Thomas Berge: ‘Bijna koos Songfestival voor mij’

Thomas Berge is dit jaar bíjna verkozen om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Dat heeft de zanger zelf donderdagavond gezegd in Boulevard. De bijna-verkiezing van Berge was het openingsnieuws van Boulevard. De zanger stond zelfs aan de desk om erover te praten. “Het was heel spannend. Voor zo ver ik wist was ik echt één van de laatste vier, dus het was onwijs spannend“, aldus volkszanger, die het naar verluidt allemaal erg spannend vond.

Uiteindelijk is er voor Jeangu Macrooy gekozen. “Toen het bekend werd gemaakt, was ik supertrots op hem, want hij komt uit Enschede en ik begreep het helemaal, maar ik had dat liedje nog liggen. Toen dacht ik: laten we het maar uitbrengen. Het was echt kantje boord.”

Berge had het liedje meegenomen naar Boulevard. Lost, heette de dertien-in-een-dozijn-ballad. “Ik zat in de studio en we maakten een nummer en terwijl het nummer ontstond, dacht ik: dit moet mijn inzending zijn.

Niemand minder dan Jan Smit bracht hem op het idee om een nummer in te sturen. “Een paar maanden terug had ik een lunch met Jan Smit en hij is natuurlijk Mister Songfestival, mag ik nu tegenwoordig wel zeggen. Op een gegeven moment was het zo dat ik vroeg van: ‘Hoe werkt dat nou eigenlijk?’ Toen zei hij: ‘Je moet gewoon een inzending doen. Misschien gaat het lukken, misschien niet, maar er is een commissie.’

Het is allemaal dus niet gelukt en dat is maar goed ook, bitchte Marc van der Linden in de studio. “Je liedje is naar mijn mening ook niet iets waarmee we zouden gaan winnen.

Volgend jaar gaat Berge het opnieuw proberen. “Ik ga volgend jaar precies weer hetzelfde doen. Ik zou het te gek vinden om daar te staan.

Foto: RTL

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen