VPRO-Teun in shock: ‘Zes uur per dag op telefoon’

Teun van de Keuken is recentelijk tot de ontdekking gekomen dat hij een smartphoneverslaving heeft. Hij zat volgens zijn schermtijdapp zes uur per dag te twitteren, appen en kranten te lezen. “Naast de Volkskrant vooral sport- en entertainmentnieuws. Gedachteloos“, schrijft hij in zijn column in de Volkskrant. Van de Keuken is behoorlijk wakker geschud door zijn schermtijdapp. “Wat ik vooral beangstigend vind is de gedachteloosheid waarmee ik naar mijn telefoon grijp.

Hij bedoelt daarmee dat hij helemaal niet in de gaten heeft dat hij zo vaak op zijn mobiel zit. “ Voor mijn gevoel zit ik heus niet uren achter elkaar op mijn mobiel, maar kennelijk tellen al die (tientallen, honderden?) keren dat ik dat apparaat pak uiteindelijk op tot vele uren per dag.”

Inmiddels heeft Van de Keuken stappen ondernomen. “Nu staan bijna alle apps op mijn telefoon helemaal uitgeschakeld, behalve WhatsApp (wie kan zonder?) en de echt noodzakelijke zoals de reisplanner.”

Het heeft gewerkt. “Gisteren zat ik nog geen uur op mijn telefoon. Tien minuten daarvan had ik besteed aan het checken van mijn schermtijd.”

De Volkskrant-column van VPRO-Teun kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen