Jan Roos vindt Eva Jinek truttig, flauw en slap

Jan Roos vindt dat RTL met Eva Jinek een buitengewoon matige journalist in huis heeft gehaald. Dat zegt hij in de podcast Littekens. Jinek is echt helemaal niets, vindt Roos. “Eva Jinek stapt dan over, good for her en dat gun ik haar ook, maar ik vind het een bijster slechte interviewster. Niet alleen omdat het een beetje truttig, emotioneel, flauw en slap is, maar ze heeft zichzelf ook wel gepresenteerd toen ze met het fotootje van Hillary Clinton in haar hand Hillary Clinton ging interviewen.

Met het Clinton-interview heeft Jinek zich gediskwalificeerd, vindt Roos. “Toen liet ze zien wie ze was. Nee, dat is geen momentopname. Dan moet je zeggen: ‘Die kan ik niet interviewen.’ Die vrouw had president van Amerika kunnen worden, dan zijn er heel veel vragen te stellen hoor. En als je dan komt: ‘Oh, ik kijk altijd naar jouw fotootje!’ Het is geen poesiealbum dat je aan het vullen bent.”

Koestert hij niet gewoon heel veel wrok jegens Jinek, die hem een keer met de grond gelijk maakte in haar talkshow? “Ik was bij Eva Jinek. Anderhalve dag lang word ik opgebeld over mijn politieke belevenis, wat wij willen, onze doorberekende cijfers. De hele tijd had ik dat mens weer aan de lijn. Toen ging ik er zitten en het was helemaal vooropgezet met tweetjes van vijf jaar oud, dat ik Tofik Dibi een wachtgeldpoot noemde.”

Een walgelijk vooropgezet toneelstukje, aldus Roos. “Alles stond al klaar om aan te tonen dat ik een ongelooflijk domme boerenlul ben.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen