NPO trekt stekker uit talkshow Na Het Nieuws

Geplaatst op wo 29 jan 2020 om 16:15

De NPO trekt stekker uit Na Het Nieuws, de dagelijkse talkshow die na afloop van het Achtuurjournaal wordt uitgezonden op themakanaal NPO 1 Extra. Dat heeft de publieke omroep bevestigd aan het AD. Na Het Nieuws begon eind 2018 met Renze Klamer als presentator. Hij werd daarna opgevolgd door het drietal Dzifa Kusenuh, Sophie Frankenmolen en Samya Hafsaoui en sinds deze maand is EO-talent Joram Kaat de gastheer. Die presentatieklus blijkt nu dus van korte duur.

Het programma was bedoeld om nieuw talkshowtalent een kans te geven, maar dat gebeurt nu elke avond al in Op1 op het hoofdpodium NPO 1.

De NPO kijkt tevreden terug op Na Het Nieuws. “We kijken tevreden terug op dit project waar verschillende talenten vlieguren hebben kunnen maken, voor en achter de schermen”, aldus een woordvoerder.

Waarom gaat de stekker eruit? “Als publieke omroep blijven we vernieuwen. We maken nu samen met de omroepen nieuwe plannen op gebied van ontwikkeling van talenten voor onze hoofdzenders, zowel lineair en online.”

Overigens krijgt de eerste presentator van het programma, Renze Klamer, vanaf 7 februari een eigen late-lateshow op NPO 1, getiteld Laat Op Vrijdag.

Foto: NPO
28 Reacties op “NPO trekt stekker uit talkshow Na Het Nieuws”


 1. aammehoela

  En komt u maar met de reacties.

 2. De Muziekpolitie

  Renze Klamer , die is volgens mij nog te dom om te poepen .

 3. Job

  Niemand is ooit overgeschakeld naar dat themakanaal.

 4. OP1 kijker

  Renze Klamer is mijn favoriet en een talent die groots kan uitgroeien.

 5. StefanV

  Na Het Nieuws was vanaf dag 1 een slecht idee. Het programma was gericht op jongeren, maar zat weggestopt op een digitaal themakanaal. Het werd de volgende dag in de vroege middag – als jongeren op school zitten – herhaald op NPO1. Een programma met deze insteek had op NPO3 moeten worden uitgezonden. Dan had het misschien wat kijkers in de juiste doelgroep kunnen trekken.

 6. JanH

  Goed besluit. De kwaliteit was vanaf het eerste moment ver te zoeken, en is ook nooit gevonden. Talent komt toch wel boven: Sophie Frankenmolen doet het prima bij Rambam en de rest mag naar huis.

 7. Curryworst

  Beroepsho0fdd0ekje en Kr0esk0pje kunnen op zoek naar een volgende klusje in de kelderklasse op het Mediapark.
  De twee aut0chtoontjes gaan naar het hoofdpodium.

 8. NPO Pulp en Baghur radio en tv

  Door al die amateuristische vlieguren .. is de hele bemanning inclusief het managment…….. neergestort …… iedereen is ten hemelen gegaan.

 9. JanH

  De laatste zin snap ik niet. Vanwege een mal blokje sport is Op1 op vrijdagavond pas om 23:50 afgelopen. Moet meneer Klamer daarna nog beginnen? Het voordeel van die constructie is natuurlijk wel dat er geen mens kijkt.

 10. Ron

  Jammer. Was elke avond de enige kijker.

 11. Bart

  Totaal kansloos om dit programma op NPO1 Extra te plaatsen.

 12. Andreas

  Deze zoveelste talkshow trok nog geen honderdduizend kijkers en was ook niet echt objectief in stelling en berichtgeving. Het leek zich vooral te richten op de wat meer links georiënteerde kijker. Persoonlijk heb ik liever geen links of rechts op tv, ik hecht veel meer waarde aan objectieve berichtgeving.

 13. Mink Vaillant

  Pure geldverspilling inderdaad. Maar waarom kunnen ze dat niet gewoon vantevoren bedenken? Die themakanalen zelf zijn ook kanslood, daar wordt totaal niet over nagedacht.

 14. Ad

  EO en NPO op één kussen, daar slaapt de duivel tussen!

 15. Fox Mulder

  Nu nog het z.g.n. ‘Bevrijdings Journaal’. Wie heeft dat in hemelsnaam verzonnen. Spreken we in Europa allemaal Duits? Nein! Ze hebben verloren dat weten we inmiddels al 75 jaar. Schrappen die zooi!

 16. NPOMAN

  Het themakanaal wordt door NPO o.a. gebruikt voor de Top 2000 24/7 in de week na de kerst en dan kijkt zowat half NL!

 17. NPOMAN

  Ik vind ”t bevrijdingsjournaal juist ’n fijn programma en heel informatief!

 18. X

  Dit programma had niet misstaan op NPO3. Was een mooi experiment geweest voor de jonge NOS kijker om door te schakelen naar dit programma en sloot dan weer goed aan op Nieuwsuur om 21.30.

  Off topic: Overigens jammer dat NPO1 Extra opeens gestopt is met de oude afleveringen van Onderweg naar Morgen. Zijn ze van de een op de andere dag midden in het seizoen mee gestopt. Komt dit nog terug?

 19. ome H

  Heb het een paar keer gezien, veel te ‘woke’

 20. Mousse

  Was niet alleen te zien via het themakanaal van de Npo, maar ook herhaald in de middag omstreeks 13.30u op Npo1.
  Ik vond er niets aan, eerlijk gezegd, zapte gelijk door.

 21. Bart

  @X Sterker nog ze waren ook zomaar ineens met seizoen 13 gestart. Vorig jaar met veel bombarie aangekondigd nu hoor je er niets meer over. Misschien dat Videoland/RTL Lounge het wil overnemen en dan gewoon vanaf het begin.

 22. toxilogic

  Hmm Ziggo laat je extra betalen voor NPO 1 extra, slecht onderhandeld door de NPO, heb kanaal 128 dus nooit mogen aanschouwen van die kabelboeven.

 23. Ronnie delft

  Renze Klamer is niet geschikt als presentator met dat rare accentje.

 24. Arie Schoenlepel

  #TalkShowMoe

 25. Pepe

  @toxilogic gratis te ontvangen via NPOstart en nog in betere beeldkwaliteit ook.

 26. Jelle

  Ben de doelgroep. Nooit gekeken. Zegt genoeg.

 27. HJ

  Maar wanneer stopt het? Die vraag wordt niet beantwoord.

 28. Chiel

  Maar het was ook een totaal oninteressant programma met veel te weinig diepgang. Geforceerd ‘voor jongeren’ maar dan toch weer ongeïnspireerd op z’n Hilversums. Als je echt wat wilt bereiken moet je die kids gewoon carte blanche geven en niet een decortje dat letterlijk en figuurlijk in de weg staat. Joram Kaat heeft het in de laatste maand enigszins goed gemaakt, maar toen was het programma al ten dode opgeschreven.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.