NPO 1 verhuist budget halfelfslot naar weekendschema

De vervroeging van de late talkshow van NPO 1 van 23.00 naar 22.30 uur is dit jaar veruit de grootste beweging in het programmaschema van die zender. Het betekent immers dat het aantal titels op prime time teruggaat van drie naar twee per dag en dat levert een aanzienlijke kostenbesparing op. Wat gaat er met dat geld gebeuren? “Het vervallen tijdslot van 22.30 uur levert budget op om te investeren in een excellente, verbindende weekendprogrammering gericht op de familie.

NPO 1 wil nóg meer gaan shines in het weekend om zo de concurrentiestrijd met buitenlandse giganten als Netflix te winnen. “NPO 1 is al zo lang de meest bekeken televisiezender, dat het bijna vanzelfsprekend lijkt. Maar dat is het niet.”

Het is het resultaat van een duidelijke propositie, aldus de publieke omroep. “Het is bij uitstek het net dat je niet mag missen met nieuws, grote evenementen, sport, veel live televisie en sterke titels om samen, op afspraak te bekijken; appointment TV.”

Het fundament van het net is volgens de NPO sterker dan ooit. “Maar de wereld staat niet stil. De invloed van buitenlandse marktpartijen zal gaan toenemen. Dus is het zaak de programmering van NPO 1 toekomstbestendig te maken. Het verbinden van publieke waarde, originaliteit, relevantie en toegankelijkheid is daarbij de uitdaging.”

Ook de nieuwe doordeweekse programmering moet daaraan bijdragen. “Door het vervroegen van de late talkshow wordt ook het late Journaal vroeger uitgezonden. “NPO 1 versterkt zo zijn actuele karakter.”

Bovendien is het primetimeblok op deze manier overzichtelijker. “De twee prime time slots kunnen steviger worden neergezet en vaker evenementachtig geprogrammeerd.

NPO 1 zendt vanavond Radar uit om 20.30 uur, Spoorloos om 21.30 uur en Op1 om 22.30 uur.

Foto: Roland J Reinders / MAX

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen