Catherine Keyl: ‘Paul Witteman arrogante linkse man’

Catherine Keyl is geen fan van Paul Witteman. Hij heeft haar in het verleden ordinair genoemd toen ze televisie maakte over het onderwerp seks. Dat vertelt de tv-ster van weleer in de podcast Littekens van presentator Wilfred Genee. Keyl was een van de eersten die het op de Nederlandse televisie over seks had. “Ja, ik was de eerste die programma’s over de Nederlandse seksindustrie maakte. Ik weet nog dat Paul Witteman zei: ‘Deze vrouw is nu echt helemaal de weg kwijt.’

Genee: “Ja, ordinair, noemde hij jou. Later nog wel eens met hem over gesproken?

Keyl: “Nou, ik had het in die tijd zo druk dat het me toen was ontgaan, maar ik werd laatst door iemand van Andere Tijden gebeld en toen kwam ik die uitspraak tegen. Toen dacht ik: dat is nou de arrogantie van links.

De tv-diva mag dan wel 73 zijn, ze vindt seks nog altijd belangrijk. “Ja, zeker natuurlijk.”

Genee: “Doe je dat ook om te provoceren om daar zo open over te zijn of is dat omdat je het daadwerkelijk zo voelt?

Keyl: “Ja, ik voel dat zo en ik vind dat helemaal niets provocerends in deze tijd. Jezus, kijk naar al die programma’s zeg, naar die realityshows.”

Ze doelt kennelijk op shows als De Villa. “Sorry, dat gaat zelfs mij te ver hoor. Dat vind ik gewoon… Nee, dat gaat alleen over seks, toch? Natuurlijk is het goed voor de kijkcijfers, maar dat geloof ik ook helemaal niet meer zo. Vroeger was seks altijd selling, maar dat is helemaal niet meer zo.”

Foto: Veronica

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen