RTL stopt na ruim tien jaar met omstreden astrotelevisie

Na Talpa Network trekt ook RTL Nederland de stekker uit het omstreden genre astrotelevisie. Het programma Dit Is Mijn Toekomst wordt over tien dagen definitief uit het uitzendschema van de RTL-zenders gehaald. Dat heeft de zendergroep bevestigd. Het is over en uit met deze vorm van geldklopperij. “RTL vindt de content van Dit Is Mijn Toekomst anno 2020 niet meer bij onze zenders passen en zal het daarom niet langer uitzenden“, laat een woordvoerder weten in een reactie.

Dit Is Mijn Toekomst is nog enkele dagen te zien bij de zenders van RTL. “Bij RTL 4 was op oudejaarsdag de laatste uitzenddag, bij RTL 5 is laatste uitzending te zien op 10 januari.

RTL gaf in december 2018 al aan te overwegen om te stoppen met al die astrobagger. Dit Is Mijn Toekomst raakte vlak daarvoor in opspraak omdat een astrovrouwtje armlastige kijkers financiële voorspoed beloofde als ze zouden bellen met het dure 0909-nummer à 1 euro per minuut.

Belachelijk, vond ook minister van Financiën Wopke Hoekstra. Destijds: “Ik adviseer consumenten – zeker wanneer zij beperkte financiële middelen hebben – om goed na te denken voordat ze hun geld uitgeven.

Talpa maakte in november bekend per 1 januari 2020 te stoppen met het soortgelijke Astro TV. Ook die zendergroep vindt de astrotelevisie niet langer bij zichzelf passen.

Programma’s als Dit Is Mijn Toekomst en Astro TV werden wel uitgezonden door RTL en Talpa, maar niet door hen gemaakt. Het gaat hier om ingekochte zendtijd door derde partijen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen