Luuk Ikink vindt Jan Smit op chique Thunderbird lijken

Geplaatst op wo 29 jan 2020 om 15:30

Jan Smit leek gisteren tijdens de loting voor het Eurovisie Songfestival net op een chique Thunderbird. Dat heeft Luuk Ikink ’s avonds gezegd in RTL Boulevard. Smit deed behoorlijk wat stof opwaaien met zijn vernieuwde voorkomen. Vooral zijn haar sprong bij veel mensen in het oog, omdat het zo rechtop stond. Het deed veel mensen denken aan de out-of-bed-look, de look waarbij het lijkt alsof je net uit bed komt rollen. In combinatie met het baardje en bril was het volgens critici iets te stoffig.

Ook Ikink heeft een mening over de nieuwe verschijning. “Ja, Aran, leuk om Jan zo weer te zien. Hij ziet er wel heel anders uit ineens, als een soort hele chique Thunderbird. Wat is er met hem gebeurd?

Aran Bade, Songfestival-verslaggever van Boulevard, kan zich wel vinden in die omschrijving van zijn collega. “Hij steeg nog net niet op inderdaad. Het haar stond ook recht overeind.”

Hoe is Smit hier aan gekomen? “Mari van de Ven heeft hem een nieuwe look gegeven. Het staat een beetje voor een nieuwe start. Het is inderdaad een frisse look.

Met een nieuwe start doelt Bade op de gezondheidsklachten van Smit. Vanwege vermoeidheidsproblemen is zijn agenda al maanden zo goed als leeg.

En dat blijft nog wel even zo, onthulde Smit vanochtend op zijn social media. Hij heeft besloten om ook de komende maanden al zijn klussen te annuleren, op het Eurovisie Songfestival na.

Ik wil geen enkel risico lopen om het van kwaad tot erger te laten worden. Ik focus mijzelf qua werk, met alle plezier, voorlopig alleen op het presenteren van het Songfestival in mei. Dat geeft me momenteel de rust die ik nodig heb.

Foto: RTL
42 Reacties op “Luuk Ikink vindt Jan Smit op chique Thunderbird lijken”


 1. FlyingLotus

  Thunderbirds ken ik, wie is jan smit?

 2. El

  Wellicht dat zijn uiterlijk en Engelse uitspraak gisteren te maken had met zijn gezondheidsklachten.

  Groeten uit Volendam!

 3. Thierry Bardot.

  Jan Smit moet weer verplicht rust nemen: ‘Voorlopig alleen songfestival’

 4. StefanV

  Het ziet er enorm nep uit. Ik vraag me bovendien af of het wel zo verstandig is om een overspannen, slecht Engels sprekende zanger op deze presentatieklus te zetten. Hopelijk heeft de NPO nagedacht over achtervang…

 5. Vier Handen Op Eén Buik

  Jan Smit was helemaal top

  Alles beter dan die plastic praat pop

 6. ome H

  Kan zo solliciteren voor een rol in ‘Schulmaedchenreport aflevering 117’

 7. Lies

  Mari heeft een tweelingbroer van zichzelf gecreeerd.

 8. M.

  Het blijft een Smit, gruwelijk lelijk meneer… Zonder talent, onbegrijpelijke dat Jan Smit deze klus gaat doen… Jammer dat Edsilia zo weinig tekst heeft. Chanthal was het verrassend goed, je bij haar ervaring zien. Jan moet echt vervangen worden, hopelijk word hij in mei zo verkouden, dat hij 1 maand lang zijn stem kwijt raakt en vervangen wordt.

 9. NPO kijker

  Jan Smit was top. Blij dat hij terug is op TV

 10. Zomaar

  En dat zegt Luuk Ikink de tweelingbroer van Brains.

 11. Norvo

  Dus Jan heeft een burn-out en heeft meer tijd nodig om te herstellen. Valt prima te begrijpen, hij heeft inderdaad genoeg mee- en doorgemaakt sinds zijn kinderjaren. Maar is het Eurovisie songfestival willen presenteren dan wel verstandig? Als er iets niet bevorderlijk is voor je mentale rust dan is het de gedachte dat je straks wereldwijd voor miljoenen in een vreemde taal je kunstje moet doen.

 12. Viola

  Ja, Mari heeft zichzelf na zitten maken.

  Het is wat TE gelikt.Waar is Jantje uit Volendam gebleven?Niemand kent hem dus het maakt niet uit.

 13. Top

  Meer op Mr Sheffield van The Nanny.

 14. Curryworst

  Luuk Ikink, het malle mannetje dat nog steeds grote moeite heeft om foutloos van de autocue te lezen.

 15. sport

  Hij heeft inderdaad een gelijkenis met een Muppet en die zijn altijd grappig. Smit is dat echter niet, verre van zelfs.

 16. Lies

  @Norvo: Jan heeft als tiener al bewezen prima in een vreemde taal voor een miljoenen publiek zijn ding te doen. In het Duits.

 17. janus van anus

  zonde van Jan, mooie man, maar deze look doet hem geen recht, erg jammer.

 18. Norvo

  @Lies Als je die Duitse muziekprogramma’s die hij als tiener aan elkaar mocht praten wil vergelijken met een massale klus als het ESF, drie avondvullende shows die echt over de hele wereld live worden gezien… Prima.

  Maar feit blijft dat je niet ontspannen aan je herstel kunt werken als je weet dat zo’n gigantische show moet helpen dragen. Dat zet alleen maar extra druk op de ketel.

 19. Robin

  Ik vind het leuk! Normaal ziet hij er wat ouds uit, dit staat hem goed!

 20. Janusz

  Alles waar ik van gruwel in het mediawereldje komt bij elkaar met jan Smit en edisilia rumbly. Zwart moet in balans zijn met wit, Volendams mannetje denkt dat hij god is etc. En ja ik zal kijken omdat ik trots ben op hoe een land als de onze dit kan organiseren, maar inhoudelijk : bah.

 21. Pauline

  Ziet er echt niet uit, Mari van de ven heeft hem door de wasmachine gehaald met dit als resultaat. Hoe is dat spreekwoord ook al weer ….. al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding.
  En een extra cursusje bij de nonnen zou ook wonderen doen maar ja ze zitten aan Jan vast niewaar. Sponsort zelf zijn zangprogramma op npo dus……

 22. Lies

  @Norvo: eens. Met alle respect voor Jan Smit, ik begrijp deze keuze ook niet. Adam Curry met zijn MTV carriere was mijn persoonlijke favoriet. Alhoewel ik niet denk dat hij daar zin in heeft.

 23. Gordon

  Luuk Ikink: voor de buitenwereld hetero maar ik weet wel beter!

 24. Flauwe Kul

  Jan Smit heeft al moeite om Nederlands te praten, laat die jongen lekker paling roken.

 25. Caramba

  Hij kan wel goed hutten bouwen…

 26. Bart

  Jan en de rest hebben het meer dan prima gedaan. Zijn haar zat best wel tof. Mensen moeten niet zo zeuren. Laat die Ikink maar naar zichzelf kijken. Een sukkeltje dat helemaal niet op televisie thuis hoort.

 27. Leontien B.

  Ik dacht dat het Leco was

 28. jan

  Hij lijkt 20 jaar ouder.

 29. HBaz

  Jan vond dat ie een blotebillengezicht had. Nu heeft ie een behaardebillengezicht.

 30. Remco

  Ik zou m doen!

 31. bastiaan

  zag er niet uit

 32. Plan C.

  @M.
  Wed 29 Jan 2020 om 15:45

  Jan Smit is gewoon een aardige vent en makkelijk in de omgang.
  Daarmee kom je een heel eind. Verder niet meer zeuren.

 33. Rutger

  Hij zag er goed uit en deed de presentatie net als zijn collega’s prima. Jan Smit heeft duidelijk op zijn Engels geoefend en dat klonk dan ook prima. Het populair is om hem vanwege zijn muziek of achtergrond (Volendam) af te branden. Nou, die muziek vind ik ook niks, maar dit doet ‘ie gewoon goed.

 34. anoniem

  Zelf heb ik ook de ervaring dat men dankzij mijn bril denkt dat ik slim ben.. :-)

 35. Alotta Fagina

  Als je dit al een baardje noemt

 36. Marry Hens

  Er klopt iets niet aan Jan Smit; hij was zichzelf niet. Ik denk dat Jan nog veel rust nodig heeft en nog duidelijk aan de broodnodige medicijnen zit. Er is meer aan de hand met deze kanjer. Wens hem oprecht veel sterkte toe voor de nabije toekomst.

 37. Donny

  Hahaha ik lach je niet uit hoor Jan hahaha

 38. Annoniemus

  Hij kan zich beter bezig gaan houden met boomhutten , en uiteindelijk beschermheer daar van worden !

 39. Flits Böm

  Al geef je een aap een gouden ring.

 40. Suzy Wang

  Hij heeft nog gelijk ook.

 41. Piet Pannelap

  Lucky Luuk krijgt steeds vaker een eigen mening. En in dit geval klopt het ook nog redelijk. What the F*** is er met Jantje Smit gebeurd?!?

 42. Jan Patat

  Niet meer over straat laten gaan. Kun je de mensen niet aan doen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.