Marije Knevel: ‘Men lacht omdat Andries mijn vader is’

Marije Knevel, de vrouw die het socialrubriekje doet in de Net5-talkshow Ladies Night, merkt dat veel mensen het erg grappig vinden als ze erachter komen dat Andries Knevel haar vader is. Dat zegt ze in gesprek met Het Parool. Marije verbaast zich altijd over die reacties. “Ja, dan zegt iemand: ‘Je raadt nóóit van wie zíj de dochter is.’ Dan komt het hoge woord eruit en wordt er gelachen. Mensen verwachten blijkbaar een gereformeerd meisje in een lange rok“, vertelt ze.

Dat is echter niet wie de Kneveltjes zijn, legt Marije uit. “Ze hebben zo’n verkeerd beeld van mijn vader. Hij heeft minstens zoveel energie als ik en die ‘gekte’ die mensen mij vaak toedichten, heb ik juist van hem.”

Eigenlijk zijn alle Kneveltjes gekkerdjes, geeft ze aan. “Als ik vroeger als kind ergens met hem iets ging eten en hij zag een piano, sprong hij er spontaan achter, terwijl ik smeekte: papa, please doe het niet.

Veel mensen denken dat zij en haar familie de hele dag biddend achter het water en brood doorbrengen. “Als kind moesten mijn twee oudere broers en ik op zondag wel twee keer mee naar de kerk, maar we zijn later enorm vrijgelaten in ons geloof, we mochten onze eigen weg gaan.

Het Parool-interview met Marije Knevel kunt u lezen via Blendle.

Foto: Cornelie Tollens

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen