Peter R. de Vries trots op collega in finale Slimste Mens

Geplaatst op vr 31 jan 2020 om 14:05

NPO 2 moet het na vanavond weer een paar maanden doen zonder zijn grote kijkcijferkanon De Slimste Mens en dat betekent dat er vanaf maandag een hoop kijkers te verdelen zijn over de andere zenders. Eerst is het vanavond tijd voor de grote finale van de kennisquiz met Philip Freriks en daarin zit onder meer een naaste collega van Peter R. de Vries, namelijk Khalid Kasem, met wie hij een vooralsnog niet al te succesvol BN’er-advocatenkantoor in Amsterdam runt. 

Khasem neemt het op tegen presentator Marc de Hond en journaliste Marieke van de Zilver. De Vries hoopt van harte dat zijn collega gaat winnen: “Onze kantoorgenoot en partner Khalid Kasem flikt het gewoon: in de finale van de slimste mens!! Chapeau Khalid, je bent steeds een ‘winner’ in de laatste fase!

De Hond nam het al tegen Khasem op in de halve finale. Hij noemt het een ‘tactische speler met allround kennis die deze week al flink wat sterke kandidaten naar huis heeft gestuurd’.

Van de Zilver stroomt vanavond in, omdat zij het tussenklassement leidde: de journaliste hield het zeven afleveringen vol, waarvan zij maar liefst zes keer de slimste van de dag was.

De finale van De Slimste Mens is om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV
33 Reacties op “Peter R. de Vries trots op collega in finale Slimste Mens”


 1. Mar

  Als Khalid Kasem de slimste mens wordt gaat Peterrrrrrtje naast zijn schoenen lopen en met de eer strijken.

 2. Frits

  Ik gun het Peter niet maar…..Khalid is ontzettend slim.Ik heb nog nooit een Marokkaan gezien met zoveel algemene kennis.Khalid weet alles, ook Nederlandse geschiedenis,literatuur echt alles. Heel knap.Hij zal het niet van huis uit hebben meegekregen dus hij heeft het zich allemaal zelf eigen gemaakt. Chapeau. Hij heeft notabene moeder-mavo gedaan!!!!!

 3. Pauline

  Associeer Khalid toch met Peter R. en dan ga ik altijd op zoek maar mijn teiltje dus ……. laat een van de anderen maar winnen

 4. Dij Enkletser

  ik ben Gelukkig > een Hondenmens !

  “Uit het onderzoek blijkt dat er een behoorlijk verschil is tussen mensen die katten, honden of beide in huis hebben. Hondenbezitters zeggen ongeveer twee keer zo vaak gelukkig te zijn als katteneigenaren. Mensen die een hond én een kat hebben, zitten daar qua geluksgevoel ergens tussenin”

  Go Marc de 🐕🐩🐕‍🦺🦮🐶

 5. Mark

  De meeste vragen bij De Slimste Mens zijn gewoon algemene kennis. Bovendien hoef je ook niet alles te weten, het programma heet niet voor niets zo. Als je maar slim speelt, vooral in de finale.

  De ene gisteren ging bij de 160 seconden als onder de andere tijd zitten. Dom! Zoiets moet je pas vanaf 40 seconden doen. Diegene die begint verliest vaak, ondanks dat de ander steeds minder seconden krijgt, maar dan mag je wel beginnen.

  Nog een tip: als je nog minder dan 10 seconden hebt maar 1 antwoord geven en daarna snel pas, want voor nadenken heb je geen tijd. De ander meestal wel, maar die ziet zijn seconden daardoor steeds sneller slinken (plus nog de 20 seconden die de ander er bij elke vraag afsnoept door dat ene antwoord).

 6. Dries Roel Vink

  Kan er eens een dag geen artikel worden gewijd aan Peter (lazer op met die achterlijke R) de Vries?! Ik word zo moe als ik iets van die centenbak voorbij zie komen! Die oetlul denk dat hij overal verstand heeft, maar niet heus. Laat hem maar wat meer aandacht schenken aan die Rolls Royce van hem, want dat is onderhand de slechtste advocaat van Nederland ;-)

 7. snoezigkleinhertje

  Het is wel een naffer , ik herhaal NAFFER.

 8. ik

  Ik vind Khalid leuk!!!! Gun hem de overwinning.

 9. burgos

  Wordt 100% Marieke,die is slim.!!

 10. Mark2

  Ze doen het beter bij de slimste mens dan in de rechtszaal… kan beter andersom zijn! Maar het is hem gegund, leuke speler!

 11. zeurpiet

  Peter R Verlies heet hij sinds al die verprutste rechtszaken.

 12. Wanny

  De winnaar van de dag is lang niet altijd degene die het meest weet, door de manier waarop de beurt wordt doorgegeven. Degene met de minste punten krijgt als eerstvolgende de beurt, waardoor die meer kans heeft goede antwoorden te geven.

  Zo blijft het door de spelregels vaak dicht bij elkaar, maar dat heeft niks met het kennisniveau te maken.

 13. Ron

  Ik volg het al weken niet meer, beetje Slimste Mens moe. 2 seizoenen in het jaar gaat iets te ver. Leuk voor in de zomer in de TV luwe periode, maar meer niet.

 14. aqua

  Hij is trotser op zijn collega dan als op zijn zoon want die verliest alle recht zaken.

 15. Don

  Slimme mensen in Nederland? No way!! hahaha

 16. Geronimo

  Desondanks wil het in de rechtszaal maar niet lukken.

 17. Televisiefreaks

  Spannend! Ik ben benieuwd of Marieke van de Zilver het vanavond weet te winnen van deze twee heren.

  Hier kan RTL met bijvoorbeeld GTST op het gebied van lineaire tv iets van leren. Stop acuut met de optie om een aflevering vooruit te kunnen kijken via Videoland en maak de cliffhangers weer ouderwets spannend, zodat je als kijker eerder de volgende aflevering ook weer wilt kijken en je zit zo weer boven een miljoen live lineaire tv kijkers.

 18. JaapJan

  Raar dat hij niet gebruik maakt van zijn zwijgrecht zoals we gewend zijn bij dit soort volk.

 19. ℙluk van den ℙettenflet Ⓟ

  Wôt? Collega van R. De Vries?
  Wij waren sterk onder de indruk dat Khaled het vriendje van de zoon van Petert weet het Betert is.
  Maar inderdaad. Nu Khaled succesvol is in de slimste mens gaat Petert weer met de eer strijken.
  En betere reclame kun je haast niet krijgen voor de advocatenpraktijk vsn je zoontje! Als dat geen nieuwe tv-aanbiedingen oplevert zouden wij raar staan te kijken. Hoe dan ook hopen we dat die televisieoptredens nog een beetje pecunia schuiven want als we zo het nieuws volgen is de advocatuur niet echt succesvol te noemen voor het illustere duo Rolls de Vries en Khaled de Slimste.
  Misschien dan toch maar die scriptie even afmaken …

 20. Actries van Houten

  Marieke is van de zilver dus die zal wel tweede worden dan.

 21. WHE

  Ik ken Khalid Kasem als klein jochie
  Hij woonde bij ons in Wijkersloot, en kwam vaak mijn zoontje ophalen om te voetballen.
  Had nooit verwacht dat dit kleine schoffie zo groot zou worden. Hij heeft nog steeds dat guitige koppie van toen. Ik hoop dat hij gaat winnen vanavond, zou leuk zijn…

 22. Sterre

  Peter pronkt weer eens met andermans veren, de droplul ! Die Kasem moet zsm voor zichzelf beginnen, slimme vent!

 23. Rechtszaak verliezen? Kantoor Peter R. de Vries kiezen!

   

 24. Gerrit

  Ach dat Petertje verlies, alles is al over die kneus gezegd en ik snap die kasum ook niet dat die sympathieke jongen niet voor zichzelf wat doet.
  Wat hij hier opbouwd breekt Petertje verlies weer voor hem tot de grond toe af met zijn eigengereide en onsympathieke betweterige zeurstemmetje met dat gemaakte lachje
  Nu zijn zoon alles verliest heeft hij de hoop nu op kasum gezet om er tochmaar weeer bij te horen.
  Lekker belangrijk die kneus vd Vriesje

 25. Apfelflapf

  Ze kunnen het beter De Saaiste Mens noemen , ik val al in slaap als ik die Maarten van Rossem zie .

 26. Prof. Plofkip

  Petertje weet al dat zijn protégé wint en pocht daarom al weken op Twitter over zijn ‘slimheid’.

 27. Geyle Gustaaf

  Net als steevast in de rechtszaal werd Khalid tweede.

 28. Y

  Winnen ze ook eens wat.

 29. Podcast.

  Het zou beter zijn als Khaled zelfstandig verder gaat en de familie Eigenheimer verder laat klooien met die zogenaamde advocatuur voordat zijn geloofwaardigheid helemaal verdwenen is. Een ding is zeker. De heren de Vries kunnen niet tegen hun verlies.

 30. Alex Jones

  Khalid is advocaat en Peter R niet, hoezo collega’s.

 31. sukkel

  KHalid was goed maar Marieke won…moet Peter de Allesweter zich er weer mee bemoeien interesseert niemand….

 32. Peter Selie

  Khalid heeft zijn eigen graf gegraven – goede tactiek maar mislukt met zijn 2 seconde – spannend tot de laatste seconde – ik gunde het hem wel hij weet veel maar niet aan Peter R de Vries die loopt daar zo mee te koop.

 33. PETER R. VERLIES

  Wacht maar tot we een rechtszaak winnen, dan zullen jullie wel anders piepen..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.