NPO trekt stekker uit talkshow Na Het Nieuws

De NPO trekt stekker uit Na Het Nieuws, de dagelijkse talkshow die na afloop van het Achtuurjournaal wordt uitgezonden op themakanaal NPO 1 Extra. Dat heeft de publieke omroep bevestigd aan het AD. Na Het Nieuws begon eind 2018 met Renze Klamer als presentator. Hij werd daarna opgevolgd door het drietal Dzifa Kusenuh, Sophie Frankenmolen en Samya Hafsaoui en sinds deze maand is EO-talent Joram Kaat de gastheer. Die presentatieklus blijkt nu dus van korte duur.

Het programma was bedoeld om nieuw talkshowtalent een kans te geven, maar dat gebeurt nu elke avond al in Op1 op het hoofdpodium NPO 1.

De NPO kijkt tevreden terug op Na Het Nieuws. “We kijken tevreden terug op dit project waar verschillende talenten vlieguren hebben kunnen maken, voor en achter de schermen”, aldus een woordvoerder.

Waarom gaat de stekker eruit? “Als publieke omroep blijven we vernieuwen. We maken nu samen met de omroepen nieuwe plannen op gebied van ontwikkeling van talenten voor onze hoofdzenders, zowel lineair en online.”

Overigens krijgt de eerste presentator van het programma, Renze Klamer, vanaf 7 februari een eigen late-lateshow op NPO 1, getiteld Laat Op Vrijdag.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen