Winston praat horrorkijkcijfers Dancing on Ice goed

Geplaatst op ma 20 jan 2020 om 15:30

Als presentatoren hoge kijkcijfers scoren dan verwijzen ze maar al te graag naar de cijfers van Stichting KijkOnderzoek, maar als ze niet zo best zijn roepen ze ineens dat men tegenwoordig toch heel anders tv kijkt en die SKO-cijfers dus niet meer kloppen. Winston Gerschtanowitz is er zo één. Zijn SBS 6-show Dancing on Ice begon in december heel redelijk met 748.000 kijkers, maar de voorbije weken kijken er net iets meer dan 400.000 mensen. Een regelrechte flop dus, maar dat wil hij niet horen.

Op de vraag hoe hoe tegen de Dancing on Ice-cijfers aankijkt, zegt Gerschtanowitz: “Je weet niet meer zo goed met welke cijfers je blij moet zijn in deze tijd. Het lijkt soms alsof mensen het leuk vinden om te zeggen ’dat is een flop’, maar met Dancing on ice scoren we in de week na de show nog zeker 200.000 kijkers extra. Je kunt niet alleen op de ochtend na de uitzending zeggen: en dit zijn de kijkcijfers.

Er klopt niets meer van Stichting KijkOnderzoek, foetert hij. “Nou ja, zo doen we het al dertig jaar en van gewoontes veranderen gaat langzaam. Maar met een simpele druk op een knop bij bijvoorbeeld Ziggo, heb je een veel betere en meer accurate analyse dan via Stichting Kijkonderzoek.”

Wie heeft er in vredesnaam zo’n SKO-kastje, vraagt Gerschtanowitz zich af. “Er schijnen maar 1250 kastjes in Nederland te zijn die de kijkcijfers meten. Nee, ik ken niemand die er een in huis heeft“, briest hij. “Het systeem moet een keer om.

Is het niet gewoon zo dat de kijker nog steeds geen zin heeft in het dertien-in-een-dozijn-amusement van SBS? “Er wordt oprecht gebouwd bij SBS6. Bij niemand heerst het gevoel dat we er al zijn. Het is voor niemand leuk als je niet de pannen van het dak scoort, maar niets is meer vanzelfsprekend, kijk maar naar Jinek op RTL 4.

Vanaf vanavond is Gerschtanowitz te zien als host van de nieuwe dagelijkse quiz 50/50. Dat programma begint om 18.30 uur bij SBS 6.

Het interview met Winston Gerschtanowitz kunt u lezen op Telegraaf.nl.

Lees ook: Dancing on Ice nog steeds in afvoerputje SKO (zondag)

Foto: William Rutten
37 Reacties op “Winston praat horrorkijkcijfers Dancing on Ice goed”


 1. NPO kijker1

  Vanavond 50/50 met Winston minimaal 800.000 kijkers! Zin in een quiz in de vooravond!

 2. Tom

  ‘Kijk maar naar Jinek bij RTL4’? Hoeveel schelen de cijfers van Eva i.t.t. haar laatste seizoen bij NPO1? Volgens mij amper. Daarnaast is dit een goede score voor het tijdslot 22.20-23.30, wat 400.000 kijkers op de zaterdagavond op SBS6 absoluut niet is.

 3. Jamai

  Geloof mij er wordt gemanipuleerd met het achterhaalde kastje uit de vorige eeuw.
  Wat raar dat alles te meten is behalve de tv zenders?
  Op Youtube kun je precies zien hoeveel views een video heeft waarom kan dit nog steeds niet op tv?

 4. Dries Roel Vink

  Winston, de flapdrol, waait met alle winden mee, zolang het hem maar uitkomt.

 5. Caramba

  Alleen al die plastic glimlach is voor mij genoeg om in de vermijdingsmodus te schieten.

 6. 1NPO kijker

  NPO kijker1
  Mon 20 Jan 2020 om 15:31

  hahahahahahahahahaha

 7. 1NPO kijker

  RTL verliest kijkers
  NPO stabiel

 8. 1NPO kijker

  Reuzenpanda’s Rhenen hebben het gedaan.

 9. ℙluk van den ℙettenflet Ⓟ

  Stel dat hij met een andere Co-presentatrice deze show zou presenteren…
  Het is maar een gedachte natuurlijk.

 10. Jan

  @Pluk van den pettenflet: dan zou jij nog gaan zeuren en klagen. Je bent gewoon een omhoog gevallen, onaangenaam kutwijf die denkt dat ze heel wat is en maar aan 1 stuk jammert en afkeurt. Zou maar wat pilletjes slikken…

 11. Ron

  Eens met het betoog van MC rond de persoon Winston G., het vroeg-grijze toptalentje van Talpa. Het is nog steeds een representatief aantal van de bevolking die zorg dragen voor deze kijkcijfers elke dag. Het is verouderd, eens, maar tot er een ander systeem er is zal hier vanuit worden gegaan. Zo liggen de feiten. Uitgesteld kijken wordt de laatste een week na uitzending wel er bij opgeteld en dat is voorlopig wel.

 12. Rick

  Zou je Winston hier ook over horen als er 3 miljoen mensen naar dat programma zouden kijken? Denk het niet.

 13. J

  @Jamai 15:33

  Je loopt te zwetsen met je “geloof mij maar”….
  Je kletst uit je nek.
  Paar weken geleden in Promenade hadden ze een geniale persiflage over programmamakers die tegenvallende kijkcijfers hadden en zich daaruit wilde redden (het ging toen over hun eigen programma). Daar gebruikte ze exact dezelfde onzin argumenten als flapdrol Winston nu gebruikt 😂😂😂. Ik denk niet dat Winston die heeft gezien anders was ie nu niet met deze waardeloze smoesjes gekomen😄

  Lachwekkend is ook Winstons quote “Er wordt oprecht gebouwd bij SBS”.
  Want tot nu toe is er de laatste tijd enkel en alleen maar pauper-tv bij gekomen of het herhalen of kopiëren van stokoude succesnummers. Er is werkelijks niks fatsoenlijks gebouwd bij die club daar, wat een armoede…..

 14. G.ossip

  Ja moeilijk te verhappen he die kijkcijfers, kick Patty er maar eens uit en vooruit ga zelf ook wieberen,zet er een leuk koppel neer ..niet deze oude meuk.

 15. L.

  En ik ken niemand die naar die show kijkt. Het is nooit het gesprek bij de koffieautomaat. Maak eens wat anders, iets dat verrast. Dit kennen we nu wel

 16. Jelle

  @jamai: als je een betere meetmethode dan deze weet, mag je t zeggen. Alle doorgiftes meten mag niet van de privacywet (en dat is maar goed ook) en een tien keer zo groot panel kost veel meer geld. Deze representatieve steekproef van 1250 zorgvuldig binnen verschillende leeftijden en woonplaatsen is zorgvuldig opgebouwd en werkt prima.

 17. Mick

  ”We zijn echt aan het bouwen.”

  Ben dan ook van deze tijd. De trend in de entertainment is immersiveness en thema. Dit zie je bij films in bioscopen, attractieparken en theater. Maar wat doet SBS6? Een quiz in een standaard LED-decor zonder betekenis. Misschien is het eens tijd om écht mee te gaan met de tijd en die weekendshows grootschaliger te maken in verhaal en decor.

 18. A.M.

  Tot nu toe heb ik alle afleveringen van Dancing on Ice gezien en ervan genoten. Nee, ik heb geen kastje in huis.

 19. Hans Kazan?

  Wie is deze verlopen goochelaar op de foto?

