Jan de Hoop zwaar gedupeerd door Sonos: ‘4.000 euro’

Geplaatst op wo 22 jan 2020 om 10:30

Jan de Hoop is zwaar over de zeik over de beslissing van Sonos om te stoppen met software-updates van de eerste generatie speakers. Zijn hele woning hangt daar vol mee. Dat zegt de tv-ster op Twitter. De functionaliteit van deze generatie Sonos-speakers wordt flink beperkt. “Ik kreeg dit mailtje: beëindiging software-updates. De producten worden als legacy aangemerkt en krijgen geen software-updates meer. Dit gaat de luisterbeleving beïnvloeden“, aldus de RTL-nieuwslezer.

Het dupeert De Hoop behoorlijk. “Ons huis staat vol met dure Sonos-speakers. Ik kan ze voor dure nieuwe inruilen. #zijnjullienou.

Wat is de waarde van de Sonos-speakers in zijn woning? “Een kleine 4.000 euro.

Het gaat om zeven speakers en een booster. “Ze zijn pas 5 jaar oud.

Podcastpersoonlijkheid Elger van der Wel begrijpt de frustratie. “Het mooie aan Sonos was dat hun producten altijd 10+ jaar mee gingen. Het was een investering voor de lange termijn. En nu komt de realiteit even binnen: hardware heeft een beperkte levensduur om nog mee te kunnen.

Je móet die oude apparatuur nu wel vervangen, klaagt hij. “Het is niet zo dat je e oude spelers kan blijven gebruiken, want zolang je één niet-ondersteunde speler in je netwerk hebt, krijgt geen enkele speler meer een update. Ook nieuwe modellen niet.”

Foto: RTL
50 Reacties op “Jan de Hoop zwaar gedupeerd door Sonos: ‘4.000 euro’”


 1. Ronald

  Geen Sonos voor mij, dus …..

 2. Pauline

  Dat is zwaar KUT…
  Voor mij dus ook geen Sonos meer….

 3. Smulpaap

  Voor mij Sonos! Dat gaat later heel veel waar worden!

 4. Herman Hoogsteder

  huilie,huilie.

 5. ome H

  Op1 wint nipt van Jinek

 6. Wanny

  Zonder update draaien die dingen toch ook wel door?

 7. Marc

  Op1 **met de herhaling** later op de avond: 959k vs. 755k voor Jinek.

 8. Ray

  Als je 4000 euro kan uitgeven aan speakers, heb je niks te zeuren.

 9. MediaPrak

  Verliezen op dinsdag. Dat zal Eva niet leuk vinden. Tja Gullit was ook slecht geproduceerd. Niet urgent. Niveau Rooijakkers. Zie Arjan Ederveen’s scrotum-haarplantage uit jaren ’90

 10. 100% Gegarandeerde RTL Pulp

  Het is wel helder voor deze week.

  Op1 – Jinek: 4-1

 11. Nikolaas van Myra

  Net wakker, net m’n eerste blikje Schutters opengemaakt. Klaar voor weer een mooie dag en dan dit nieuws. Sterkte Jan!!

 12. Hans

  Tja er moet verkocht worden. Sonos is niet gek. Daarom pas ik ervoor. Ik doe het lekker met mijn oude cd-spelertje met goedkope speakertjes. Heel behoorlijk geluid. Scheelt duizenden euro’s.

 13. Paul

  Weer geen interessante gasten bij Jinek.
  Ik ben bijna direct afgehaakt.
  Op1 stond me tegen vanwege de presentatoren. Dus op tijd naar bed.

 14. A. Tempelman

  Kan moderatie wat doen aan die kijkcijferkids die topics kapen?

 15. Han

  Onzin dat de hardware niet meer mee zou kunnen.

  Ja er is een einde voor vernieuwingen als spraakassistenten e.d., maar de huidige functionaliteit zou men moeten kunnen blijven patchen.

  Morgen past spotify iets aan (of 2 mei) en einde oefening?

  Ik zit me in ieder geval te beraden, daar ook mijn hele huis (stuk kleiner, Jan, maar 1700,- schade als ik zou upgraden na korting) vol staat.

 16. Marcel

  Geen paniek Jan, die speakers blijven het echt nog wel
  Een aantal jaren doen hoor. Alleen nieuwe functies komen er niet meer bij. Logisch natuurlijk, voor sommige nieuwe functies is nu eenmaal krachtigere hardware nodig. Tijden veranderen nu eenmaal.

 17. Wat een nieuws

  Gelukkig ouderwetse B&W bekabelde speakers met versterker zonder internet verbinding voor o.a. update enz..

 18. Peter

  Flink balen. Ga ze zeker niet inruilen. Dan maar naar Ikea om de Sonos/Ikea speakers

 19. Sven L.

  Sonos… gehypte rotzooi uit de VS. Nee ik blijf trouw aan BOSE.

 20. Ria Visser

  Grijze duif.

 21. Gerard Cocks

  Sonos is toch die totaal mislukte Marokkaanse stand-up comedian?

 22. Hans

  Wat een drama,dan koopt ie maar nieuwe bose,geld zat de zeiker.

 23. snoezigkleinhertje

  Die vent mag zijn haar wel eens verven hij ziet er niet uit .(met gekleurd haar ook niet)

 24. Joe Banana

  Ik luister muziek in DTS kwaliteit met mijn Denon receiver en kwaliteitsspeakers die gewoon met een draadje verbonden zijn. Onovertroffen kwaliteit…

 25. BOB

  Dus ik krijg om de drie dagen van Sonos onder dwang een update die ik moet installeren en nu stoppen ze daarmee, op zich goed nieuws maar als mijn shit niet meer werkt koop ik nooit meer wat van die ratten…

 26. Peter Koning

  Ze hebben het altijd over Sonos, maar die Soros is ook geen lieverdje…

 27. Jos van Buijten

  Ik zit in hetzelfde schuitje als Jan de Hoop. Heel vervelende actie van Sonos. Tevens zit ik sindskort met een audio-vertraging die niet te verhelpen is. Ik wacht op een spoedige update.

 28. WEST*

  @ jos Banana Goede audio installatie wint het van al die rommel van de Mediamarkt
  ook RAF Hilversum is overgegaan in goedkoop consumenten troep, Anders is het bij RAF Utrecht of Amsterdam waar echt goed spul staat of bij de kleine HIGH END
  specialisten, waar je met 10,000 euro weinig doet .Was laatst in Rotterdam waar in een showroom complete audio installaties werden verkocht voor 150.000 euro
  Een draaitafel was al 25.000 euro en dat niet eens de goedkoopste in de showroom

  Kom nog wel eens ergens in het land, en als ik hoor hoe slecht al dat geluid in die huiskamers klinkt ook de zogenaamde soundbar, die iedereen zo graag wil hebben

  nou dan wordt je even niet goed, wan oh wat is dat verschrikkelijk

 29. Robert

  Heb ook spijt van mijn Sonos aankoop.
  Hiervoor Bose maar toch wel een grote klasse beter!

 30. lies

  ik heb een yoko stereotoren doet nog steeds zonder update

 31. Pino

  Bose is ook geen top kwaliteit dames

 32. erik

  Heb ook spijt van mijn Sonos. Bose is gebruiksvriendelijker, goed geluid en heeft de optie tot bluetooth. Geen vervangingsaankoop Sonos meer voor mij.

 33. Waardeloos

  Of je nou 100 of 4000 euro voor betaald heeft Sonos hoort je gewoon levenslang te ondersteunen.

 34. WEST*

  Natuurlijk is goede audio units/ speakers essentieel voor goed geluid , maar als je niet veel te besteden hebt, en je zit met apparatuur dat tegenvalt, kijk dan eerst eens naar de inrichting van je huiskamer , veel huiskamers zijn net betonnen bunkers , geen houten wanden, die als klankbord dienen , stenen vloeren en gescrolde wanden, ja dan weet je dat de duurste installatie niet tot zijn recht komt , Zou Uadviseren daar iets aan doen als u betere resultaten wil behalen .
  Ook goede kabels en schone connectors en wat heel belangrijk is, je stroomsnoeren , alle audio video units stroom snoeren moeten gelijk lopen met de kleuren bruin- blauw . vanuit het stopcontact en audio en stroomkabels beetje gescheiden houden en niet al spaghetti door elkaar
  geloof het of niet maar dit zijn zaken waar je als audio freak op moet letten

 35. Fluim

  Lachwekkend als je van updates afhankelijk bent, of je stemming ervan af laat hangen. Hier ook jaren 80 b&w speakers, met klassieke nad versterker. Super geluid. Alsof de bassist in je huis staat te spelen.

 36. toxilogic

  Ja och, zolang je gehoor het maar goed werkt. Sonos dacht als Apple zijn klanten in a ‘closed shop’ kan houden moeten wij dat ook kunnen met onze high end produkten, en anders kunnen we onszelf verkopen aan Apple.

