Guido en Sandra clashen achter Shownieuws-desk

Guido den Aantrekker en Sandra Schuurhof raakten zondagavond met elkaar in de clinch achter de desk van Shownieuws. Ze konden elkaar niet luchten of zien. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Het was overduidelijk dat de twee elkaar totáál niet liggen: Schuurhof gedroeg zich enorm onhebbelijk en wilde Den Aantrekker liever niet aan het woord laten. Hij verweet haar op zijn beurt weinig journalistiek te zijn als het gaat om royaltyzaken.

Nadat ze het al oneens waren over de mediacode van de Oranjes, ging het over kroonprinses Amalia, die vanaf haar achttiende een toelage krijgt. “Dat is best wel heel veel geld, hè, voor iemand van 18?“, merkte Den Aantrekker op.

Schuurhof resoluut: “Ja, maar dat is een discussie die ik nu niet ga voeren. Daar hebben we geen tijd voor. We moeten door!

Later ging het over de aanhoudende klaagzang van prinses Meghan, die het zo ontzettend moeilijk heeft in het Britse koningshuis. Overdrijft ze niet een beetje, vroeg presentatrice Celine Huijsmans zich af.

Schuurhof daarop: “Nee, ze overdrijft niet! Nee, nee, nee! Als je ziet wat zij voor de kiezen heeft gekregen, dat is gewoon verschrikkelijk. Dat vind ik echt. Ze wordt gewoon opgegeten met huid en haar door de tabloids.

Den Aantrekker probeerde een andere mening te geven, maar Schuurhof bleef maar doorratelen. Huijsmans: “Guido, kom er maar in!

Den Aantrekker: “Ik ben het niet met Sandra eens. Ik vind het typisch millennial-gedrag. Ik vind dat ze erg huilie-huilie doet, als je nagaat dat zij zelf nota bene met Harry de Engelse bevolking best teleurgesteld heeft. Ze hebben hun huis verbouwd voor 2,7 miljoen euro belastinggeld. Dan zou je denken: wel de lusten, niet de lasten.”

Schuurhof geërgerd: “Alle luxe dingen zijn door henzelf betaald, dus alle extra’s zeg maar.”

Den Aantrekker: “Dat mag ook wel, want ik vind dat als je dat laat doen, dan mag je ook wel wat…

Schuurhof afkappend: “Ja, maar dat is niet de reden. Ze wordt natuurlijk al gebasht sinds ze daar ten tonele verscheen.”

Den Aantrekker: “Jawel, Sandra, maar ik wil echt dit punt even maken. Je mag dan wel wat terugdoen voor de bevolking, vind ik, als je dan een kind krijgt.”

Schuurhof: “Dat doen ze ook, maar op hun manier.”

Terug naar de journalistiek

Prins Harry en prinses Meghan wachtten lange tijd met het laten zien van hun baby. Den Aantrekker: “Als je nou weet dat de Engelse bevolking zo met je meeleeft en ze het zo belangrijk vinden om daarin mee te delen, wat is dan de moeite om even naar buiten te komen met zo’n kindje? Betaal dan ook zelf die 2,2 miljoen euro, vind ik.”

Schuurhof: “Mogen die mensen even bijkomen na zo’n bevalling!

Den Aantrekker: “Jij kan zo de PR in van het koningshuis daar in Engeland.”

Schuurhof: “Ja, zo lijkt het, maar het is gewoon mijn mening!

Huijsmans: “Laten we maar weer gauw teruggaan…

Den Aantrekker: “…naar de journalistiek!”

Na afloop van de uitzendind retweette Den Aantrekker de volgende tweet: “Wat is die Sandra pro koningshuis en wat is ze geïrriteerd, ieder zijn eigen mening toch .ben het helemaal eens met Guido.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen