Royaltyfangirl Sandra Schuurhof is kijkcijferflop

De SBS 6-kijker zit totaal niet te wachten op een wekelijks uurtje Oranje-ditjes-en-datjes met Sandra Schuurhof. De première van haar programma Hart van Oranje kwam dinsdagavond om half tien niet verder dan 250.000 kijkers (5,1 procent). Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Schuurhof is een echte royaltyfangirl: lieden met blauw bloed kunnen in haar ogen echt helemaal niets verkeerd doen. En als er iemand aan de royals komt, dan barst zo zo ongeveer uit haar voegen.

Het bleek laatst toen ze samen met royaltycriticus Guido den Aantrekker achter de desk stond van Shownieuws. Ze veranderde zo ongeveer in de hulk toen hij met een kritische mening over enkele royals kwam.

Van Hart van Oranje kunnen we dan ook geen kritisch-journalistiek royaltyprogramma verwachten. Het is één groot fandocument, maar dan wel een erg slecht bekeken fandocument.

SBS 6 presenteerde Hart van Oranje als de ‘eigentijdse’ tegenhanger van EO’s Blauw Bloed met Jeroen Snel. “De baard van onze koning, iedere stap van Meghan Markle, de discussies over de kosten van ons koningshuis. Er gaat geen dag voorbij of er is nieuws over onze eigen Oranjes en buitenlandse koninklijke huizen. Ik denk dan ook dat er absoluut plek is voor een eigentijds royaltyprogramma“, zei Talpa’s tv-baas Marco Louwerens eerder.

Nou, dat zal Louwerens nu best een beetje tegenvallen. Net als de rest van de SBS 6-kijkcijfers overigens. De Meest Opmerkelijke Records trok ervoor 190.000 kijkers (3,3 procent) en Hart van Nederland trok erna 452.000 kijkers (11 procent). Shownieuws trok op de late avond 298.000 kijkers (10 procent).

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen