Winston praat horrorkijkcijfers Dancing on Ice goed

Als presentatoren hoge kijkcijfers scoren dan verwijzen ze maar al te graag naar de cijfers van Stichting KijkOnderzoek, maar als ze niet zo best zijn roepen ze ineens dat men tegenwoordig toch heel anders tv kijkt en die SKO-cijfers dus niet meer kloppen. Winston Gerschtanowitz is er zo één. Zijn SBS 6-show Dancing on Ice begon in december heel redelijk met 748.000 kijkers, maar de voorbije weken kijken er net iets meer dan 400.000 mensen. Een regelrechte flop dus, maar dat wil hij niet horen.

Op de vraag hoe hoe tegen de Dancing on Ice-cijfers aankijkt, zegt Gerschtanowitz: “Je weet niet meer zo goed met welke cijfers je blij moet zijn in deze tijd. Het lijkt soms alsof mensen het leuk vinden om te zeggen ’dat is een flop’, maar met Dancing on ice scoren we in de week na de show nog zeker 200.000 kijkers extra. Je kunt niet alleen op de ochtend na de uitzending zeggen: en dit zijn de kijkcijfers.

Er klopt niets meer van Stichting KijkOnderzoek, foetert hij. “Nou ja, zo doen we het al dertig jaar en van gewoontes veranderen gaat langzaam. Maar met een simpele druk op een knop bij bijvoorbeeld Ziggo, heb je een veel betere en meer accurate analyse dan via Stichting Kijkonderzoek.”

Wie heeft er in vredesnaam zo’n SKO-kastje, vraagt Gerschtanowitz zich af. “Er schijnen maar 1250 kastjes in Nederland te zijn die de kijkcijfers meten. Nee, ik ken niemand die er een in huis heeft“, briest hij. “Het systeem moet een keer om.

Is het niet gewoon zo dat de kijker nog steeds geen zin heeft in het dertien-in-een-dozijn-amusement van SBS? “Er wordt oprecht gebouwd bij SBS6. Bij niemand heerst het gevoel dat we er al zijn. Het is voor niemand leuk als je niet de pannen van het dak scoort, maar niets is meer vanzelfsprekend, kijk maar naar Jinek op RTL 4.

Vanaf vanavond is Gerschtanowitz te zien als host van de nieuwe dagelijkse quiz 50/50. Dat programma begint om 18.30 uur bij SBS 6.

Het interview met Winston Gerschtanowitz kunt u lezen op Telegraaf.nl.

Lees ook: Dancing on Ice nog steeds in afvoerputje SKO (zondag)

Foto: William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen