Royaltyfangirl Sandra Schuurhof is kijkcijferflop

Geplaatst op wo 15 jan 2020 om 8:15

De SBS 6-kijker zit totaal niet te wachten op een wekelijks uurtje Oranje-ditjes-en-datjes met Sandra Schuurhof. De première van haar programma Hart van Oranje kwam dinsdagavond om half tien niet verder dan 250.000 kijkers (5,1 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Schuurhof is een echte royaltyfangirl: lieden met blauw bloed kunnen in haar ogen echt helemaal niets verkeerd doen. En als er iemand aan de royals komt, dan barst zo zo ongeveer uit haar voegen.

Het bleek laatst toen ze samen met royaltycriticus Guido den Aantrekker achter de desk stond van Shownieuws. Ze veranderde zo ongeveer in de hulk toen hij met een kritische mening over enkele royals kwam.

Van Hart van Oranje kunnen we dan ook geen kritisch-journalistiek royaltyprogramma verwachten. Het is één groot fandocument, maar dan wel een erg slecht bekeken fandocument.

SBS 6 presenteerde Hart van Oranje als de ‘eigentijdse’ tegenhanger van EO’s Blauw Bloed met Jeroen Snel. “De baard van onze koning, iedere stap van Meghan Markle, de discussies over de kosten van ons koningshuis. Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws over onze eigen Oranjes en buitenlandse koninklijke huizen. Ik denk dan ook dat er absoluut plek is voor een eigentijds royaltyprogramma“, zei Talpa’s tv-baas Marco Louwerens eerder.

Nou, dat zal Louwerens nu best een beetje tegenvallen. Net als de rest van de SBS 6-kijkcijfers overigens. De Meest Opmerkelijke Records trok ervoor 190.000 kijkers (3,3 procent) en Hart van Nederland trok erna 452.000 kijkers (11 procent). Shownieuws trok op de late avond 298.000 kijkers (10 procent).

Foto: SBS
40 Reacties op “Royaltyfangirl Sandra Schuurhof is kijkcijferflop”


 1. Johnny👀

  250.000 is nog erg veel voor zo’n saai onderwerp.

 2. NPO Kijker

  Wacht maar af! De kijker moet dit programma nog vinden! Volgende week als ook de nieuwe vooravond begint wordt alles anders!

 3. Talpa De witte motor

  Tja, wat moet je nog zeggen over de programmering op Talpa TV.

  Valt bijna niet meer serieus te nemen.

 4. Smulpaap

  Marco Louwerens heeft ook functies in zijn carriere gehad, waarin hij geloofwaardiger was.

 5. Wendy

  Wat is zij ontzettend irritant. En ver over de houdbaarheidsdatum. Doe maar geen contractverlenging.

 6. TVjunkie

  @NPO kijker…..hahaha moet alweer om je lachen….houd op met me hoor.

 7. Mediamaatje

  Sandra heeft ook totaal geen sympathieke uitstraling, dat kan ook meespelen. Dat lange zwarte haar komt ‘hard’ over, pinnige manier van presenteren en ze slijmt open en bloot bij de royals. Ze wil graag deel uitmaken van dat wereldje, en maakt vooral het programma dat ze zelf leuk vindt, niet wat het publiek kennelijk de moeite waard vindt.

 8. Eva

  NPO KIJKER,droom lekker verder met je onzin praatjes,vorig jaar riep je steeds TALPA komt eraan.Nou waar blijven die kijkcijfers dan.

 9. ome h

  Had hier toch meer kijkers voor verwacht

 10. NPO kijker 1

  Ik heb niets gezien dus geen mening

 11. By the way

  Ik zag in een onbewaakt moment iemand die een make over kreeg zodat ze een beetje op prinses Beatrix leek…

 12. dealertje

  erland is dol op je San

 13. Suzy Wang

  was naar repetitie niet gekeken.

 14. Rob Boss

  Hoe kan het nou dat SBS alleen maar programma’s uitzendt die niet bij hun DNA passen. Kies een keertje wat je wil zijn. Je kan niet alles zijn, kies een richting en hou daar aan vast.

 15. Suzy Wang

  Die grefo van Blauwbloed die weet niet beter. Sandra schuurhof daar had uk wel meer van verwacht. Wat n kinderachtig programma voor n volwassen vrouw.

 16. MolTalk

  Ja, maar John bangt haar toch?

 17. Herman Lichtinga

  Wie blijft er nu nog zitten voor een show over het….koningshuis??
  Over het algemeen zijn hoogbejaarden dol op deze familie. De juiste doelgroep. Waarom niet gepresenteerd door een allochtoon of kansenparel? Dat is superhip vandaag de dag.

 18. Snake Charmer

  SBS6 begint 2020 echt slecht ik weet dat de zender al jaren slecht gaat maar dit is weer een nieuw dieptepunt.

 19. De Mol ziet zijn miljarden verdampen

  @Snake Charmer
  Niet alleen SBS,. maar zo’n beetje alles dat onder Talpa valt draait matig tot slecht.

 20. Knakworstje.

  Wie zit er nog op zo`n programma te wachten, ?

  Ze leven en vliegen er maar op los, en de werkmensen moeten het allemaal betalen, vaak hebben ze nog geen dubbeltje meer om om te draaien.

  WEG met dat koninklijke huis,vroeger vond ik het wel leuk, nu moet ik er van kotsen.

 21. Sven L.

  De Oranjes kunnen best een programma vullen, maar dan moet er wel iets te verslaan zijn. Staatsbezoeken bijvoorbeeld. Was daarmee begonnen denk ik dan. Langzaamaan bekend worden bij het kijkerspubliek en dan, heel voorzichtig kun je gaan denken aan een wekelijks programma.

 22. Jos

  Vraag me af of de commentatoren op deze dite het programma wel gezien hebben? In z’n soort namelijk een prima programma met een vakkundige presentatie. Zou misschien beter op zondag namiddag geprogrammeerd kunnen worden? Tijdstip nu moeilijk voor de doelgroep en bestaan van het programma nog weinig bekend geloof ik.

 23. Boerenverstand

  Schuurhof werd met net zoveel poeha binnengehaald als Westerik. Kan ook bij het dameskransje op Net5.

 24. sukkel

  OOk zo een aanfluiting die Sandra mens denkt dat ze heel wat is !

 25. Max

  Ik ga straks toch eens het programma terugkijken wat er om half 9 op SBS werd uitgezonden. Waar zijn ze toch mee bezig daar? Er is gewoon geen fuck meer over van SBS sinds Erland de scepter zwaait over de programmering, of moeten we nog steeds geduld hebben….Nu zit iedereen dat drama programma MAFS te kijken! SBS kom met een alternatief!!!!!!! ZO maak je het Petertje wel erg makkelijk…..

 26. Remi

  Deze dame heeft een óngekend erotische uitstraling.
  Maakt niet uit of ze iets te melden heeft … ;)

 27. Kris

  Hoe zit het eigenlijk met succeszender net 5 van zus Linda, ook zo’n dieptepunt met iedere avond een ouwe film.

 28. Gerard Bowling

  Sandra is een kundige journaliste en bovengemiddeld intelligent dus ik begrijp niet waarom ze zo’n stupide programma presenteert ÉN ik ben uitermate verbaasd dat ze een koningshuis fan is…. Leve de republiek!!!

 29. MediaPrak

  Als je directie van je TV poot uitsluitend naar successen van andere zenders kijkt en daar, bijna wanhopig, een ‘eigen versie’ van maakt, in plaats van een originele zender invulling en lange termijn filosofie, dan is het faillissement van je zendergroep wel heel duidelijk. Dus Sjon: Dat er in een supermarkt meerdere potjes pindakaas staan komt door smaak en prijsverschil. Bij comm tv is geen sprake van prijsverschil (het zit immers allemaal in je basis-kabelpakket). Dan komt het aan op smaak(lees:kwaliteit)verschil. En als die er niet is, of erger, je ‘huismerk’ significant van minder kwaliteit is, moet je ’t niet gek vinden dat de overgrote meerderheid van’ je publiek’ voor de A merken NPO en RTL kiest. Nog erger dat je ‘je publiek’ en adverteerder zelfs zo minacht dat je denkt dat je een flauwe sitcom 58 keer kunt herhalen.

 30. Bart M.

  Het lijkt wel of ze bij Talpa een soort van kadaverdiscipline meegekregen hebben het circus ten gronde te richten. Volgens mij wordt er meer naar de kijkcijfers van Talpa dan naar de programma’s gekeken.

 31. Mick

  Lingo blijkt echt een goede zet geweest.

 32. Mick

  Ik vind het trouwens wel langzaam op gang komen dat ‘nieuwe SBS6′. De ochtend en middag is nog altijd niks, waarom niet elk uur ’s ochtends en overdag een kort nieuwsbulletin. Waarom geen ochtendshow? Waarom nu pas die vroege vooravond opzetten? Waarom straks pas Hart van Nederland aanpakken? En die Late Night Show is aan een stille dood gestorven.

  22.30 Hart van Nederland
  23.00 De Late Show met Matthijs van Nieuwkerk (ma-di-wo-do)/Jeroen Pauw (vrij-zat-zon)

  Shownieuws naar Net5 en enkel in de vooravond op SBS6.

 33. dd

  Het tv seizoen is voor Talpa wederom verloren, niet de eerste keer toch.
  Goed bezig John, hij zou sbs gaan opbouwen, nou wordt afbreken.

 34. RTL, vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard

  dd
  Wed 15 Jan 2020 om 16:36

  Het duurt niet lang meer voor imitatiefabriek Talpa.

 35. Renee

  Mevrouw ventileert graag haar eigen mening. Daar zit niemand op te wachten. Te dom en een homewrecker.

 36. aammehoela

  SBS kan beter stoppen. Hart van Nederland kan dan naar RTL 4 om tien uur voorafgaand aan de talkshow. De overige programma’s worden niet gemist. Die Meiland hype is wel verdwenen.

 37. Yolo

  Ik zit wel te wachten op Sandra Schuurhof, echt een heerlijke dame.

 38. Habekuk

  Wie zit er te wachten op nog een slijmerig programma over de Oranjes? Niets interessants aan deze familie!

 39. Thierry Bardot.

  Sandra Schuurhof het blijft een stuk.

 40. Carola

  Zij is de bottleneck totaal oninteressante dom vrouwtje die graag haar eigen mening geeft. Doei en nooit meer terugkeren.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.