 37. AF

  7 speakers voor 4000 euro bij Sonos kan niet! Of Jan moet 7 Playbars hebben gekocht anders kom je niet aan dit bedrag. Speakers blijven wel gewoon werken zoals ze nu werken, er komen geen updates voor toekomstige mogelijkheden meer uit! Dus wat is het probleem, als je nu tevreden bent over de werking blijft het zo. Dat Apple en Samsung na 4 jaar stoppen met updates, daar hoor je niemand over, dat vinden we normaal.

 38. Dr Freud

  Indirect opscheppen over hoe duur zijn speakers zijn. Meestal gebeurt zoiets ter compensatie van een minderwaardigheidscomplex. Kijk mij eens met m’n mooie huis en m’n mooie speakers. Dat ik een leeghoofd ben, doet er dan even niet toe

 39. hope

  Ik denk dat hij dat met een nieuwsuitzending wel weer bij elkaar gewerkt heeft he, denken jullie dat ook niet.

 40. Bjørn

  veel bijzondere reacties, maar het blijft natuurlijk onzin dat kwalitatieve producten kunstmatig minder lang mee gaan door programmering. Vind het geen service, te gemakkelijk gedacht en geen loyaal gebaar aan trouwe klanten. Dit geld overigens voor veel producten tegenwoordig. Wordt drama gemaakt van fijnstof, CO2 uitstoot enz. Maar duurzaam is ver te zoeken, zelfs bij dure kwalitatieve producten. Houdbaarheid van eten tot aan Sonos zou veel schelen..

 41. Vooijs

  Ik ben geen grootverdiener. Voor mij was de aanschaf van sonos een dure zaak.
  Zou ook niet zo makkelijk weer nieuwe kunnen kopen. Ben daarom ook zeer teleurgesteld in sonos.
  Daarom ook aan iedereen bezint voor je begint als je van plan bent om sonos te kopen.

 42. Henk Zwijnenburg

  Het is een grof schandaal. Ik heb (net als Jan de Hoop) stap voor stap mijn hele huis volgehangen met Sonos: 7 x play 1, 2 x play 3, 1 play 5 en 1 x beam. Al met al een enorm bedrag. En dan mag ik nu weer een hele ronde gaan dokken. Dit kan écht niet! En voor mij hoeven ze helemaal geen updates te doen. Alles wat die speakers nu doen, mogen ze tot mijn dood blijven doen. Daar hoeft niets aan te worden toegevoegd/geïnnoveerd/verbeterd. Houden zo en geen euro extra!

 43. Nilly

  Helemaal mee eens dat je hier iets over zegt. Zeker als je zo’n bereik hebt. Mijn moeder heeft een apparaat van 4 jaar oud en geloof het of niet maar zelfs die behoort tot de Legacy types. Je kunt een case aanmaken gericht aan management, en men zal dan binnen een maand reageren. Is dat even fijn!
  Wat
  ongelooflijk dom deze actie en wat straal je hier een onbetrouwbaarheid mee uit.

 44. Suzy Wang

  oud wijf!

 45. Marcel

  Koop maar Bose Jan, dat klinkt 10x beter en blijft het altijd doen!! Heb het al jaren voor van alles waar muziek uitkomt (speakers, tot soundbars en koptelefoons en zelfs in de auto)! Ik wil niets anders meer…

 46. Wilde Geert

  Marcel. zich gaat richten op streaming media.
  Streaming media zijn media die rechtstreeks via computernetwerken (zoals het internet) worden gedistribueerd.
  Bron: Wiki.

 47. Wilde Geert

  Sorry moet Sonos voor.

 48. Remsey

  Ik heb Ikea symfonisk toegevoegd aan mijn Sonos netwerk. Dat geluid is nog beter ook dan de Play1. En de helft goedkoper.

 49. T de Haan

  We hebben 1 box sinds 1jaar ongeveer, dus geen meer aanschaffen lijkt me, de wifi van het apparaat gaat ook niet gelijk met tv, het geluid komt wel 2a 3 sec achter de tv aan, dus hij staat nu weer uit. Maar na 5 jaar al geen updates meer slaat nergens op, hij is na 1 jaar nog niet eens goed.
  En ze zijn niet gratis.

 50. Kuchie

  Niet de eerste streek van Sonos. Van Bluesound zijn er trouwens vergelijkbare producten. Grote kans dat hun beleid wel vriendelijker is.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.