Jan de Hoop zwaar gedupeerd door Sonos: ‘4.000 euro’

Jan de Hoop is zwaar over de zeik over de beslissing van Sonos om te stoppen met software-updates van de eerste generatie speakers. Zijn hele woning hangt daar vol mee. Dat zegt de tv-ster op Twitter. De functionaliteit van deze generatie Sonos-speakers wordt flink beperkt. “Ik kreeg dit mailtje: beëindiging software-updates. De producten worden als legacy aangemerkt en krijgen geen software-updates meer. Dit gaat de luisterbeleving beïnvloeden“, aldus de RTL-nieuwslezer.

Het dupeert De Hoop behoorlijk. “Ons huis staat vol met dure Sonos-speakers. Ik kan ze voor dure nieuwe inruilen. #zijnjullienou.

Wat is de waarde van de Sonos-speakers in zijn woning? “Een kleine 4.000 euro.

Het gaat om zeven speakers en een booster. “Ze zijn pas 5 jaar oud.

Podcastpersoonlijkheid Elger van der Wel begrijpt de frustratie. “Het mooie aan Sonos was dat hun producten altijd 10+ jaar mee gingen. Het was een investering voor de lange termijn. En nu komt de realiteit even binnen: hardware heeft een beperkte levensduur om nog mee te kunnen.

Je móet die oude apparatuur nu wel vervangen, klaagt hij. “Het is niet zo dat je e oude spelers kan blijven gebruiken, want zolang je één niet-ondersteunde speler in je netwerk hebt, krijgt geen enkele speler meer een update. Ook nieuwe modellen niet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen