Wilfred Genee pissig op tv-journalist AD: ‘Dikke duim’

Wilfred Genee was donderdag best wel verbaasd over een artikel dat tv-journalist Dennis Jansen van het AD heeft geschreven naar aanleiding van de oogoperatie van zijn sidekick Rick Romijn. Dat heeft hij laten weten op Radio Veronica. Genee maakte dinsdag bekend dat Romijn afwezig is in verband met een netvliesloslating, maar deed daar eerst behoorlijk lacherig over omdat hij de ernst van de situatie nog niet doorhad. Daarop belden kijkers in dat het toch echt best ernstig is.

Jansen belde het AD op en maakte er vervolgens een smeuïg artikel van met de kop ‘Luisteraars voelen zich ongemakkelijk bij melige toon Wilfred Genee over sidekick’. “We moeten nu ook oppassen met de toon die we aanslaan, natuurlijk. We haalden zelfs het AD”, merkte Genee gisteren op.

Sidekick Niels van Baarlen: “Dat vind ik heel raar. Ik zag die kop in het AD en dacht: dit slaat werkelijk echt helemaal nergens op.

Wilfred Genee: “Dennis Jansen is een uitstekend verslaggever. Hij belt mij vanochtend en zegt: ‘Wilfred, ik lees net iets op Mediacourant dat er iets aan de hand is met jouw collega Rick.’ Ik zeg: ‘Nou, dat klopt. We hadden in eerste instantie het idee dat het wel meeviel, maar toen belden er allemaal luisteraars in. We schrokken er toen zelf ook wel van.’

Vervolgens tikte Jansen er een artikel over, maar gebruikte daarbij volgens Genee zijn dikke duim. “Hij had er toen in eerste instantie van gemaakt dat men geïrriteerd zou zijn, dus ik appte hem nog van: ‘Ik weet niet waar je dat vandaan haalt dat mensen geïrriteerd zijn.’

Wij hadden zelf ook niet door dat het zo ernstig was, wij schrokken er ook heel erg van en nu staat er ‘ongemakkelijk’. Ik kreeg ook nog een app van Rick, van: ‘Helemaal niet.’ We moeten gewoon grappen kunnen maken.

Lees ook:
VI-collega’s geinen over netvliesloslating Rick Romijn (gisteren)
Rick Romijn moet jaar herstellen van oogoperatie (vandaag)

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen