Johan Derksen verrast door Op1: ‘Valt echt mee’

Johan Derksen is blij verrast door de nieuwe NPO 1-talkshow Op1. Hij had niet verwacht dat de opvolger van Jinek zo goed zou zijn. Dat heeft de voetbalanalist gezegd in Veronica Inside. Derksen vindt dat Op1 heel lekker wegkijkt. “Ik kijk ernaar en de één is natuurlijk beter dan de ander. Ik vind die duopresentatie van de NOS erg meevallen. Het valt me reuze mee. Wilfred en Hélène hadden bijvoorbeeld geen chemie en je zat eigenlijk naar een gênante vertoning te kijken.

Wilfred en Hélène is een voorbeeld van een duo zonder enige chemie, aldus Derksen. “Die twee hadden het gewoon niet samen, terwijl ze afzonderlijk heel goed zijn. En ik moet zeggen: bij die NOS valt het me reuze mee.”

De NPO-duo’s zijn prima, meent Derksen te zeggen. “Heel Nederland is natuurlijk erg nieuwsgierig en je zit dan van de ene na de andere te zappen. Ik vind Jinek wat vertrouwder. Daar voel je je meteen bij thuis, alsof Jinek bij je op de bank zit thuis. Ik heb erg veel sympathie voor Jinek, maar ik dacht dat die duo’s weleens helemaal mis konden gaan, maar dat is niet zo. Ik vind dat sommigen het uitstekend doen.”

Zelfs degene waar hij niets van verwachtte doet het uitstekend. “Waar ik het minste vertrouwen in had was Carrie ten Napel, wat een schat van een meid is, maar die een beetje hetzelfde heeft als haar vader: ze zijn eigenlijk te aardig voor deze boze buitenwereld. En Carrie houdt zich uitstekend staande. Ze heeft ook een uitstekende uitstraling en doet het hartstikke goed.”

Is hij voor Op1 of voor Jinek? “Ik zit in geen enkel kamp. Ik zit vrij neutraal te kijken. Ik verbaas me er altijd over dat iedereen die in Hilversum rondloopt maar één ambitie heeft en dat is een talkshow leiden. Ik heb dat helemaal niet.

WNL-baas Bert Huisjes, die met zijn omroep ook participeert in Op1, vindt het leuk dat de talkshow zo goed wordt ontvangen. “Het was het allerlaatste plan. Het was een noodplan“, zegt hij op NPO Radio 1.

Huisjes: “Het is in een zeer korte tijd bij elkaar gebracht en ik vind het toch wel weer heel leuk dat de publieke omroep er dan in slaagt om uit een enorme crisis – want het was echt niet minder dan een enorme crisis – te komen en een pluriform programma te maken met vier omroepen van links tot rechts erin en dat het bij het publiek zo goed bevalt dat ze denken: dit is misschien nog niet helemaal goed, maar dit is eigenlijk al best leuk om naar te kijken.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen