Henry van Loon blijkt kijkcijferprofeet

Geplaatst op ma 13 jan 2020 om 14:40

Als het allemaal toch niet blijkt te lukken met Promenade, dan zullen omroepen in de rij staan om Henry van Loon binnen te halen als kijkcijferprofeet. Al sinds de eerste aflevering van Promenade voorspelt hij week na week met uiterste precisie de kijkcijfers van het programma en daar zijn veel mensen van onder de indruk. “Dank allemaal, ik wil wel even benadrukken dat Promenade elke week weer een ‘team effort’ is. Ik ben niet 1 of ander orakel ofzo“, zo reageert de tv-personality.

Hij vervolgt: “We doen het ècht samen, ik, de gasten èn de redactie doen elke weer ons uiterste best. Gelukkig zie je dat terug in de kijkcijfers.

Van Loon voorspelde voor de eerste aflevering rond de 200.000 kijkers (werden er 210.000), voor aflevering twee minder dan 200.000 kijkers (werden er 107.000), voor aflevering drie op dik 200.000 kijkers (werden er 224.000) en voor de vierde aflevering van gisteren meer dan 300.000 kijkers (werden er 313.000).

Bekende Nederlanders vinden dat supergeestig. “Hahaha Henry van Loon die al drie weken op rij in Promenade de kijkcijfers van Promenade correct voorspelt. de Proficiat Promenade Profiterole komt je kant op“, zegt Tim Hofman bijvoorbeeld.

Promenade heeft het niet makkelijk op de zondagavond van NPO 3. Het programma begint als Heel Holland Bakt nog bezig is. Daar kijken tien keer zo veel mensen naar.

Foto: Wim Kluvers, NTR
30 Reacties op “Henry van Loon blijkt kijkcijferprofeet”


 1. Ron

  Wordt ook erg goed terug gekeken. Pareltje op de Nederlandse TV. Mocht dit geen 2e seizoen krijgen dan is het wel duidelijk waar de NPO het alleen om te doen is; alles voor de kijkcijfers, niet kijkend naar kwaliteit.

 2. MarkoV

  Het duurde even maar wat een goede programma. Geen idee hoe ze dit hebben verkocht aan de NPO? Ik denk nu bij elke talkshow hè dit is promenade.

 3. Errie

  Dit is te moeilijk voor mij, geef mij maar De Scheetjes.

 4. Timo

  Eindelijk eens goede televisie. Kijk het met plezier terug. TEL DIE CIJFERS DUS MEE, SKO. Als we met z’n allen alleen naar live kijkgedrag blijven kijken, wordt goede televisie de nek omgedraaid. HHB is domme mensen televisie. Dit is slimme televisie, niet voor iedereen geschikt. Het grootste deel van de bevolking bestaat uit plurken en proleten, zou Youp zeggen. De groeten.

 5. Joker

  Ik lig niet schaterlachend op de grond maar het is wel leuk om te kijken en slim/goed gemaakt.

 6. ?

  Wat vond Angela de Jong ervan?

  Die zal de humor niet snappen denk ik zo.

 7. xandertje

  Ik ben fan, en toch kan het een stuk beter. Maar de promenade is lang….

 8. Remi

  Heel erg lang geleden dat ik zó heb genoten van een televisie programmaatje.
  … op die vreselijke NPO ook nog, het moet niet gekker worden … ;)

  Bij uitzending 2 ben ik, al zappend, “ingehaakt”..
  Jongens en meisjes, wat is dit gaaf !

  #VerliefdopEva … dat was al zo sinds haar theatershow “Spiritus”.

  Bosbrandjes in Australië, en we mixen er even een
  een Schevenings vreugdevuurtje doorheen … ;)

 9. david

  heb de eerste af levering gekeken en nog een keer op uitzending gemist maar is niks voor mij Promenade. maar als andere mensen het wel leuk vinden prima toch

 10. Johnny👀

  Is toch altijd schrikken als dat hoofd onverwachts op tv verschijnt tijdens zappen, hij kan zo in dat programma van die J.de Mol.

 11. Vrijdag

  Henry van Loon is een wegzapper wat mij betreft. Wat moet die uitstralingsloze droplul sowieso op teevee.

 12. Curryworst

  @Ron
  Mon 13 Jan 2020 om 14:45
  Het wordt helemaal niet goed teruggekeken.
  Vorige week lineair: 224.000 kijkers
  Met uitgesteld kijken erbij totaal: 252.000 kijkers

 13. Ron

  Humor is ook niet altijd gemaakt om te schaterlachen. Het is heel doordacht en subtiel en met hier en daar een boodschap aan degene die zich aangesproken voelen bij al die showrubrieken en talkshows; een grote spiegel dus. De hele week i zul je dus in al die programma’s de voorbode gaan zien wat je dan zondag allemaal weer sterk wordt uitvergroot in Promenade. Dat is 1 grote inspiratiebron. Briljant!

 14. Huib

  Erg leuk. Zeker dat filmpje over jakhals Erik als talkshowpresentator.

 15. Jantje

  “Zullen we ff kijken” “Ja leuk”

 16. Feut

  Hij heeft de fluit in Jennifer gehangen en dat verdient hulde.

 17. sukkel

  Team effort !! spreek Nederlands

 18. Reageerder

  Even terug gekeken, het was weer een prachtige uitzending.

 19. 1-2-tjuh

  Was best wel grappige satire en met plezier gekeken totdat die Van Loon begon te bezingen dat wij ons luxe leventje vaarwel moeten zeggen en heel kansloos Afrika hier in NL moeten verwelkomen. Ik zou zeggen Henry voeg de daad bij het woord, geef je luxe TV leventje op, schenk 65% van je spaargeld en inkomen aan Afrika, ga de mensen aldaar helpen met het bouwen van scholen en andere voorzieningen, of neem een Somalisch gezin in huis. Maar hou op met dat hypocriete linkse gezwets van je, zoals je vriend met vooral geen vliegschaamte Dolf Jansen, door vooral anderen te vertellen wat zij zouden moeten doen. Practice what you preach en hou anders je hypocriete muil.

 20. Sjors van Kempen

  Nu al het beste programma van 2020.

 21. Doelgroep

  Alleen al om de outfits het kijken waard. Heerlijke tv.

 22. Ron

  Eva Crutzen als parodie op al die influencer hittepetitten is echt briljant met dat domme gelach er tussendoor.

 23. Malibu

  Nou ik rol wel schaterlachend van de bank! Geestigste programma sinds jaren op de buis man man wat is dit goed gemaakt. Tot in de puntjes verzorgd, elk detail – en dat zijn er heel veel – klopt.

 24. StefanV

  Ik keek de eerste keer en dacht: wat is dit in vredesnaam? Dat denk ik eigenlijk nog steeds, maar ik vind het bijzonder vermakelijk. Stukje bij beetje wordt Promenade steeds populairder. Prachtig, die persiflages op de “deskundige” mening van al die leeghoofden op tv.

 25. W.Weerlee

  Maar een beetje meer vaart kan geen kwaad.

 26. MediaPrak

  Promenade is gewoon heel erg leuk.

 27. Drs. G.A.E.S. Bierhalen

  Dit is satire a la Jiskefet! Dat het lang mag blijven bestaan.

 28. De positivo

  Eén schaterlach per aflevering mijnerzijds is al genoeg. Dat lukt iedere aflevering.
  Geweldige dansscene dit keer. Op naar de miljoen kijkers…. Kan niet wachten op de volgende aflevering.

 29. Erwin

  Profiterolr

 30. gerdien

  Het is zeldzaam geestig, satire op alle -moderne- mediaverschijnselen tegelijk en daar tussendoor dan ook nog de persoonlijke verhoudingen tussen host en deskundigen. En dan ineens zo’n rap/dansstukje tussendoor: hilarisch.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.