Peter R. de Vries trots op collega in finale Slimste Mens

NPO 2 moet het na vanavond weer een paar maanden doen zonder zijn grote kijkcijferkanon De Slimste Mens en dat betekent dat er vanaf maandag een hoop kijkers te verdelen zijn over de andere zenders. Eerst is het vanavond tijd voor de grote finale van de kennisquiz met Philip Freriks en daarin zit onder meer een naaste collega van Peter R. de Vries, namelijk Khalid Kasem, met wie hij een vooralsnog niet al te succesvol BN’er-advocatenkantoor in Amsterdam runt. 

Khasem neemt het op tegen presentator Marc de Hond en journaliste Marieke van de Zilver. De Vries hoopt van harte dat zijn collega gaat winnen: “Onze kantoorgenoot en partner Khalid Kasem flikt het gewoon: in de finale van de slimste mens!! Chapeau Khalid, je bent steeds een ‘winner’ in de laatste fase!

De Hond nam het al tegen Khasem op in de halve finale. Hij noemt het een ’tactische speler met allround kennis die deze week al flink wat sterke kandidaten naar huis heeft gestuurd’.

Van de Zilver stroomt vanavond in, omdat zij het tussenklassement leidde: de journaliste hield het zeven afleveringen vol, waarvan zij maar liefst zes keer de slimste van de dag was.

De finale van De Slimste Mens is om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen