‘Zonder Cornald hadden we Songfestival niet gewonnen’

Geplaatst op wo 29 jan 2020 om 14:00

Cornald Maas kreeg gisteren in De Wereld Draait Door een flinke veer in de bips gestoken van Matthijs van Nieuwkerk. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De DWDD-host denkt namelijk dat Nederland het op Songfestival-gebied nooit zo ver had geschopt zónder Maas. De commentator van het liedjesfestijn is ook in mindere jaren altijd bij het festival betrokken geweest. “Ik heb altijd het gevoel dat het zonder jou niet zo ver was gekomen“, aldus Van Nieuwkerk.

Lange tijd stelde Nederland niets voor op Songfestival-gebied, maar ook in díe jaren was Maas van de partij. “Ik heb het gevoel dat jij die Middeleeuwen die we hebben doorgemaakt met elkaar, die donkere jaren van het Songfestival waarin geen kip keek en we ook altijd Brika Brak wegstuurden die kant op, altijd hebt meegemaakt.”

Van Nieuwkerk vindt dat prijzenswaardig. “Je bent altijd de roepende in de woestijn geweest en nu krijg je misschien wat je toekomt of zoiets.”

Maas herkende zich wel een beetje in wat Van Nieuwkerk zei. “Nou ja kijk, ik heb het altijd verdedigd, ook in jaren dat het slecht nieuws was, omdat ik dacht: het kan wel. Dat is vorig jaar ook gebleken met Duncan Laurence.”

Na de winst van Duncan Laurence schoof Maas zichzelf naar voren als potentiële presentator van het liedjesfestijn, maar daar had de NPO geen oren naar.

Foto: BNNVARA
24 Reacties op “‘Zonder Cornald hadden we Songfestival niet gewonnen’”


 1. 020Nick

  Mee eens. Die man heeft een bak sheisse over zich heen gehad jarenlang. Nu mag hij de vruchten plukken van zijn harde werken. Geniet ervan Cornald!

 2. Thierry Bardot.

  Lange tijd stelde Nederland niets voor op Songfestival-gebied? dan ben je nog een kind.

 3. WSGAAspf

  Vooral leuk dat Matthijs gisteren Cornald een debutant tafelheer noemde. Is hij vast de honderd keer dat hij in de beginjaren tafelheer was vergeten.

 4. StefanV

  Cornald Maas heeft wellicht enige invloed gehad op de totstandkoming van de keuze voor Nederlandse inzendingen. Meer procesmatig dan muzikaal gezien.

  Sinds 2006 hebben we te vaak B- of C-garnituur gestuurd, nadat in 2005 het volwaardige Nationaal Songfestival werd afgeschaft. Ook is jarenlang een artiest op voorhand aangewezen en dan hoopten we maar dat diegene met een goed nummer op de proppen kwam.

  De laatste jaren gaat de keuze voor artiest en nummer meer hand in hand. Toch blijf ik het jammer vinden dat het publiek geen enkele zeggenschap heeft en dat er geen Nationaal Songfestival meer wordt georganiseerd.

 5. Albert Verlinken

  Mag ik een teiltje. Tijd om hier overheen te gaan in de actuele talkshow ‘Promenade’.

 6. Tvkijker

  Klopt helemaal. Zonder hem hadden we andere inzendingen gehad.

 7. Thierry Bardot.

  Vijfmaal won Nederland het songfestival: 1957: Corry Brokken – Net als toen. 1959: Teddy Scholten – ’n Beetje. 1969: Lenny Kuhr – De troubadour – 1975: Teach-In – Ding-a-dong- 2019: Duncan Laurence Arcade.

 8. respect

  Toffe kundige gast!

 9. Erwin

  @RTL Trol Vandaar je gebruikersnaam. Getuigt van enorme slimheid. Wát een IQ moet je hebben.

 10. Flauwe Kul

  Goed gedaan Cornald! Wil je a.u.b. nu ook het Corona-virus oplossen?

 11. John

  Cornald Maas als presentator … Sorry maar daar is die toch echt te oud voor

 12. Heddy Mallemolen

  Liever Cornald dan Jantje , die is te dom nl.

 13. Sookie Stackhouse

  Wat weety die kneus van ’n Mathijs er nou vanaf…wanneer rot die eindelijk eens op?

 14. bastian

  Dankjewel Corrie! Die man heeft absoluut een belangrijke rol gespeeld, met name de laatste jaren. Ik heb alle vertrouwen in het lied van Jeangu. Nederland gaat opnieuw hoog eindigen, mark my words.

 15. Zomaar

  Het is goed dat het NL publiek het niet meer voor het zeggen heeft.
  Want met die Tros/AVRO leden hadden we dan alleen maar gasten gehad die hun gezicht mogen laten zien in Sterren Muziekfeest op het plein.

 16. xandertje

  Door hem stuurden we jarenlang shalalie inzendingen in!!!!

  Aan hem is het te danken dat het zo lang niet goed ging. En ja dan gaat op een gegeven moment het roer om (had eerder bedacht om kwaliteit in te sturen) en dan is het ‘zijn’ verdienste? Hahhaa.

 17. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Ik benoem Cornald .. tot de meest NIKSzeggende Nederlander aller tijden ….. felicitados beeldbuisvervuiler.
  En dan ben ik nog mild.

 18. Caramba

  Hebben we het nu nog niet door? Matthijs slijmt zichzelf een succes. Het feit dat jij bij hem aan tafel zit betekent:
  A. Dat er een succes te melden valt, dus komt DWDD even meeliften.
  B. Er geen succes te melden valt, maar geen nood, dan slijmt Matthijs het alsnog tot een succes, immers DWDD = succes, succes = DWDD.
  C. dat er een filmpje is waar naartoe gepraat moet worden – ook al gaat het gesprek een andere kant op (maw het gesprek is van ondergeschikt belang en slechts ter decoratie van het filmpje).

 19. Martijn

  Omdat niemand het nog heeft gemeld: die laatste zin is weer ouderwets MC :)

 20. HBaz

  Een flinke veer in de bips? Wat is dit voor grensoverschrijdend gedrag?

 21. Bart

  @Martijn Eens! Die laatste zin is echt heel grappig.

 22. Jelle

  Brika Brak is niet de alcoholische zus van Joan Franka na een nacht doorzakken, maar het Franse bric-à-brac. Betekent allerhande spulletjes van wisselende (vaak bedenkelijke) kwaliteit.

 23. Suzy Wang

  Overbescheten gesproken!

 24. ikweethetbeter

  Volgens mij komt het van Ilse af .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.