Mariëlle Tweebeeke: ‘Nieuwsuur-tafel is echt beter zo’

Catherine Keyl mag het nieuwe Nieuwsuur-decor dan wel verschrikkelijk vinden, maar de presentatrice van het programma Mariëlle Tweebeeke is er heel content mee. Ze is met name blij met de kleinere presentatietafel. Dat zegt ze in gesprek met het AD. Nieuwsuur heeft de tafel ingeruild voor een kleiner modelletje om zo een toegankelijkere uitstraling te krijgen. Het werkt volgens Tweebeeke echt. Met name de interviews aan tafel gaan er op vooruit door deze wijziging, zegt ze.

De grote tafel van Nieuwsuur kwam er ooit zodat er vier gasten konden aanschuiven, maar dat gebeurde in werkelijkheid hooguit een paar keer per jaar. In die gevallen wordt de grote tafel weer van stal gehaald, maar in het overgrote deel van de uitzendingen zitten de presentatoren nu aan het kleinere modelletje.

Tweebeeke: “De gesprekken worden hier echt beter van. We zijn een zakelijk programma en door een grote tafel straal je dat nog meer uit. Je creëert letterlijk afstand met de gasten. Een gesprek wordt persoonlijker en directer, wanneer je dichter bij elkaar zit.

Collega Jeroen Wollaars benadrukt dat Nieuwsuur lichter en warmer moet worden. Er komen ook toegankelijkere gasten. “We moeten dichterbij komen, meer warmte uitstralen. Er is een tijd geweest dat Nieuwsuur vooral professoren en ministers uitnodigde, maar we zijn zeker niet doof voor dingen die in de wereld gebeuren.

Straks krijgen we dus ook in de Nieuwsuur-studio allerlei boze boeren en leraren te zien. “Maar we blijven een agenda zetten. De basis van Nieuwsuur blijft achtergronden en analyses, vooral op een verdiepende manier.

Het AD-artikel ‘Je eigen verbazing is een goed startpunt voor een verhaal’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen