Humberto Tan: ‘Wees niet bang, ik kom Stax niet tegen’

Humberto Tan komt Dionne Stax niet tegen achter de schermen van NPO Radio 1. Daar hoeft niemand bang voor te zijn. Dat heeft de presentator dinsdagavond gezegd met een glimlach in de talkshow van Eva Jinek op RTL 4. Voor het eerst sinds Tan van de buis werd gehaald met zijn RTL Late Night, maakte hij zijn opwachting in een late talkshow. “Humberto Tan heeft een turbulente periode achter de rug. Zijn dagelijkse talkshow ging ten onder en zijn huwelijk bijna“, sprak Jinek.

Jinek doelt op de huwelijkscrisis waar Tan in belandde na zijn affaire met Dionne Stax. Nu delen ze een tijdslot op NPO Radio 1: Stax is van maandag tot en met donderdag op zender en Tan op vrijdag.

Ongemakkelijk, vindt Jinek. “Ik kan me voorstellen dat je daarvoor zou bedanken, omdat je geen zin hebt in gedoe en associaties.”

Het is gewoon zo gelopen, aldus Tan. “De volgorde is anders. Ik ben in eerste instantie gevraagd of ik dit programma dagelijks wilde doen, maar dat wilde ik niet, want ik heb gewoon nog een mooi contract bij RTL 4 waarvoor ik programma’s blijf maken, dus ik heb wel aangegeven aan AvroTros dat één dag per week me mooi leek.”

Uiteindelijk koos de AvroTros voor de overige dagen voor het duo Dionne Stax en Toine van Peperstraten. “Daarna hoorde ik niks meer en toen kwamen Stax & Toine er uit voor maandag tot en met donderdag. Ik zei: ‘O, oke.’ Dan weet je dat er gedoe van kan komen, maar tegelijkertijd heb ik met het programma voor de rest ook niks te maken.”

De vrijdagshow van Tan is heel anders. “Ik heb een eigen programma op vrijdag. Zij doen het in de studio en wij doen het op locatie. Het is ook een ander format, dus wees niet bang: we komen elkaar totaal niet tegen.”

Terugkeer op late avond

Het was dus de eerste keer sinds de zomer van 2018 dat Tan weer op de late avond te zien was. “Het is de eerste keer sinds 8 juni 2018 dat ik er weer op dit tijdstip ben. Ik heb bewust ook wat afstand genomen van überhaupt de talkshow.”

Hoe kijkt hij terug op RTL Late Night? “Ik kijk er met veel trots en plezier op terug. Ik ben ook maar een mens, dus ik heb ook wel diepere periodes gehad en ik ben ook wel gekwetst geweest, het ego is geschaad. Ik heb ook pijn gehad, omdat het een programma was dat ik met veel liefde heb gemaakt.”

Anderhalf jaar later kan ik zeggen dat ik veel nieuwe paden heb ingeslagen. Ik heb sinds die tijd Dance Dance Dance gedaan, Het Zijn Net Mensen, The Big Music Quiz, Holland’s Got Talent. Maar het was wel even moeilijk, ja.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen