Linda verdedigt kopiëren van elementen uit RTL-format

Linda de Mol verdedigt het feit dat er in haar nieuwe SBS 6-show Deze Quiz Is Voor Jou aardig wat elementen uit haar vorige show Weet Ik Veel, een format van concurrent RTL, zitten. Dat was woensdag te zien in de uitzending van RTL Boulevard. De grootste overeenkomst is de vrijwel identieke studio, merkte Luuk Ikink op: “Het decor van het nieuwe programma lijkt een klein beetje veel op het decor van Weet Ik Veel. Het zijn andere lichtjes en dat is het dan.

Ook inhoudelijk komen er een aantal elementen overeen. Geen ramp, vindt De Mol zelf. “Er is natuurlijk ooit iemand heel veel jaren geleden geweest dat als je mensen vragen stelt en naar het antwoord vraagt en je dat beloont, dat je het een quiz noemt.”

Van de quiz zijn inmiddels 6.000 varianten, aldus De Mol. “Dus natuurlijk heeft het ongetwijfeld een paar elementen die aan Weet Ik Veel doen denken, bijvoorbeeld het feit dat je met een app kunt meespelen. Aan de andere kant denk ik: dat is destijds ook mijn eigen idee geweest.”

Bovendien had De Mol door haar geschil met RTL wel érg weinig voorbereidingstijd, vertelt ze. “Het is oktober volgens mij dat ik te horen kreeg dat ik Weet Ik Veel en Oh Wat Een Jaar niet mee mocht nemen. Toen stond ik al in de programmering vanaf 1 februari bij SBS 6 op de zaterdagavond en ik had geen progamma, dus er was eigenlijk lichte paniek zeg maar.”

Ik vind het wel weer heel leuk om op zaterdag gewoon weer lekker te quizzen met de mensen thuis en dat met het bijzondere effect erbij dat er iemand heel erg in het zonnetje gezet wordt. Iemand die eigenlijk niet weet dat hij de hoofdpersoon van de avond is.”

Deze Quiz Is Voor Jou gaat morgenavond in première op SBS 6.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen