Henry van Loon blijkt kijkcijferprofeet

Als het allemaal toch niet blijkt te lukken met Promenade, dan zullen omroepen in de rij staan om Henry van Loon binnen te halen als kijkcijferprofeet. Al sinds de eerste aflevering van Promenade voorspelt hij week na week met uiterste precisie de kijkcijfers van het programma en daar zijn veel mensen van onder de indruk. “Dank allemaal, ik wil wel even benadrukken dat Promenade elke week weer een ‘team effort’ is. Ik ben niet 1 of ander orakel ofzo“, zo reageert de tv-personality.

Hij vervolgt: “We doen het ècht samen, ik, de gasten èn de redactie doen elke weer ons uiterste best. Gelukkig zie je dat terug in de kijkcijfers.

Van Loon voorspelde voor de eerste aflevering rond de 200.000 kijkers (werden er 210.000), voor aflevering twee minder dan 200.000 kijkers (werden er 107.000), voor aflevering drie op dik 200.000 kijkers (werden er 224.000) en voor de vierde aflevering van gisteren meer dan 300.000 kijkers (werden er 313.000).

Bekende Nederlanders vinden dat supergeestig. “Hahaha Henry van Loon die al drie weken op rij in Promenade de kijkcijfers van Promenade correct voorspelt. de Proficiat Promenade Profiterole komt je kant op“, zegt Tim Hofman bijvoorbeeld.

Promenade heeft het niet makkelijk op de zondagavond van NPO 3. Het programma begint als Heel Holland Bakt nog bezig is. Daar kijken tien keer zo veel mensen naar.

Foto: Wim Kluvers, NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen