René van der Gijp over coming out NikkieTutorials

René van der Gijp, die op een blauwe maandag door het leven ging als Renate van der Gijp, vindt het hartstikke goed dat NikkieTutorials uit de kast is gekomen als transgender. Dat heeft hij laten weten in zijn programma Veronica Inside. De wereldwijd bekende YouTube-ster uit Nederland heeft onthuld dat ze is geboren als jongen. “Dat vond ik heel bijzonder. Ik vond het ook wel weer leuk dat daar twee dagen zo’n enorme belangstelling voor was”, zo laat de voetbalanalist weten in zijn show.

Nikkie moet zich maar niet te druk maken om de reacties, vindt hij. “Het is altijd wat ik zeg, hè: zij was zó bang voor de reacties, maar buiten die zes in haar omgeving, interesseert niemand dat wat.”

Mensen trekken zich over het algemeen te veel aan van anderen, aldus Van der Gijp. “Ik bedoel: ik heb transgenders aan tafel zien zitten bij Jinek en dan zegt zo’n jongen: ‘Ik krijg duizenden goede berichten op social media en dan zit er één tussen die me pijn doet en dan ben ik helemaal van slag.’ Dan denk ik: waar maak je je druk om?

De YouTube-ster is uit de kast gekomen omdat ze werd gechanteerd. Raar, vindt de voetbalanalist. “Ja, maar ik bedoel: het is een man geweest. Ik vind het best. Die wil dan vrouw worden, ook goed weet je.”

Ik ben hetzelfde als heel Nederland: het zal me een zorg zijn, als ze het maar naar d’r zin hebt.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen