Jan de Hoop zwaar gedupeerd door Sonos: ‘4.000 euro’

Jan de Hoop is zwaar over de zeik over de beslissing van Sonos om te stoppen met software-updates van de eerste generatie speakers. Zijn hele woning hangt daar vol mee. Dat zegt de tv-ster op Twitter. De functionaliteit van deze generatie Sonos-speakers wordt flink beperkt. “Ik kreeg dit mailtje: beëindiging software-updates. De producten worden als legacy aangemerkt en krijgen geen software-updates meer. Dit gaat de luisterbeleving beïnvloeden“, aldus de RTL-nieuwslezer.

Het dupeert De Hoop behoorlijk. “Ons huis staat vol met dure Sonos-speakers. Ik kan ze voor dure nieuwe inruilen. #zijnjullienou.

Wat is de waarde van de Sonos-speakers in zijn woning? “Een kleine 4.000 euro.

Het gaat om zeven speakers en een booster. “Ze zijn pas 5 jaar oud.

Podcastpersoonlijkheid Elger van der Wel begrijpt de frustratie. “Het mooie aan Sonos was dat hun producten altijd 10+ jaar mee gingen. Het was een investering voor de lange termijn. En nu komt de realiteit even binnen: hardware heeft een beperkte levensduur om nog mee te kunnen.

Je móet die oude apparatuur nu wel vervangen, klaagt hij. “Het is niet zo dat je e oude spelers kan blijven gebruiken, want zolang je één niet-ondersteunde speler in je netwerk hebt, krijgt geen enkele speler meer een update. Ook nieuwe modellen niet.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen