar blouse niet dicht genoeg kon krijgen, tot een dame in een talkshow.
  Voor de linkse kiezer deed zij het niet slecht en de organisatie van de hele links NPO kliek met programmamakers deden het ook niet slecht. Wel eenzijdig, dat weer wel.
  Van een bescheiden salaris, zeg een ton, ging dat omroepstertje ineens meer dan een miljoen verdienen.
  Kijk,en dat gunnen de Nederlanders je dan niet.
  Want iemand die in NL veel geld gaat verdienen, krijgt de drap van jaloezie over zich heen.
  Eva had beter bij de vara kunnen blijven. Nu nadert het einde, let maar op.

 184. Trash

  Knap hoe je, als Eva Jinek, in amper 3 weken tijd zo weg kan zakken in de RTL trash.

  Alleen dat is al een mooi item voor haar eigen talkshow.

 185. Lex

  Kan ik ergens online (niet via facebook) vinden wat de gastenlijst van Jinek is? Ik kan het mis hebben, maar ik kan niks vinden op www. Missschien moet RTL daar eens mee beginnen. Ook op de “rtl nieuws” app, kan natuurlijk een banner komen met daarop vermeld wat de gasten van Jinek zijn. Beetje reclame kan geen kwaad.

 186. Ans, de moeder van Henri Schut

  Jinek heeft het gehad. Klaar.
  Weg ermee.

 187. toxilogic

  Het verbaasd me dat nog niemand heeft ingezien dat RTL publiek geen serieuze talkshow behoeft. John grijp je kans koop dat Jinek contract af is PvdV blij en John kan eindelijk richting geven aan zijn stuurloze zender.

 188. Zomaar een persoon

  Hopelijk is dit een signaal voor Matthijs van Nieuwkerk, dat hij toch beter bij de NPO kan blijven. Minder geld, maar iig wel succes.

 189. bastian

  Tsja, zo gaat dat wanneer je voor het geld kiest, uiteindelijk krijg je die deksel op je neus, vroeg of laat, in dit geval vroeg. Ze zat bij een goede werkgever, had dagelijks veel kijkcijfers en nu wordt het steeds minder. Ik vind het jammer, want ik keek graag naar Jinek, maar ze past m.i niet bij RTL. Het is geen lekkere match. Eigen schuld.

 190. Mousse

  Wordt onderhand kotsmisselijk van die talkshow “oorlog”. Alsof er geen belangrijke dingen in de wereld gebeuren.

  Met telkens dergelijke publicaties maakt men alles kapot. Gaat alleen nog maar om de kijkcijfers, te triest 😒 voor woorden.

  1ding nog, bedankt Mw. De Jong.

 191. Lies

  Yes! Maxim Hartman!!! Gullit, mooie tafel!

 192. Joost

  @Lies
  Nou, top.

 193. Wyatt

  Maxim moet vaker komen. 🤣

 194. Arie Schoenlepel

  Altijd gezellig met Maxime. Hij moet weer een eigen show krijgen.

 195. Walt

  Weet je wat het is, als je Op1 uitzend op RTL4 en Jinek weer op NPO1 dan wint Jinek weer. Het ligt niet zo zeer aan het programma maar meer aan waar dat programma uitgezonden wordt. Dit geld zo een beetje voor alle programma’s. NPO geeft een programma een soort van X factor mee. Boer zoekt vrouw zou op SBS6 het ook niet zo goed doen net als Heel Holland Bakt etc etc.

 196. Walt

  @nachtdier, het staat in mijn tekst, ff goed lezen.

 197. Nachtdier

  Walt, er staat niet in je tekst waarom. Je legt niks uit, je veronderstelt.

 198. Scepticus

  Waar gaat de zappende Jinek-kijker naar toe?
  Als ik het zo bekijk dan zit de rtl-kijker helemaal niet te wachten op een serieuze talkshow, dan kan Eva nog zo hard roepen dat het beter of meer fantastisch gaat worden dan de Jinek op NPO, maar het zal de man in de staat boeien, die kan de Jinek-show gestolen worden en zapt weg.
  Het prijskaartje boeit ook gen kijker, wat maakt het immers uit, veel geld of weinig geld, als het irritante klets-tv is over de waan van de dag haakt al snel het gros van tokkietokkie-Nederland af en gaat gamen of netflixen.
  Waar zijn de kijkers gebleven?
  Die zitten te gamen of te Netflixen!

 199. Klaas Flink

  Van lekker blond en grote mond naar een blonde moeke, that’s it.
  Zelfs tuthola de Jong kan dit niet redden. De AD recensent die voor paar gevulde koeken en doe mij maar een cappuccino je omhoog praat in haar schrijfseltjes. Mamie de Jong schrijft niet over pareltjes maar zoekt vriendjes en dat levert aandacht op.

 200. Fred

  Dat is niet zo moeilijk als je mee lacht om opmerkingen als: ik gun m een wandeling langs de snelweg. Waarop t links gekochte publiek heel erg hard moest lachen, terwijl hetgeen besproken geheel tegen democratische principes in gaat.

 201. HJ

  Nog geen seconde bekeken, behalve het fragment met Herman Koch. Eva Jinek viel daar enorm door de mand. Ze heeft geen enkel journalistiek besef. Geen idee van wat er leeft in Nederland. Ze lacht vrolijk mee met een doodsbedreiging. Past uiteraard goed in het straatje van links RTL4. Deze extreemlinkse zender zal nog veel hardere klappen krijgen. Hopelijk is het einde in zicht. Of anders: keer het tij!

 202. Remia

  HJ, hou gewoon je smoel met je zogenaamde doodsbedreiging. Leugenaar!

 203. Thierry Bardot.

  Meten met twee maten, realisten kunnen het niet laten.
  Doodskist met Rob Jetten: HAHAHAHA
  Gaten schieten in een poster van Jesse Klaver: HAHAHAHA
  ‘Thierry Baudet moet een wandeling langs de snelweg maken’: BOEH GAAT TE VER! KOCH MOET KAPOT.

 204. klimaatsloper

  “talkshowkonining” … want? ze stelt zulke goeie vragen? voegt een vermakelijke persoonlijkheid toe? het is geen entertainment wat ze doet dus al die fotoshoots en what not is totaal misplaatst. ze had naar de toneelacademie moeten gaan voor al die spotslights. tenenkrommend figuur, evenals de bankaardappels die haar interessant vinden. hoe leeg ben je dan?

 205. Maus

  Ze hadden het op 23uur moeten houden. Er zijn teveel leuke andere programma’s om die vroege tijd. Vroeger keek ik altijd, nu zie ik maar af en toe om die tijd.

 206. Lau

  Ze krijgt helaas haar geld toch wel

 207. Bejaarde kijker

  Heb het altijd al een trut gevonden met dat geacteerde Amerikaaanse accent. Boobies.

 208. Zomaar een persoon

  @3:47 – Als je een jaar of tien in Amerika woont krijg je nou eenmaal zo’n accent, om er vervolgens maar moeilijk meer af te komen. Idem voor haar (naar Nederlandse maatstaven) licht hysterische maniertjes.

 209. l'Empereur

  Beste Zomaar een persoon.
  Volgens mij spreek je uit ervaring. Er zijn mensen die al meer dan 50 jaar in bv Canada of Australie wonen en nog altijd nagenoeg accentloos Nederlands spreken. Wij wonen al bijna 20 jaar in Frankrijk, spreken de hele dag Frans en hebben geen enkel Frans accent.
  Groeten vanaf een heeel mooi plekje in het land waar ze gastvrijer zijn dan je denkt.

 210. Weg met dat gelul

  Geef Geert Wilders die talkshow en de cijfers rijzen de pan uit .Er zijn al genoeg van die linkse kakelprogramma s.

 211. Monique

  Wat een onzin wat ik hier allemaal lees, even de kijkcijfers van 24 januari erbij halen, Jinik: 1.053.000 vs. OP1: 663.000

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.