 20. RoccoS

  Met digitale televisie heb je toch helemaal geen kastjes meer nodig om te zien welke zenders iedereen zit te kijken. Dat kunnen ze bij Ziggo/KPN/enz. gewoon real-time zien in hun systemen voor al hun abonnees. Of ze die gegevens delen met Stichting KijkOnderzoek is natuurlijk een ander verhaal.

 21. Wateenwitz

  Winston kijkt ook Promenade

  #geenrepresentatievenederlander

 22. COkijker

  Wanneer stopt Mediacourant/Talpa nou eens met het bashen van RTL of de NPO, John de Mol wil overal zijn vingertjes in hebben. Nog effe en Talpa koopt SKO kunnen ze dat ook beïnvloeden

 23. yui

  SBS is nog aan het opbouwen
  AL bijna vier jaar HET excuus!

 24. Commerciële Yoghurt

  @MC,

  Jullie liegen alsof het gedrukt staat!
  Wij noemen dat stemmingmakerij.
  Het enige wat WG zegt is dat de meting van de cijfers op de schop moet. En daar heeft hij volkomen gelijk in!

 25. MEdiaPower

  @Jamai
  Uit onderzoek blijkt dat 1250 mensen een redelijk goed beeld geeft naar waarheid. Misschien zal er een 1000ste minder kijken of misschien een 1000ste meer, maar de kijkcijfers gaan er echt niet heel veel anders zien als je echt elke kijker meet.

  Daarbij is wat Winston aangeeft helemaal niet het geval, je kunt niet cijfer meten met alleen de provider, aangezien kpn een stuk duurder is dan bijv. tele2. Daardoor automatisch ook de doelgroep en kun je nooit een goed beeld krijgen, dat terzijde is het gewoon een inbreuk op de privacy, een ziggo mag de gegeven die hij krijgt van jou niet zomaar delen met derden.

 26. Sven L.

  “Kijk maar naar Jinek”. Daarmee verwijst hij naar – jawel – dezelfde kijkcijfers van SKO…. en bij de concurrent is het ineens wel een deugdelijke methode?

  Vreemde conclusie trekt hij.

 27. Erland

  Hi Winnie,
  Een marktaandeel van 4.8 % voor zo’n dure show doet mij pijn.

 28. ach komt uit de incestueuze geldgraai familie van Talpa

  onbetrouwbaar mannetje zonder enige kwaliteit.

  Dit zijn de verhaaltjes om John te pleasen. Brrrrrr

 29. Suzy Wang

  Eerste fase is altijd ontkennend.

 30. Mick

  Op ZiggoGo is 50/50 een grote flop.

 31. Voorbij

  De tijd van Winston en televisie is echt voorbij.
  Alleen Winston heeft het nog niet helemaal door (of doet alsof).

 32. NPO kijker1

  50/50 is niet goed, wordt toch geen 800.000 kijkers denk ik…

 33. Twan

  Ik ken iemand die voor tv werkt en een hele dag dat kastje op een bepaalde zender heeft staan en heeft een heel groot gezin. Dat tikt lekker aan hoor :))

 34. Media Man

  @Tom prc gaat hij Jinek erbij halen

 35. Peet

  Mijn ouders hebben heel lang zo’n kastje gehad. Ze moesten daarnaast ellenlange vragenlijsten beantwoorden om een profiel te maken. Het probleem was toen wel dat het superomslachtig werkte. Met een aparte afstandbediening moesten ze namelijk aangeven dat ze iets aan het kijken waren. In het begin deden ze dat best braaf, maar na een tijdje vergaten ze het of hadden er geen zin meer in. Pas 2 jaar later ofzo werd het weer opgehaald. Geen idee wat ze met hun data deden, maar betrouwbaar was het in ieder geval niet nee

 36. Suzy Wang

  @Peet na jou betoog zie ik sbs ineens heel anders.Het is n geweldige zender met heel veel sucses volle programma’S

 37. brigitte

  @peet lijkt die Winston dus toch gelijk te hebben!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.