‘Tip voor Op1 en Jinek: eindig ook later dan de ander’

De talkshows Op1 en Jinek moeten niet alleen hun best doen om eerder dan de ander te beginnen, maar ook later dan de ander te eindigen. Dat zegt Fons van Westerloo, voormalig topman van zowel RTL al SBS, in het AD. Zowel Op1 als Jinek mikken nu vooral op het aanvangstijdstip. “Ik vond het gek dat Op1 op maandag eerder stopte dan Jinek. Zo geef je jouw kijkers de kans om toch even bij de concurrent te buurten. Ik zou zeggen: ga juist één minuut langer door dan RTL 4.”

NPO1 zendt deze hele week geen reclameblok uit voorafgaand aan Op1, maar het is RTL 4 dat de meest rigoureuze maatregel heeft genomen: gedurende de hele eerste uitzendperiode is er geen reclame te zien tijdens Jinek en dat is een unicum voor een commerciële zender.

Het is alleen niet houdbaar, aldus Van Westerloo. “Anders krijgen ze bij RTL 4 de bazen in Luxemburg op hun dak. Die willen ongetwijfeld dat er aan een goed bekeken programma ook goed verdiend wordt.

De talkshow van Eva Jinek is al een geoliede machine. Heeft hij een tip voor de makers van Op1? “We weten dat ook kleine dingen kijkers weg kunnen jagen. Zo viel mij op dat presentatrice Willemijn Veenhoven in de eerste uitzending van Op1 lager zat dan haar mannelijke tegenhanger. Dat staat raar en is makkelijk te fiksen.

Het is nog niet bekend hoeveel maanden RTL 4 precies doorgaat met Jinek. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ze om de drie maanden zou gaan afwisselen met Beau van Erven Dorens, maar onlangs sloot ze niet uit dat ze toch wat langer blijft zitten.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen