‘Zonder Cornald hadden we Songfestival niet gewonnen’

Cornald Maas kreeg gisteren in De Wereld Draait Door een flinke veer in de bips gestoken van Matthijs van Nieuwkerk. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De DWDD-host denkt namelijk dat Nederland het op Songfestival-gebied nooit zo ver had geschopt zónder Maas. De commentator van het liedjesfestijn is ook in mindere jaren altijd bij het festival betrokken geweest. “Ik heb altijd het gevoel dat het zonder jou niet zo ver was gekomen“, aldus Van Nieuwkerk.

Lange tijd stelde Nederland niets voor op Songfestival-gebied, maar ook in díe jaren was Maas van de partij. “Ik heb het gevoel dat jij die Middeleeuwen die we hebben doorgemaakt met elkaar, die donkere jaren van het Songfestival waarin geen kip keek en we ook altijd Brika Brak wegstuurden die kant op, altijd hebt meegemaakt.”

Van Nieuwkerk vindt dat prijzenswaardig. “Je bent altijd de roepende in de woestijn geweest en nu krijg je misschien wat je toekomt of zoiets.”

Maas herkende zich wel een beetje in wat Van Nieuwkerk zei. “Nou ja kijk, ik heb het altijd verdedigd, ook in jaren dat het slecht nieuws was, omdat ik dacht: het kan wel. Dat is vorig jaar ook gebleken met Duncan Laurence.”

Na de winst van Duncan Laurence schoof Maas zichzelf naar voren als potentiële presentator van het liedjesfestijn, maar daar had de NPO geen oren naar.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen