Ook rest van week geen reclame voorafgaand aan Op1

Niet alleen op maandag en dinsdag, maar gedurende deze hele week skipt NPO 1 het reclameblok voorafgaand aan haar nieuwe late talkshow Op1. Het doel is om het programma een zetje in de rug te geven in de talkshowoorlog met Eva Jinek op RTL 4. Dat bevestigt Ster-directeur Frank Vormer aan NU.nl. Het leidt volgens Volmer niet tot verlies van inkomsten. “De geschrapte reclames kunnen dezelfde avond ook op een ander moment worden uitgezonden“, zo laat hij weten.

Volmer vindt het een prima beslissing om het reclameblok tijdelijk te schrappen. “Wij zijn daarin ook belanghebbend. Dat stemmen we daarom af met de NPO. Op1 heeft draaiuren nodig. Hoe sneller en hoe beter dat programma een succes is, hoe beter het ook voor ons is.”

Er lagen nog geen specifieke afspraken met adverteerders die hun reclame per se vlak voor Op1 uitgezonden wilden hebben. “NPO 1 is een sterke zender met verspreid over de avond diverse prime time-momenten waar we onze boodschappen kwijt kunnen.

Is Volmer zelf ook bezig met de talkshowoorlog? “Dagkoersen zijn leuk en ik ben ook benieuwd naar de kijkcijfers die woensdagochtend bekend worden. Maar wij kijken vooral naar de langere termijn.

Door het skippen van het reclameblok begint Op1 extra vroeg, namelijk om 22.20 uur. RTL 4 heeft daar nu op gereageerd door Eva Jinek al om 22.15 uur te laten beginnen.

Foto: BNNVARA,

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen